30

Попът

преди 2 години

Съветският поп Киро - кгб ченгето Гудняев е срам за християнството. Тоя не е служител на Христа , а служител на дявола.Анатема!

29

Анонимен

преди 2 години

Уф! Тоя е в Турция, в мюсюлманска страна се е настанил да живее и на цялата вселена патриарх?! Да се смееш ли, са плачеш ли?

28

Анонимен

преди 2 години

Случващото се в Украйна се дължи на болните амбиции на *** Путин да възскреси границите на бившия СССР и да сложи ръка на богатсвата и. Но това бяма да ги огрее. Слава на героичния украинския народ! Всични нормални и здравомислещи хора от цял свят са на ваша страна.

27

Анонимен

преди 2 години

вселенски звучи много скромно

26

Анонимен

преди 2 години

Вселенският господин никкой! Самозванец, обявил се за вселенски, а можеше и да се обяви за галактически патриарх. Паството му едва ли има 1000 души, а и няма право да носи църковни дрехи извън дома си и църквата. Тоя освен, че е доказан агент на ЦРУ, е капитан от турската армия и американците го държат на къса каишка. Малък като мишка, отворил уста да глътне целия свят. Истински долна твар, имитираща вяра в бога.

25

Вартоломееви мисли

преди 2 години

Това име "Вартоломей" ме подсеща само за Вартоломеевата нощ, когато през 1572г. за няколко дни в Париж и големите градове на Франция са избити между 5000 и 10 000 хугеноти. Дядо Вартоломей по друго време ни се чува, ни се вижда.

24

Анонимен

преди 2 години

Този папопоклонник е срам за Православието.

23

Бг мен

преди 2 години

Един разколник-какъвто вече е "патриарх"а на Вселимска патриаршия поучава един патриарх изпадал често в ерес и задкулисни грехове против вярата, оставам личните. Присмял се хърбел на щърбел. Макар, че пред греховете на Вартоломей, патр.Кирил е направо "девица". По Каноните и догматите на Християнството-Вартоломей вече не е монах и достоен за анатема-тоест пълно отлъчване от Църквата. Пътник за ада !

22

Евала

преди 2 години

Както винаги, нашите попове чакат интифа от Масковския грандпоп. Засега са се снишили, брадата на земята, а дирникът - в небеса. Не посмяха даже до Ерусалим за огън да прескочат, Кремъл не разрешил. Все ченгета в тоя Синод, какво да чакаме от тях.

21

Още по_лошо е,

преди 2 години

че православни избиват православни, използвайки друговерци за пари.

20

вселенски ми е муя

преди 2 години

Много важно какво е казал този изкукал старец. В Турция го публикувайте,ние си имаме наш патрирах. Този се държа обидно и много нагло когато идва в БГ,дори тиквата отказа да се срещне с него.

19

Анонимен

преди 2 години

Чакам изказването на интергалактическия и мегавселенския патриарх ...

18

Светозар

преди 2 години

Русоффилистици, що така злобно плюете срещу Църквата, бе ? Ясно е, че сте атеисти и безбожници, ама Църквата не ви е виновна, че Путин не можа, да превземе Украйна за два дена.

17

Анонимен

преди 2 години

Взетите ценност от католиците са от Европа в Европа . Просто са защитени от османските грабители. И така са оцелели тези антики.

16

Анонимен

преди 2 години

Армия с неспособни и потпръдващи по цял ден гaведoвъди на Сатаната обути в `черни одежди и без капчица познания за каквото и да било от Великден насам дефекират и разнасят скиптъри свещи и прокоба.А Скодоуумниот народ един след друг се стича в клозетниците им наричани черкви паракслиси и църкви за да храни с по 1,50 за свещи тая бездуховна и жалка тумба със сатанисти.

15

Анонимен

преди 2 години

Стига с тези митове за фашисти и нацисти в Украйна. Истината е че Путин се опитва да завладее Украйна и да възстанови руската империя! Той отрича суверенитета на цели държави, защото вярва, че принадлежат на империята му, а не на народите си. Това с нацистите е за прах в очите!

14

Пахриярх Кирил

преди 2 години

Е Сатана и Антихрист, а не православен духовник, щатно ченге от кгб

13

Анонимен

преди 2 години

До Тази Война е Святаако го вярваш наистина, значи си тотално психичноболен.

12

Тих

преди 2 години

Няма Бог, ние е сме Клон на *** маймyни. Водим териториални войни. Религията живее в илюзии относно как работи вселената и вижда въображаеми литературни герои навсякъде. Така че е напълно възможно всичко да се определи като свято, когато си вярващ и църквата е безсилна да налага мнения още от разделението на религия и управление. Те просто нямат думата и не могат да се разпореждат. Така че да си замълчат.

11

ХА ХА ХА

преди 2 години

Съветски патриарх с пагони от КГБ