38

Бунгур

преди 1 година

Как ще го кръстят македонския център в Благоевград си е тяхна работа,но няма да е на името на терорист като Ванче Михайлов.

37

Анонимен

преди 1 година

Нямам думи, какъв център какви пет лева? Да мисля ли че вече Киро сдаде багажа? като гледам май да. Ужас. Горката България Така наречената Македония се явява тайното оръжие на сърболята а някой свободно ги пуска тук. Зашото това отдавна не са македонци. Факт.

36

Анонимен

преди 1 година

Тези дори копират от нас инициативата за културен център! Столицата им дори е с думата копие и си мислят че трябва да копират всичко, но това само показва колко са фалшиви.

35

Няма проблем

преди 1 година

Кръстете го Александър Караджорджевич!Така хем ще покажете верноподанически чувства към Сърбите,хем ще излезете с истинското си лице пред света!

34

Анонимен

преди 1 година

А българите които са измъчвани и убивани само защото са българи? За тях няма проблеми а? Скапани лицемери. За чуждите евреи се загрижили. Истината е че не ги е грижа за никой просто използват всичко възможно за да плюят по България.

33

истината от ранния н

преди 1 година

от ранния Новакович В своята Първа сръбска читанка за нисшите гимназии и реалните училища от 1870 година на страница 138 пише че:Освен в Сърбия, из която преди малко години съвсем бяха изчистени турците, още трае тяхното лошо, произволно управление в Босна, Стара Сърбия и Херцеговина, земи, в които живеят сърби и в България и Македония, земи, в които живеят наши единоверци и роднини по език и кръв - българите.

32

от Стоян Новакович

преди 1 година

ако се извоюва автономия на Македония, заявява че:...несъмнено е и неоспоримо, че за сръбските интереси най-голямата опасност би била и би останала в стремежа на Бугарашката партия в Македония да извърши Съединение с България по подобие на Източна Румелия.[8]

31

от Новакович

преди 1 година

В тази посока ми се струва като най-необходимо съставянето на един специален буквар на македонски диалект за Македония. В този буквар би трябвало с македонския да се спои и сръбският буквар, но така, че македонският да представлява две трети, а сръбският една трета, при това във втората половина. Букварът би трябвало да се напише със сръбски правопис, с цялото необходимо внимание за истинска и добра транскрипция на македонския диалект.

30

от Стоян Новакович

преди 1 година

В този момент Ви обръщам внимание върху потребността от един специален Македонски Буквар за училищата в Македония, който би трябвало да се подготви специално за разширяването на сръбската писменост и сръбския език в Македония. Само истинските сметки се осъществяват, а в политиката истински са само онези сметки, в които няма ни най-малко илюзия. От тази гледна точка и по въпроса за разпространяването на сръбското влияние в Македония като същинска основа трябва да се вземат следните точки:1. че македонският диалект е различен и от сръбския и от българския език, но има нещо общо и с единия, и

29

Анонимен

преди 1 година

За да бъде изградена независима сръбска южнославянска държава, трябва системно да се води революционна пропаганда сред южните славяни под османско и австрийско иго и да се ратува Сърбия да получи икономическа независимост и излаз на море. В Начертанието с тъга признава, че измежду всички южни славяни най-многобройни са българите, към които сръбската страна трябва да има специална асимилационна политика.

28

Анонимен

преди 1 година

Публикува т.нар. "Начертание" - план за бъдеща южнославянска държава.Концепцията за бъдещата външна политика на Сърбия е дело на Адам Чарториски - водач на полската емиграция в Европа, и на Франьо Зах, негов емисар в Сърбия. Издържана е в духа на модерния в 19 век панславизъм.

27

Анонимен

преди 1 година

Предлагам ви име на центъра - Център за комунистически титовизъм и сръбски Гарашанинов македонизъм с патрони Йосип Броз Тито и Илиjа Гарашанин. И поканете Урсула фон дер Лайен на откриването, за да прочете сръбската книга на Гарашанин от 1848 година - като не можем да накараме македонските българи да станат сърби, ще ги правим нова нация македонци на първо време...после лесно ще станат и сърби.

26

Димитър Кетипов

преди 1 година

A ние пък скоро време ще открием границата с Шиптаристан

25

Македонски

преди 1 година

За име още един джокер - Василий II Македоноубиец :)))), Може Братя Миладинови с "Македонски народни песни", Паисий от Банско" История Славяно-Македонская" и много още .....Лазр Колишевски или Методи Андонов, ама него В Идризово, почти го утепахте...

24

Цоне

преди 1 година

Да се казва Културен център ОСИП БРОЗ ТИТО

23

Македонски

преди 1 година

до 27 - Ми купи си машина на времето и се върни у соца. Бензина беше 20ст. Е в магазина нямаше нищо, ама пък и за него на опашка се чакаше. Що сега може да потекат реки от безплатен нефт и газ. Топло ще ти стане ама заплатите в Рубли :))) и Руски тел, телевизор, печка, пералня и кола за теб. А да и руски маратонки и дънки.

22

Благоевград

преди 1 година

най сетне една убава новина и за нас Македонците от Благоевград и пошироко

21

Дилбер Танас

преди 1 година

Ще го кръстите , да видим ще позная ли:а). Велимир Прелич;б). Александър I Караджорджевич; в). Йосип Броз Тито.Достойни люде вложили цялата си душа и сърце за дереджето на сегашната, така наречена РСМ. или РМС ли беше. Сложете вентилатора гордо да се вей.Ама го открийте с " Гордей се майко Македонийо" и първата химна на АСНОМа " Изгрей зора на свободата"

20

Анонимен

преди 1 година

Културен силно казано. Няма нито една културна творба някога излязла от тази земя, дето да не е Българска. Каква точно култура ще сложат не е ясно, но за количеството, което могат да сложат МОЖЕ БИ по-уместно ще е културна кутия? На един памфлет не му трябва цяла сграда.

19

Анонимен

преди 1 година

spekulantite na bg tok na frenska gilotina.