18

Анонимен

преди 1 година

Споко ще почне режим на тока тогава рецептите ще се пращат с пощенски гълъби

17

Доктор

преди 1 година

Фармацевтите искат само да си продават илачите,не ги виня,но това не е медицина, за жалост вече са доста малко тези от тях които наистина си разбират от работата, за пример само замислете се в колко аптеки изработват лекарства, от мен да знаете че в тези аптеки работят професионалисти! А не продавачи на зарзават, защото и човек без образование може да извади от шкафа опаковката и да ви я продаде, за справка в много държави в аптеките има персонал без мед. образование и не стават грешки!

16

Доктор

преди 1 година

Трябва да се даде възможност, а не да се ограничават колегите, в момента в който ел.рецепти заработят така както трябва, повярвайте никой няма да пише на ръка, много по лесно е да избереш от падащо меню лекарството и дозата от колкото да го напишеш, освен това няма да се правят и грешки с дозата. А относно генеричното им заместване това не винаги е добро и трябва да е по преценка на лекаря а не на фармацевта, лекаря е този който има опит с дадения медикамент, ефективността му и т.н

15

Доктор

преди 1 година

Мили хора проблема не е в некомпетентноста на колегите, както се опитвате да го изкарате, проблема е в това че не може навсякъде да бъде издадена рецепта в електронен вариант, има частни кабинети, лечебни заведения които не работят с НЗОК, домашни и други посещения. Ок ако се направи приложение от телефона например, с което да се случва цялата работа би било добре,тогава няма да има драма. Но не сте прави че в цяла Европа е само с ел.рецепти, трябва да се даде възможност, а не да се ограничават

14

Сарказъм Радомирски

преди 1 година

Предстоящият режим на тока ще урегулира бeзyмиятa в електрическото здравеопазване.

13

Асан

преди 1 година

Ами ако спре тока на компЮтеря нема рецепта :)))

12

ЛЕКАР

преди 1 година

Абе много "медицински "разбирачи" сте се събрали тук!!!То българина нали от всичко "разбира"...Нали цял ден гледам как този народ просто деградира умствено пред очите ми-злобни,завистливи,нахални,нагли и груби.Това са 70% от пациентите.И на всеки лекаря му е длъжен.Ама на автмонтьора и баш майстора се не д.ърви!!!

11

Емигрант

преди 1 година

Сега си прилича електронната неграмотност на лекари и фармацевти, че и пациенти в България. Ерецептата се издава онлайн и QR кода се получава пациента чрез емайл или sms от пациента, а за тези които не ползват мобилни услуги получават QR код на хартия, които се сканират в аптеката и се получават лекарствата. Няма докторски драсканици които не се размитата и без друго. Света го измислил, но Българина все назад дърпа. И ибслужването и заплащането е електронно и е свързано с данъчните- чисто.

10

Да ! Хартиени рецепт

преди 1 година

Хартиени рецепти по всяко време ! При домашни посещения , по спешност и извънработно време и др

9

Анонимен

преди 1 година

Тоя явно не може с един таблет да се оправи, а и така всичко се отчита в реално време. Давайте напред с електронните рецепти и който е спрял в 19-ти век да се учи. Не може заради някакви неграмотници всички да се влачим с половин век назад от останалите държави... Писна ми да влачим некадърниците насила напред, а те да спъват всеки опит за прогрес...

8

Анонимен

преди 1 година

Извода е, че нашите лекари са един век назад спрямо скандинавските си колеги, да речем. Как иначе онези могат и без хартиени рецепти? Там не се случва и лекари да изписват хранителни добавки с рецепти, а също така в болниците не се разхождат представители на фармацевтични фирми, още по малко пък такива със средно образование ...все непосилни неща за нашите лекари предполагам.

7

Анонимен

преди 1 година

Не мисля ,че е проблем просто ще пуснат една държавна поръчка за ектрим смартфони и готово , хубави са и батерията издържа в пъти повече, и на повръщано издържат и на бой носят.Не мисля че с доставката ще има проблем ,защото това е по специализирана техника не за масовия потребител а там засега няма проблеми с количествата, проблеми в момента има в най масовата техника и то само чиповете им но не и специализираната техника.

6

Анонимен

преди 1 година

ама естествено че сте против електронните рецепти. За разлика от книжките, ел. рецептите няма как де се "загубят" и много лесно може да се проследи кой лекар е некадърен и изписва грешни лекарства или грешни дози. Отделно ще се види кой лекар изписва лекарства със завишени цени и отива на почивка като награда от фармацевтичните производители. П.С "брънзел" се нарича засъхналия фeкал по козината на овцата. Името му отива.

5

Анонимен

преди 1 година

Вярно е. Не си ли платиш като на цар, не те поглеждат.

4

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 1 година

НЕ ДАЙ СИ боже ДА СЕ РАЗБОЛЕЕШ НЯМАШ ЛИ ПАРИ ДА СИ ПЛАТИШ ЧЕСТО КРАЯ Е ЛЕТАЛЕН

3

До 2

преди 1 година

Абсолютно прав сте.Има апликации за това и с един смарт телефон са готови.Още повече,че и лекарствата ще са вече въведени с обикновените им дози и е по-лесно дори от написването на рецепта на хартия.Разбира са възможни и въвеждането на специални инсрукции по желание.

2

Живко от Варна

преди 1 година

Кога ще има рай на земята за нас хората?!

1

Обективно

преди 1 година

САМО АСЕНА МОЖЕ ДА ХОДИ С КОМПЮТЪР ПОД МИШКА, ЗА ДА ИЗДАВА РЕЦЕПТИ! ПФУ!!!