11

Анонимен

преди 1 година

Пловдив е вечен и е град от преди Потопа, вероятно единственият оцелял и до днес! Малък, но Вечен!

10

Анонимен

преди 1 година

Тука някои пишат за Пловдив, че бил по стар. Само където всички останали паметници там са от времето на Римската империя. Сигурно защото феновете на Доко Пловдив са ги строили

9

Анонимен

преди 1 година

Всички знаем, че най-стария град в света е Скопие основан от двамата братя Ромулски и Авгостулски които са отгледани от чакал

8

Анонимен

преди 1 година

До споделиПловдив е имал много имена!Но е доказано че е на малко повече над 5000 години!Единствения населен до ден днешен град в Европа!И също най дългата пешеходна алея в Европа!

7

ПроСоТо

преди 1 година

абе то убаво,че.."Съобразно астрологическите изчисления на астролога Луций Каруций Рим е бил основан във въпросната година на въпросната дата ../да не издребняваме за датата де!/,но защо е споменат само Ромул?...Отдавна се смята,че въпросния "Вечен град" е основан от БРАТЯТА-Ромул и Рем,които според легендата,били отгледани от вълчица..?

6

Лорд Стамат

преди 1 година

Казва се еди коя си дата преди Христа. Тия определения новата и старата ера са измислици на атеистите.

5

Мамон

преди 1 година

Още един струпей върху лицето на Земята!

4

Тошо

преди 1 година

Пловдив е най-стария град в Европа и 3-ти в света, но тук става въпрос за Рим!А някой да знае датата на основаването на Пловдив.....!? Не ми е удобно, но.... това е ниво на култура, на начин на мислене, да имаш богатство, ама да не знаеш какво да го правиш, а в Италия знаят, ами *** там кмете и научи как става, не е трудно !

3

Анонимен

преди 1 година

До Morski Прав си. Пловдив е на 8000 г. Пък завистливите комплексари от паланки и набедения за столица град, нека си слагат минусите. Пловдив си е Пловдив! Точка!

2

Morski

преди 1 година

Пък българският Пловдив е на над 8000!!!

1

Асан

преди 1 година

Слава на римляните :)))