48

Анонимен

преди 2 години

Тези хора не са ли ходили на училище? Няма как цената на хляба да падне с 20% от падането на ДДС, освен ако още някой от компонентите образува цената на хляба не поевтинее. При равни други условия отпадането на ДДС от 20% за някоя стока я поевтинява с 16,67%, а не с 20%. С поскъпването на цената на тока и горивата, едва ли хляба ще поевтинее с отпадането на ДДС, а по-скоро няма да поскъпне веднага.

47

1212

преди 2 години

Да, да ама друг път. Дори да падне ДДС - то хляба няма да поевтинее. По скоро обратното.

46

Дебел ,тлъст депутат

преди 2 години

До Дотирайте. Нямаме далавера !

45

Анонимен

преди 2 години

Урааа, цената на лебо , че падне ,...... с 2 стинки !

44

Влади

преди 2 години

На кой хляб ще падне ДДС? Защото цените на диетичните хлябове отдавна хвръкнаха с 2-3 пъти , в сравнение с обикновения бял хляб. Хвръкнаха СПЕКУЛАТИВНО, кое в тях се е повишило в пъти в сравнение с обикновения хляб? Пак някой пробва да лови риба в мътна вода. Ако премахнем ДДС на всичко, откъде държавата ще плаща за пенсии, пътища, ТОЛ таксите на превозвачите? Само със заеми, но тях децата ни ще връщат.

43

Дотирайте

преди 2 години

Хлебопроизводството, селското стопанство - животновъдство, зеленчукопроизводство, овощарство. Цените ще паднат. Държавата е длъжна да помага на родното производство. Не може само рапица да се гледа и да получават пари за нея. Има все още качествени зеленчукопроизводители, помагайте на тях, за да има не изчезнат родните сортове.

42

Цени народни:

преди 2 години

2 за лев и 1 бакшиш. Кеф!

41

Знаете ли в Бг колко

преди 2 години

престоял некупен хляб остава и в какво го влагат после?!

40

Крайния резултат...

преди 2 години

Крайния резултат от подобни данъчни облекчения е винаги един и същ- 20% повече печалба за търговците. Като намалихте данъците на ресторантьорите по време на ковид, не видях цените да поевтиняват. Готов съм да се обзаложа на каквото и да е, с който и да е че цента на хляба няма да падне с 20% при отпадане на ДДС. Лошото е че въпреки че тези приказки са само прах в очите на хората, те нищо няма да направят!

39

айде нЕма нужда

преди 2 години

До гост - хранят до време, щото кадърните и работливите бягат и ще продължават да бягат навън. Точно те трябва да хранят...но това е дълго за обясняване. А за гръцката работа разбери колко са удобни нещата за хитрите гърци, ще разбереш защо британците избягаха от ЕС да не ги хранят.

38

Споделям

преди 2 години

Мислите ли че хлебарския бизнес ще даде тези 20 % на потребителите а няма да си купи нова кола за любовницата с печалбата?

37

Бг "Бизнесмен&q

преди 2 години

Че кой го плаща този данък бре? Всички така си правят "сметките", че да зануляват сметката.

36

Марин

преди 2 години

Във филма "Списъкът на Шиндлер" главният герой полива един вагон с евреи с вода, за да им облекчи страданието. Нацисте му се смеят и му казват, че е жесток, защото им дава празни надежди. Тук виждам подобна ситуация. Празни надежди.

35

гост

преди 2 години

ДДС-то и акцизите хранят държавата. Ако ги няма оставаме на заеми. И после гръцката работа.

34

Имам хлебопекарна от

преди 2 години

качествените и съм относително независим от хлебари и алчни квартални магазинери. ДДС ли?! Данък убиец, както много неща в милата ни Родина!

33

kirasirrav

преди 2 години

Нищо няма да пада, даже за 1 Май и Гергьовден ще вдигнат още. Изнасят като луди жито - в пристанище Варна се е вдигнал почти двойно износа, използват войната да продават на скъпи цени и да пълнят гуши а за нас ще е скъпотията в магазините.

32

Един Българин

преди 2 години

Никакво махане на ДДС дори и временно. Абсурдно е да се твърди, че цената за крайният потребител ще намалее. Като намалиха ДДС в ресторантите да не би да си смениха менютата? Връщайте навсякъде ДДС на 20%. Намаляването на акциза на горивата също е глупава идея. Като стана топло и махнаха зимната компонента в горивата да не би да им намаля цената?

31

морски

преди 2 години

За Туризма, хотели и др. свързани с тях се знае, че докато се залага на количество, качеството ще пада още повече. Перат се милиони и милиони пари. Цените бяха съобразени със заплатите само при соца. Българите скачаха за богат живот, но с тези рекордни кражби+корупция ще живеем крайно бедно за жалост!

30

Друг път по-евтин

преди 2 години

Цената се регулира от търсенето и предлагането и ще остане абсолютно същата, само печалбата на хлебарите ще се увеличи.

29

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 24: "БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ КОГАТО ВСИЧКО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО УМРЕ!" -- Може, защото хората ще забравят, че всичко може да е и по друг начин и ще се примирят с мизерията си, приемайки я за естествена. Тогава за известно време "всичко ще се оправи". Докато на хората не им писне съвсем.