64

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен Предателство е петима бивши министри на отбраната да настояват България, която те оставиха без 80-хилядна армия, нарязаха ракетите с близък и далечен обхват на действие, да даде и това, което няма! Идете в Самоков и питайте жителите му каква база на ПВО имаха близо до града и как тя държеше в страх цяла Гърция и част от Турция!Ние бяхме на 1-о място на Балканския п-в и ЮИ Европа по брой ракети.Идете на Бакаджика и Сакар и питайте хората за секретните обекти и нощните стрелби с ракети

63

Анонимен

преди 2 години

Всички бивши командири на разните родове войски са държавни предатели!ТОВА,ЧЕ СА НЕКАДЪРНИЦИ И СЛУЖБОГОНЦИ Е ЯСНО!РАБТАТА КОЯТО СА СВЪРШИЛИ Е С ОЦЕНКА О!СЕГА ХОДЯТ КАТО ПАУНИ И ГОВОРЯТ КАТО ПАПАГАЛИ БЕЗ СРАМ ОТ БЕЗПОЛЕЗНИТЕ СИ КАРИЕРИ !ПРЕДАТЕЛСТВО Е ДА СЪСИПЕШ АРМИЯТА!ТОВА УСТРОЙВАШЕ МОСКВА!

62

Преди 30тина години

преди 2 години

държавата практически се издържаше от съществуващия тогава ВПК..Благодарение на усилията на евроатлантическите ни партньори сега сме в девета глуха

61

Анонимен

преди 2 години

Този тип даже не си и помисля, че някога сме произвеждали над половината от оръжието си и че може и сега да развиваме производство тук и да печелим, а не да сме само купувач, който да прави огромни разходи и дългове! В цял свят това е бизнес и развива икономиката, само ношите мишооци жално плачат как сме нямали пари.

60

Krom

преди 2 години

Тоест, г-н зам.министъра е казал "нищо". Защото ни е ясно, че в последните 35 години сме с перманентна липса на пари за оръжие. Как пък нито един "отговорен български политик" нито за момент не запита: какво може да се произведе в България? Щяхме да се кооперираме с Израел за дронове? Ко стана? Мигар не пожем ПТУР или системи като Стингър да произведем по лиценз? Можем. Но ни управляват перманентни предатели платени от вън. Вече над 30 години.

59

Анонимен

преди 2 години

До Каква ирония Затова сега ескадрила от ф-35 ци ни пазят безплатно за сметка на кралство Холандия.

58

Щирлиц

преди 2 години

Нарисуваните ф-16,които още не са произведени,са типичен пример за платформа от 70-те години.

57

SS

преди 2 години

До 68 Страшен боен опит имат ! Ако не дай боже стане война първи ще избягат или напълнят памперса ! Чекио !

56

SS

преди 2 години

Питам ? НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ КАК СЕ СТАВА ГЕНЕРАЛ ИЛИ ПОЛКОВНИК БЕЗ КАПКА БОЕН ОПИТ? БЕЗ ДОРИ ДА СИ УЧАСТВАЛ И В ЕДНА ПРЕСТРЕЛКА,ЗА ДРУГО ДА НЕ ГОВОРИМ ?

55

Анонимен

преди 2 години

и всички генерали пенЦионери се вторачили да стават президенти и премиери, най-малко военни министри на РБ!

54

п.о.р.

преди 2 години

много от военните вземат вече заплати и пенсии едновременно и си докарват депутатски доходи, като по цял ден драпат "макарите" си. 90% от тях са се клели на БКП, по цял ден си пускат на телефоните съветски военни песни и чакат F-16, за да го нащракат за руснаците.

53

rendeto

преди 2 години

то се видя че през последните 30г. в БГ няма политици а само комисионни и крадливи ***. както и да е, ако някой ни нападне ще се справим дори и само с калашници

52

Анонимен

преди 2 години

До Каква ирония Поне имаме самолети, сега всяка година даваме по 100 милиона за ремонти на руските курници и де факто нямаме самолети.

51

ФАКТИ

преди 2 години

България разчита на паметта на борците против фашизма а не на остаряла или нова бойна техника която реално няма никакво бойно приложение нито срещу Турция нито срещу Русия!

50

Каква ирония

преди 2 години

Купените от нас Ф16 са изключително добри и модерни самолети, но имат три много съществени недостатъка.1. Самолета е МНОГО скъп. И не само за купуване, ами и за експлатация. За резерни части на 16 самолета трябват по 100-120 млн долара всяка година. 2. Самолета е много капризен. За него всичко трябва да е идеално подготвено. Писти, годива, масла, съхранение. В случай на война е практически невъзможно да се предазира някъде, защото няма да има подготвени летища. 3. Самолетите ги няма.

49

Kire iztrivalkata

преди 2 години

Да ги купим, хляб и сол със свинска мас за нас а кюфтетата за вас. Да живей голтака и простака, да живей..

48

Истината

преди 2 години

България влиза в дългова спирала, тоест ще вземаме нови държавни дългове за да може да си изплащаме старите. Българското население ще намалява прогресивно. А за отбрана са ни нужни поне 300 нови бойни самолета, което никога няма да стане. Най-вероятно е след 20-30г да се извърши включването на България отново в Турция, отначало като автономия с голяма независимост. България просто доказа, че не може да съществува като независима държава.

47

IQ 3.14

преди 2 години

най модерните ни "платформи" са купени втора употреба от източна германия малко преди разпадането и са експортни версии на руско оръжие, т.е. скопени и с умишлено занижени показатели и възможности. тия по министерствата с кво друсат?

46

IQ 3.14

преди 2 години

кви точно "платформи" са съветски разработки,оказали се задънена улица след края на варшавския договор, които на всичко отгоре са доработени технологии на нацистка германия и отхвърлени от щатите поради безперспективност ... то бива да сме барабар петко с мъжете, ама вече ни се смеят и кучетата.

45

Анонимен

преди 2 години

Трябва ,но за 20 г.се хвърлиха маса пари за глупости и няма никой отговорен за това. Пример системата "Пикис", която така и не можах да се използва вече 20 г.Купиха се много скъпи мерцедес G класа и товарни Атроси, които имат само парадни функции, а можеше да се купят за същите пари три пъти повече други джипове и камиони, с по -евтин сервиз.Колко пари отидоха на вятъра. Примерите са много. Къв беше проблемът да се купят много по-евтини Миражи или Грипени или Еурофайтъри,но не стари ф16 .....