15

До 24

преди 2 години

Пак не ти се получи пропагандата.Кой изкара хората от селата и ги натика като мишоци в панелни коптори?

14

Анонимен

преди 2 години

След 1989 година повечето села в България са на доизживяване. Деца няма, млади няма, вече и хора на средна възраст няма. Има само хора на по над 65 години. Желанието ви за банани и тоалетна хартия унищожи и българските села.

13

Анонимен

преди 2 години

До 20: Банките си мислят за печалба, а не за хората. Явно клона е бил нерентабилен и не е било изгодно за тях да седи, дали хората ще ходят на 30 или 50 км , от а може и повече Теа не ги интересува. Капитализъм.

12

Неграмотен

преди 2 години

Само на няколко километра от другата страна на границата идете да видите!Ама никой не им е взел земята и воловете!Чак във Котел са разселвали заможните Големанчани.Кулския край е бил богат до преди идването на червения башибозук!

11

Стига бе...

преди 2 години

...нали горе пуснахте статия, че 200 000 са се върнали на село. Начи, аз предлагам, вместо да пишете такива диаболични материали, да обясните на читателите си веднъж за винаги защо има такива пустеещи райони в БГ, какъв поминък е имало там по време на социализма и комунизма, заводи и фабрики, какво произвеждаха, за кого произвеждаха и пр. Поколенията се сменят, хората дето помнят ония години, намаляват, а младите трябва да знаят, ако желаят. Според мен. Лесно е да снимаш съборетина от 1922 г.

10

Анонимен

преди 2 години

Това е тъжната истина не само в Големаново но и в много други села в България.

9

Анонимен

преди 2 години

Моят дядо навремето като партиен секретар и директор на основното училище в нашето село, ни направи къща в кв. Симеоново. Ама имаше сериозни връзки в ЦК на БКП и в структурите на ДС. 4-етажна къща, с голям двор и градина. Все едно сме си на село. Жена ми си я сади- домати, фасул, краставици, чушки, картофи

8

Анонимен

преди 2 години

Както е казала Стойна Преподобна:" В бъдещето хората няма да живеят в градове, а в чифлици!" . Още не сме го доживели, но в един идеален свят, чифлиците са бъдещето:интернет мрежа до всяка точка, без пътища, превозни средства на антигравитационен принцип, геотермална енергия, за какво да има градове?!

7

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен8 700 000 - поправка.

6

Анонимен

преди 2 години

До ЧЕРВЕНИТЕ БЕЗРОДНИЦИНаселението през 1950 е приблизително 7 300 000, а през 1989 - 6 700 000. Това е голям спад на раждаемост , нали?

5

Анонимен

преди 2 години

До 1989 година населението в такива села намаляваше, но много бавно. След 1989 година българското село умря благодарение на режима на демократите.

4

Анонимен

преди 2 години

Тренда вече е обърнат заради пандемията, но ще минат много години. Повечето села няма да се възстановят, единствено тези около големите областни градове имат шанс, а и с тази демографска криза няма как да е иначе.

3

Анонимен

преди 2 години

Буквално жалка картина. Ламята няма спиране.

2

До 2

преди 2 години

Тиквата защо не оправи нещата, като беше 12 години на власт? Нали беше антикомунист и дядо му го били утрепали комунистите?

1

Анонимен

преди 2 години

Тея от северозапада не мога да ги разбера... Толкова години ги грабиха и унищожаваха червени кметове и политици и те пак гласуваха за БКП... Ами какво искате? За глад и мизерия гласувате, глад и мизерия идва.