17

Аз съм

преди 2 години

Не няма , както стана с ресторантите.

16

Кхан Челбир

преди 2 години

ДДС е косвен данък, който практически се плаща от крайния потребител с начислена ставка сега 20% в/у "добавената ст-ст"-както казват някои експерти! А тя е разликата м/у продажбите и покупките/данъч.кредит/ на всяка фирма по веригата на производството на хляба с две думи! Ако са същите нива на преки разходи-ток, газ, цена зърно, мая, заплати-ДОО,ЗО и др., чиста математика ако свалят ДДС ставка на 5%-разлика 15% трябва да падне цена на хляба! Но никой не свали цените от ресторантьорите мин.г. 9%

15

Nimand

преди 2 години

В БЪЛГАРИЯ НИЩО НЕ Е ПОЕВТИНЯЛО !!! А ЗА ХЛЯБА САМО ЩЕ КАЖА СТАРИТЕ КОРИ И ВЪРНАТИ ХЛЕБНИ ПРОДУКТИ СЕ СМИЛАТ В МЕЛНИЦАТА И ПАК СТАВАТ НА БРАШНО !!! ПЪЛНИ СА С НАБУХВАТЕЛИ И ВСЕКАКВА ХИМИЯ И ЕДИН ХЛЯБ СТРУВА НА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ 10 СТОТИНКИ ТОЙ ГО ПРОДАВА 2 ЛЕВА !!! ЗА ТОВА ВСЕКИ БИЗНЕСМЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ ИЛИ ЗЕМЕВЛАДЕЛЕЦ КАРА КОЛА ЗА 200 БОНА !!!

14

Анонимен

преди 2 години

Полицаите да месят хляб на по ниска цена .

13

Анонимен

преди 2 години

Четейки колко злобни изказвания има към хлебопроизводителите явно пак ще трябва да се вдига цената .

12

Анонимен

преди 2 години

Не! Просто ще се увеличи печалбата на пекарите с 10-11%

11

SS

преди 2 години

Спрете износа на електроенергия от АЕЦ-а ,и всичко ще си дойде на мястото,няма да се реши проблема с 10 стотинки в цената на хляба...На бизнеса му трябва евтин ток.

10

Км

преди 2 години

Значи така.Ако се намали цената на тока и ДДС,ние също ще намалим заплатите на персонала и ще вдигнем цената на хляба.Нямаме друг изход,вече сме поръчали бентлитата,трябва да се плащат.А догодина се очертава и строежа на вилата,после може и някоя яхтичка.Те така....

9

Анонимен

преди 2 години

Държавата с парите от данъците на всички граждани субсидира земеделието , отделно е със средства от ЕС, отделно им плаща и ДДС за горивото и тази държава не може да регулира цените . Смешно е . Българската пшеница се изнася повече отколкото е необходимо за да има по висока цена хлеба.

8

к.п.

преди 2 години

колкото намалиха цените на книгите след като им намалиха ДДС-то, толко ще е поевтинее и хлябът : )

7

Р. Алибегов

преди 2 години

Колкото спря поскъпването на цените в ресторантите след като държавата компенсира бранша 80\20 и намали ДДСто с повече от половината ? Даже цените скочиха двойно ! Е. Тази G класа и яхтата в Гърция искат поддръжка ! И аз съм човек

6

пияница мистик

преди 2 години

"Ще спре ли поскъпването на хляба, ако се намали ДДС-то?" === Не!!! Бъдете сигурни. След намалянето на ДДС-то на ресторантьорите и книгоиздателите на 9% следствието беше, че ресторантите повишиха цените на клиентите за сметка на печалбата за собствениците, а книгите изобщо не намалиха цените си. КОйто чете знае за какво говоря :)))))))))

5

Анонимен

преди 2 години

Предпочитам ДДС-то да отива в държавата, а не директно в джоба на мутрите . Ефекта върху цената ще е за седмица или за месец и после хайде в джоба

4

clown world

преди 2 години

Колкото спря поскъпването на замразените полуфабрикати по кръчмите, когато Тлъстия им намали ДДС-то. Тука е така - любимата игра е "Прецакай другарчето си" - неприязън към ближния и бездънна алчност.

3

Анонимен

преди 2 години

практиката в бг показва че цената няма да падне

2

ЕДИ КОЙСИ

преди 2 години

ДА НАМАЛЯТ ГРАМАЖА ТАКА ЩЕ СПРЕ ПОСКЪПВАНЕТО

1

Факт

преди 2 години

Категорично НЕ! В хлебопроизводството е такава черна дупка, че никой не знае колко брашно става на хляб и колко ДДС трябва да се внесе! Просто ще се увеличат печалбите на хлебарите за сметка на Бюджета! Някой да каже поевтинява ли храната в ресторанта с намаляването на ДДС?