32

Асан

преди 2 години

Елате у Каспичан :)))

31

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен "На мен харчовете ми са 600 в най-лошия случай". Ако може да караш само на дюнери си ок. Ами айрян ако си купиш? Ами дрехи? И как се виждаш ако си семеен ама без кола? И ако си сам може да ти излезе евтино с дюнери. Но добрата храна включва плод, зеленчук, риба. Не говорим за прищявки, а за обикновено меню и ще видиш, че да храниш семейство с храна от магазина е по-скъпо от това да се изхранваш сам с дюнери. И като отидеш на наем. Най-мизерния апартамент е 600-700 лв.

30

До 32 - Ню Йоркъра

преди 2 години

Дори и квалификация не ти трябва. 18 годишните в кол центровете взимат по 1200-1600 с английски от обща култура и нетфликс. Аз лично не съм пипнал нищо цял живот - кръгъл незаинтересован тройкаджия в училище, работя от мързел и взимам над 2к работещ дистанционно. И аз съм дъното на хранителната верига, ама съм го осъзнал отдавна и докато другите градят кариери и бизнеси аз си спинкам на столчето и зяпам ютубче.

29

Анонимен

преди 2 години

"Изчислените месечни разходи за един човек са 958.38 лв., отново без наем" - На мен харчовете ми са 600 в най-лошия случай - гр транспорт 50лв, телефон 55, интернет 30, ток 40, вода 60, парно 100, ако ям на улицата по 3 XL дюнера на ден (12 на ден) 360, ако си готвя в нас ми излиза още по-евтино и богато. Живота не е никак скъп сами си го правим такъв. В София най-много се оплакват хората с автомобили, пушещите цигари и онези дето живеят под наем, а работят дистанционно. Суета и мързел.

28

Анонимен

преди 2 години

За да живее човек добре трябва да учи, да се квалифицира, цял живот да надгражда. Където и да отидеш ако разчиташ на една средна заплата си го закъсал и ще се лишаваш. В Ню Йорк е евтин макдоналдс-а и в разни големи магазини като търсиш промоция. Хубаво жилище е поне 2500 USD, ток, газ 500USD транспорта е скъп, ако седне на заведение и пиеш хубаво вино под 200USD за двама няма как да е. Та трябва да изкарваш иначе на 4000USD заплата 50USD за айфоня ти идва отгоре. Квалификация и растеж това е...

27

Анонимен

преди 2 години

В България, за да живееш добре и без лишения, трябва да си политик или мафиот! Никоя друга професия не ти гарантира охолство и живот без лишения!

26

Анонимен

преди 2 години

Ние пък си имаме къща в Хаджи Димитър! *** се от яд! Живея си с нашитете плащат всичко, моята заплата, САМО за мен!

25

Анонимен

преди 2 години

3357 лв без наем за 4 членно семейство? Първоначално ми се видя преувеличено. 958 лв на човек без наем. Сметки за жилище /без наем/ - ток, вода, инт, телефони, нещо за кола, паркинг или градски транспорт - 358 лева отидоха. И останаха 600 лв. На тридесет дни по 20 лв на ден. Май е вярна сметката горе-долу и не е раздувана. Значи под 1500 лв заплата в София те обрича на мизерия?

24

Анонимен

преди 2 години

С минимална заплата от 710 лв. - 200 лв. битови сметки, 600 лв. наем.и айде! Даже не стигат!

23

играч

преди 2 години

имам от баба в София два магазина и апартаментче 120кв, от дядо малко акри ниви и къщичка 250кв в Банкя. Та взимам си рентичката, плащам на държавата данъчето и лятото си седя на Гърция, зимата предимно по Боровец, Банско. Житкам си из Пловдив. Та в Софията рядко се заседявам щото е скъпичко.....

22

Анонимен

преди 2 години

Добре че са хората от провинцията, та да има хора в София! Кореняците софиянци..сме един квартал!

21

Анонимен

преди 2 години

На хаирлия да е! Догодина - на първо! С тези "променители" то ни е в кърпа вързано!

20

Асан

преди 2 години

Да, ама у София алъш-вериша, най добре върви!

19

До Програмист

преди 2 години

Нещо против провинциалистите ли имаш?

18

Анонимен

преди 2 години

Еми.ние плащаме много евтини битови сметки- Ток - до 15 лв., ТЕЦ - до 25 лв. и ВИК - до 10 лв. Ама много сме икономични- веднъж седмично се къпем, почти не пускаме парното, защото обичаме да си ни е хладно, не готвим в нас, купуваме храна навън! Така се пестии с другите пари - ЖИВОТ!

17

Анонимен

преди 2 години

Радеф и Кирето ще ни изтрелят в класацията до първо място.

16

Анонимен

преди 2 години

Да,София е мръсен грозен град пълен с диви селяни и роми.За сметка на тва е скъп.

15

Анонимен

преди 2 години

Да, то като само битовите ти сметки са 500 -600 лв.! И не ти остава нищо за развлечения!

14

Nimand

преди 2 години

Сравнено доход - цена на живот България е първа по скъпотия в ЦЯЛА ЕВРОПА !!!

13

Муахаха

преди 2 години

Румъния по-евтина от България, при положение, че минималната им заплата е 2-на! Лицето на Промяната е Наистина Тук!!