32

Анонимен

преди 2 години

Лъжа е, че всеки отишъл да даде безвъзмездно кръв е бил отхвърлен. Кръвта преди да се вземе се изследва и само ако е негодна се отхвърля дарението. Има си правила и те не са от вчера. Просто няма държава и чакащите около болницата използват положението за да се облагодетелстват на чужд гръб.

31

Анонимен

преди 2 години

Защо? Защо е получил? Защо слагате такива неадекватни заглавия? Защо?

30

11

преди 2 години

Защо?

29

1234

преди 2 години

Защото в кръвния център в Русе са организирана престъпна група! Който е отишъл да даде безплатно кръв за близък е бил отхвърлен като негоден. С цел да се принудят близките на болния да платят. Самия аз съм бил отхвърлян и след 2 часа време в Плевен ми взеха кръв без никакви проблеми.

28

Анонимен

преди 2 години

Лекарите нищо не вземат, вземат посредниците-ромеи, които свързват нуждаещ се с донор на кръв. Донорът не подозира за схемата и няма връзка с този, който плаща за кръвта.

27

Анонимен

преди 2 години

Коментарите под статията са пълни с коментиращи ромеи, които са в схемата, като този под номер 28.

26

Анонимен

преди 2 години

Заплашват го защото това е една много голяма мафия. Ромите продават кръв срещу големи суми и полицията и лекарите взимат процент за да си затварят очите за тези черни сделки.С този сайт им подкопават бизнеса на много измамници.

25

Анонимен

преди 2 години

Посредникът-poмлянин взема парите (350 лв)от хората в нужда за себе си от тази сделка, а който е дарил кръв му дават 100 лв. Сумите варират соред нуждата, кръвната група и др. Всички знаят за схемата, само полиция и държава, не.

24

Анонимен

преди 2 години

Статия от която нищо не можеш да разбереш - тотална боза, псевдожурналистика.

23

Схемата е

преди 2 години

Мотаещите се poмляни около болницата търсят хора, които имат спешна нужда от кръв с определена кръвна група и са съгласни слрещу 450 лв да заплатят на някой, който е съгласен да даде кръв. Но понеже всички вече са (про)давали кръв и имената им са в регистрите, при опит да продадат отново, биват спирани от болницата, защото не може да даваш кръв повече от няколко пъти за определено време. Затова прибягват до посредничество.

22

Анонимен

преди 2 години

Заплашван е от ромеите около болницата, които са в схемата за уж доброволно кръводаряване, а продават кръв на болницата. В играта са даже и таксиджиите, те намират донори. Ако има доброволно кръводаряване, няма да има мотаещи се ромеи пред болницата. Липса на власт и държава.

21

Заплахите са

преди 2 години

...от ПЛАТЕНИТЕ кръводарители, 90% са роми и от това живеят!!! Не че не са нужни, но трябва да са наясно, че е добре да има всякакви кръводарители!

20

Анонимен

преди 2 години

понеже не ви е ясно, да ви обясня:когато ви поискат три банки кръв за вас или ваши близки за операция, преди 10 години трябваха 450лв на кръводарителската мафия(шведите пред болницата дето се мотаят), сега може и до 600лв да стигне. А тоя иска безплатно да кръводаравя и даже сайт прави за други като него. Разбрахте ли?

19

...

преди 2 години

Схемата: Ако ти или тво близък имате нужда от преливане на кръв, трябва да си намерите кръводарители. Често хората имат нужда от специфична кръвна група, или нямат на кого да се обадят защото трябва да се реагира бързо. Тук идва цяла една "мафия", които стоят на места около болници и срещу 40-50-100лв можеш да ги "наемеш" да дадат кръв за твоя близък. Ако има платформа където да се намират доброволци, схемата ще секне. И те се чувстват длъжни да заплашват хора и спрат такива инициативи. Това е!

18

Анонимен

преди 2 години

До: Стана ли ви ясно Не.

17

Анонимен

преди 2 години

Да бе, номер 19 съвсем разумно коментира, че нямаме достатъчно информация за да имаме мнение. Защо някой ще заплашва кръводарител? Какви мотиви има? Не разбирам? За пръв път всъщност чувам за такова нещо - да заплашват кръводарители.

16

ОМЕРТА

преди 2 години

Когато объркваш далавери за пари - заплаха.Когато пречиш на далавери за много пари, получаваш ______+______

15

Кире

преди 2 години

Пиши във фейса и ще ти го направиме сайта безплатно.

14

Анонимен

преди 2 години

Една система трябва за да може всеки който се е регистрирал като доброволец кръводарител да получава на телефона си едно съобщение къде ,за какво лице, каква група е нужно.Ако е по Вайбър даже и пари няма да струва.

13

Анонимен

преди 2 години

С други думи този не може нищо, но иска едни пари за да плати на други хора, а каквото остане за него. Знаем ги тези схеми, мерси, следващия!