56

до 59

преди 2 години

Написах за къщата до големия град, като собственик на 6 жилища в София (наследник на 4 от тях) и 2 къщи- една в Симеоново, една- в Бояна. Всичко е под наем в момента, без едното жилище. Не, към днешен момент НЕ бих инвестирал в апартамент, но ги имам наготово. Не се имам за богат- всеки мой съученик има по една вила и 2 жилища. Всеки кореняк, искам да кажа. А ти си един от десетките хиляди такива в София.

55

до 60

преди 2 години

Заплатата ми е далеч над 6к, драги ми смехурко. Радвай се там на 10к наеми годишно, не можеш 2 реда да напишеш и да сметнеш как за 2 години ти носили по 120к евро. Бедняци, като тебе у нас, които се мислят за милионери, колкото щеш. А аз си цъкам по проектите за 3 милиома на година всеки. мерси.

54

До 58

преди 2 години

Ами носят ми по 8-10000 лв и наем годишно! А кой ти каза, че плащам данък наем. Абе клавиатурчик, имаш много да ме гониш с 5-6 х. заплата. Хахаха

53

До 56

преди 2 години

А някои имаме 7 апартамента в София и 2 къщи около София. Но това не е за гладниците във форума. Иска се 20 години бачкане и мислене

52

до 52

преди 2 години

Апартаментите ти носят по 10к лв. месечно. Не е зле, това е почти една добра заплата в ИТ сектора, но са малко за спокоен живот. Означава, че всеки апартамент е даден под наем за около 3700лв., иначе казано след данъци- около 3300. Наем близо 4000лв. се взима от сериозни имоти с пазарна цена над 1 милион лева всеки. Продал си ниви за 3 милиона, вложил си в имоти и получаваш доходност под 3.5% годишно. Слаба инвестиция. Много слаба.

51

До 35

преди 2 години

2000 евро на квадрат мина в няколко квартала още преди 3-4 г. Вече гони 3000

50

Анонимен

преди 2 години

Накратко- покрай КОВИД кризата сума добре платени специалисти зарязаха големия град и се изнесоха в къщи в близост до него. Взеха ипотеки с ниски лихви и си живеят живота. Друга група хора тепърва заради огромния ръст в заплатите на квалифицираните служители (всяка компания вече бяга насам, заради ниските разходи за час труд) закупиха жилище. Не важи за неквалифицирани хора, които не знаят що е то с 10% от заплатата си да изплатиш имот за 10 години.

49

Купона свърши

преди 2 години

Тази статийка е като от 2019. Купона приключи, и е добре всеки да го разбере. Пазарът на акции и този на имоти са в изчакване на повишенията на лихвите, които предстоят. Инфлацията е на невиждани от десетилетия нива. Никоя банка няма да раздава пари вече на нулеви лихви. Балами банки няма, има хора балами, подлъгани от партньори или от алчността си. При баните важи само суровият анализ на числата.

48

Анонимен

преди 2 години

Айде пак с биткойна . Нали ако някой беше купил на 60 000 долара сега щеше да е на огромна загуба .Биткойна е спекула , вариант на пирамидите от 90те години

47

Инвеститор

преди 2 години

Мислят, че ще купят и върнат по малко заради инфлацията, ама този път ще е обратно - ще им се приберат свободните пари, после ще вдигнат лихвите и ще им вземат и жилищата и накрая ще простят гладни на улицата. Той панело не става за ръфане.....

46

Анонимен

преди 2 години

Всички дървени философ и коментират тук някакви кредити,а ние си купихме 3 апартамента в София през последните 2 години без кредити - спестявания и продажби на ниви в дълбоката провинция. Сега може да ми праднете на Оя. Апартаментите ни донесоха 120000 евро нагоре за 2 г

45

Анонимен

преди 2 години

През 2009 та година имаше обяви - имоти с падащи цени , освен това имаше обяви в които даваха кола подарък при покупка на апартамент . Къса памет ли имате . Забравихте ли , че имаше цени по ниски от 500 евро ? Вземайте кредити ,умници . След 25 години може и да имате две стаи с кухня .

44

Анонимен

преди 2 години

Обикновен панелен бачкатор в склад с 2000лв. заплата на чистачка пред блока с местните шкембаци колеги: "Биткойнът ще се срине, вЕрвайте ми!". Минават години, хората у нас стават милионери от криптовалути, купуват си имоти. Нашият все това си пее. 30 години пее как балонът с апартаментите ей сега се пукал. Хубаво де, ама доста хора разкешихме Биткойни и купихме имоти с цел инвестиция. Други- взехме кредит с почти 0 лихва и даваме под наем. Трети се изнесохме от града в луксозни къщи.

43

Анонимен

преди 2 години

Говоря за от икономическа гледна точка, а не от географска. Ще видим кой какво е "шмъркал" и кой плува без бански? ;)

42

Анонимен

преди 2 години

Като гледам снимката от статията , направо ми идва да взема два ! Абе нормални ли сте? Трябва на мен да ми дадат пари за да живея в това нещо . Изобщо не разбирам ипотекарите . Щели да загубят пари .Първо , няма да загубят защото инфлацията няма да надвиши 6-7 % , а това не е обезценяване на пари .Второ . на могат да загубят нещо което нямат , 80% от сделките са с кредит .Трето . когато имота се обезцени с 20 или 30 % тогава не губят ли ? Професори !

41

Анонимен

преди 2 години

БАлАци, дръжте си парите под възглавницата и чакайте балона

40

до 43

преди 2 години

Ха-ха-ха. Мариците нямат алтернатива до 2050 година... Чакай да паднат...

39

Анонимен

преди 2 години

Имах предвид Мини Марица -изток

38

Анонимен

преди 2 години

В Стара Загора тепърва се очаква големия купон. Паднат ли матриците, пада и града. Видин и Лом ще са като шейхове в сравнение със заралии. Имотите там е безсмислено да коментираме.

37

Балонест

преди 2 години

Дежурната статия с цел манипулация, купувайте, че не остана! Явно балона е хептен близо и пред пръсване щом излизат такива настоятелни статии! Аз човек без доста голям кредит не познавам, кой остана да тегли кредити още, направо не знам. Те жилища ще има, ама кредитополучатели май не останаха. Имам тука наши семейни познати, дали не отиват към развод вече, кола на кредити, къща щото модерно на кредит и апартамент на кредит! Де не изяде първо тях инфлацията, вместо кредита, доста се чудим всички!