14

Роко Скиавоне

преди 2 години

Живях 10 години в Чехия и Дания,разликата между нашата бира и тяхната е все едно ,*** пиете две различни питиета.В българия затриха хмела и оттам бирата няма вкус набкъскана със спирт и консерванти.Изпиваш една бира и човека казва ,,абе нещо главата ми се врътна ще ходя да лягам''.Последно имаше хубава бира когато Астика беше към Хасково,имаше малки бутилки със златист етикет и големи със сребърен нонтова беле повече от 15 години.В момента добра бита е Сан Мигел която се ородава в Билла

13

баба мара

преди 2 години

дрожди от въздуха от кои въздух този от софия и големите градове лии кисело мляко от кое мляко това с много вода ли и колко да струва 5 левакато начало хаиде пиите си я тази бира и наздраве

12

Гадняр

преди 2 години

Големите пивоварни опипват почвата за продажба на жива бира от няколко години. Все още никой не се е решил да пусне масова бира с трайност една седмица, но случи ли се повечето "крафтъри" ще дадат фира.

11

НаКвасен

преди 2 години

До АнонименДобавянето на чист спирт би оскъпило бирата, така че това е пълен абсурд - никой не "кръщава" бира със спирт. Просто е по-евтино да го получиш от зърно при ферментацията. За още по-евтино - царевица с някакви добавки.

10

На Кавсен

преди 2 години

Лошото е, че във въздуха освен диви дрожди (Saccharomyces cerevisiae) се намират и млечнокисели бактерии (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus).Затова и квасеният хляб е с такъв гаден кисел вкус. За напитката квас това е ок, но за бира не мога да си го представя.

9

Анонимен

преди 2 години

копи пейст предприемачи и псевдо бираджии. де са бургаско пиво, каменица, ариана. пийте си ги биренцета по лева. в швейцария по кръчмите по евтино. гавра с труп.

8

Анонимен

преди 2 години

За бира ли говорим или за айрян?

7

Анонимен

преди 2 години

То па крафт бирите все едно са бири. Баси извращенията. Онвзи бири, дето ставаха на парцали няма да се върнат, но ако някой си мисли, че ще има безброй меракли за поредния бълвоч...

6

malart

преди 2 години

Преди две години бях в магазин за бири в Дрезден. Повечето хубави бири бяха около 1 евро. Инфлацията не знам колко да ги е качила, но не вярвам. Така че да ме извинява

5

Анонимен

преди 2 години

бира с розова вода да направите. ше изтепате рибата по люксозните ритрийти.

4

Анонимен

преди 2 години

Aз си спомням като дете "полета" с хмел и ръж. Сега само разреждат малко спирт с аромати и други добавки ипродават някакъв "компот".

3

Анонимен

преди 2 години

Каква бира бре да виждате някъде да сеят и да жънат Ръж Ечемик Овес. Не няма никъде А бирата я правят от химия. Кой ще хаби ток да вари да прецежда да чака да втасва. Няма такива а и печалбата ще им отиде на кино. Ако направят истинска бира знаетели колко ще струва. 10 лева литъра. Никъде няма истинска бира. Няма я онази бира дето я пиехме преди 40 години. Имаше трайнос 12 часа и след това започваше да плува в нея мая. А тази бира имам едно шише на терасата от 1 година и нее мръднала.

2

...

преди 2 години

"идеята на българите за качествена бира" е да отидат да вземат едно Пиринско и не ги мисли

1

Анонимен

преди 2 години

разбира се, че не може да се очаква такова нещо. но пък и не може да се очаква голям пазарен дял.