Живях 10 години в Чехия и Дания,разликата между нашата бира и тяхната е все едно ,*** пиете две различни питиета.В българия затриха хмела и оттам бирата няма вкус набкъскана със спирт и консерванти.Изпиваш една бира и човека казва ,,абе нещо главата ми се врътна ще ходя да лягам''.Последно имаше хубава бира когато Астика беше към Хасково,имаше малки бутилки със златист етикет и големи със сребърен нонтова беле повече от 15 години.В момента добра бита е Сан Мигел която се ородава в Билла
дрожди от въздуха от кои въздух този от софия и големите градове лии кисело мляко от кое мляко това с много вода ли и колко да струва 5 левакато начало хаиде пиите си я тази бира и наздраве
Големите пивоварни опипват почвата за продажба на жива бира от няколко години. Все още никой не се е решил да пусне масова бира с трайност една седмица, но случи ли се повечето "крафтъри" ще дадат фира.
До АнонименДобавянето на чист спирт би оскъпило бирата, така че това е пълен абсурд - никой не "кръщава" бира със спирт. Просто е по-евтино да го получиш от зърно при ферментацията. За още по-евтино - царевица с някакви добавки.
Лошото е, че във въздуха освен диви дрожди (Saccharomyces cerevisiae) се намират и млечнокисели бактерии (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus).Затова и квасеният хляб е с такъв гаден кисел вкус. За напитката квас това е ок, но за бира не мога да си го представя.
копи пейст предприемачи и псевдо бираджии. де са бургаско пиво, каменица, ариана. пийте си ги биренцета по лева. в швейцария по кръчмите по евтино. гавра с труп.
То па крафт бирите все едно са бири. Баси извращенията. Онвзи бири, дето ставаха на парцали няма да се върнат, но ако някой си мисли, че ще има безброй меракли за поредния бълвоч...
Преди две години бях в магазин за бири в Дрезден. Повечето хубави бири бяха около 1 евро. Инфлацията не знам колко да ги е качила, но не вярвам. Така че да ме извинява
Aз си спомням като дете "полета" с хмел и ръж. Сега само разреждат малко спирт с аромати и други добавки ипродават някакъв "компот".
Каква бира бре да виждате някъде да сеят и да жънат Ръж Ечемик Овес. Не няма никъде А бирата я правят от химия. Кой ще хаби ток да вари да прецежда да чака да втасва. Няма такива а и печалбата ще им отиде на кино. Ако направят истинска бира знаетели колко ще струва. 10 лева литъра. Никъде няма истинска бира. Няма я онази бира дето я пиехме преди 40 години. Имаше трайнос 12 часа и след това започваше да плува в нея мая. А тази бира имам едно шише на терасата от 1 година и нее мръднала.
разбира се, че не може да се очаква такова нещо. но пък и не може да се очаква голям пазарен дял.
Потенциал за български стил бира - с дрожди от въздуха и кисело мляко