44

Анонимен

преди 2 години

ивяла в царския двор на родната си България до 1342 г., Елена се омъжва за авторитетния сръбски крал Стефан Душан, на когото оказва неоценима помощ в изграждането на сръбското царство. Определяна от византийския император Йоан Кантакузин като коварна, ловка и способна съперница, Елена наследява сръбския престол след *** на съпруга си през 1355 г. Синът, който имала от сръбския цар, все още бил твърде млад и неопитен за да управлява сам, което и обяснявало встъпването на Елена като регент. Въпреки усилията си да удържи хаоса и сепаратизмът, които обхващат Душанова Сърбия, непосредствено с

43

Анонимен

преди 2 години

Защо гаф бре? Аз тръгнах на училище 1965г. 11 години в часовете по история съм слушал за "Омразната Монархо-Фашистка власт" преди 9-ти. Сега пък не било така! Хай, да му се не види макар!

42

Анонимен

преди 2 години

Който си живее в България си е българин. Който си живее в Македония или Турция си е македонец или турчин.Приказките за малцинствата се използват само за дестабилизация на региона и за друго нищо.

41

Анонимен

преди 2 години

25 г съществува държавата на немичите и то при една разпокъсана на царства България преди падането под османско иго . Е и Скопие завзема , та оттам са по нататъшните претенции на сърбите ,обаче към онзи момент претенциите са на базата на българската им кръв идруги примери има за видинско царство , което по късно пада по игото там фружин майка му е сръбкиня . вообще преди игото се разпокъсват и сърбия и българия

40

dakotabg

преди 2 години

Живо ли е,дърво без корен?Жива ли е, държава без история?

39

Анонимен

преди 2 години

Ако Македония не влезе в ЕС ,ще мине към Сърбия.

38

Анонимен

преди 2 години

31 чел недочел , клан недоклан все едно династията НЕМИЧИТЕ Стефан Душан е първороден син на Стефан Дечански и Теодора Смилец, дъщеря на българския цар Смилец. По бащина линия е внук на Анна Българска дъщеря на българския цар Георги I Тертер и съпруга на Стефан Милутин.Характерно е, че неколкократно Стефан Душан се именува и поменава ѝ за български владетел на български земи.[5] Неговите Печки патриарси се титулуват Отца и оучителя Сръблем и Блъгаром Той оттам , защото има българска кръв си

37

Анонимен

преди 2 години

Титлатана Душан е била Цар на Сърби,гърци и българи.От къде ли идва това и българи,може би защото е владеел и жена си българката царица Елена!!!Ха,ха,ха!

36

Анонимен

преди 2 години

До Анонимeн ......Македония ли е най важната тема за България.......... Доста важна е, тъй като в момента има зверски външен натиск да клекнем пред МК. Ако приемем техните югославски тези - БГ престава да съществува в досегашния си вид; историята ни отива на кино, самата концепция за българщина също отива под леда. А в Белград и Москва ще има заря и ще отварят шампанско.

35

вьоэц

преди 2 години

Простокиро направи зверски гаф с плещенето за фашисткия режим. Този човек няма никаква ерудиция, общата му култура е трагична, особено по теми, които засягат БГ. Тепърва ще се види и що за икономист е, макар че е във властта от април 2021г. и резултатите никак не са обнадеждаващи. И колкото и да звучи грозно, като тегли човек чертата - този е по-зле и от Баце.

34

Анонимeн

преди 2 години

Аз всяка вечер се чудя, Македония ли е най важната тема за България, че ни пълнят главите от сутрин до вечер с нея, или това е като при фокусниците, гледайте ми лявата ръка, а какво прави с другата ? Цените и заплатите не са ли най съществената тема в момента? Разсейват ни с Македония, а за бюджета ще чакаме март. Ми то март ще направят 100 дни дето ги искаха.

33

Ей Сиииимоооооооо

преди 2 години

Имам сериозен проблем - питам въпрос! Сина на прислужничката на Мери Белгийска и Фердинант 1 ли държим и ще очистим ,- съдия в Страсбург и твой полубрат или ти си сина на прислужничката, а той е сина на Мери Белгийска!Отговорииии ми фекалияяяя нацистка!

32

Анонимен

преди 2 години

Не станало ясно това, не станало ясно онова ... А защо всичко това не е било изяснено в договорът, който се подписа между двете страни по времето на Борисов?

31

Анонимен

преди 2 години

Канадското дънди си мисли , това е стартъп , проект , то е като провиотика , говоря глупости, лензя се , пичеля бесен съм като българин ,излизам с викове оставка

30

Анонимен

преди 2 години

До 15КОЙ ТВЪРДИ ЧЕ СА БИЛИ БЪЛГАРИ? ПРЕЗ 13 ВЕК МАКЕДОНИЯ Е ЧАСТ ОТ СЪРБИЯ.))))Дрън-дрън,Сръбското царство е от 14век,а Цар Душан е роден през 1308тоест началото на 14век.Душан поставя местни владетели родени в Босна и Рашка с изключение на братът на жена му българката Елена ,който управлява Валона и областа.

29

едно

преди 2 години

изречение на Кирил Петков за фашисткия режим разбуни духовете" - това е мантрата на комунистите, която е толко вярна колкото история писана от "сърбо-македонец" . Ама няма как да е друго като комунистите са пак на власт и както се казва - едно баба знае едно бае. Инак фашизама е извинение за терора , иозбитите и лагерите в бг след като червените вземат власта. Оказа се че в бг има повече фашисти от германия. И да се повтаря таз лъжа е гавра със жертвите на комунизма и тук и в Македония.

28

Анонимен

преди 2 години

Ясно е че в България и Северна Македония има доста хора които работят за интереса на Сърбия и Русия. И той е Северна Македония да си остане към Сърбия.

27

БГБГБГ

преди 2 години

До Анонимен12 Ти Конституцията на РБ не си ли чел????

26

Анонимен

преди 2 години

До Христо ХристовБългарите в Молдова имат права, искат да са молдовски граждани и имат това право.

25

Анонимен

преди 2 години

ИДИОТСКИЯ МИЛИЦИОНЕР БОЖИДАР ДИМИТРОВ ЗАБЪРКА КАШАТА С МАКЕДОНИЯ ПО ЗАПОВЕД НА КОМИНТЕРНА. ПОСЛЕ УМРЯ И СЕ СПАСИ, КАТО ОСТАВИ ПРОБЛЕМИТЕ НА ДРУГИТЕ.