30

Диана

преди 2 години

До Анонимен33 Драмата е там, че човекът си отива преждевременно, не може да изживее живота си, живее като скот..Лекарите бяха нещо друго, бяха Лекари! Съсипаха всичко тези наши политици..Нямаме политици...Няма и да имаме ако оставим БСП и СИЕ да се развяват в политиката и де що е кадърно да го съсипват да не би да ги измести...

29

Диана

преди 2 години

А това е много лошо и много тъжно!..30 години не можем да се оправим от прехода на БСП и сега пак ги избрахме - това на какво ви мирише? На мен ми мирише на спешно изхвърляне БСП и СИЕ от политиката - всичко друго им е важно, но не и хората!

28

Анонимен

преди 2 години

До: номер 33 Драмата е в цялостната ни система на здравеопазването, по-точно в нейното плачевно състояние! И майка ми и баща ми починаха и аз съм минал през тази система и за двамата - гледат на пациента като на спестовна касичка, защото гледат да "усвоят" клиничната пътека. След като минат няколко дена и пътеката е "усвоена" те изритват на улицата като мpъcно коте - пишат те "клинично здрав", излекуван, дори да умираш и после оправяй се сам! Лично съм го преживял!

27

българин

преди 2 години

"Болничният директор разказа, че цените на тока сериозно са ударили лечебното заведение, а сметката за газ ги е туширала." А сега пак кажете с назидателен тон колко много са умрелите в България от коронавируса щото са "антиваксъри", пък видите ли в Дания и Швеция умирали много малко щото не били "антиваксъри", и имали високо самосъзнание! На езика ми беше да добавя "социалистическо самосъзнание" - още имам спомени от уроците по Научен Комунизъм в който ни учеха на тези понятия.

26

Анонимен

преди 2 години

Всички сме смъртни... Може да се съжалява за по-младите хора, които са жертви на коронавируса, но за старите и болни и от други сериозни болести... къде е драмата?

25

Анонимен

преди 2 години

До Пенсионер Искрени съболезнования за съпругата. Наистина е можело да я спасят и да изживее още някоя година. Системата е крива не само в болниците. Тръгва от джипитата, които не се грижат добре за всички заболявания по един възрастен, ниските пенсии, дето трябва да пестите от лекарства и храна, та тогава и до болниците. Всичко е объркано. И в случая не мога да виня реаниматорите. Ако сте 2ма за 20 болни в интензивно и те са вече на ръба с куп други болести, то 10% спасени може да е успех.

24

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 26 Прав си за възрастните и инфекцията. Това са ни масата умрели и няма грам нужда от паника за останалите. Не си прав за здравната система. Тя можеше да спаси(вярно за месеци или няколко години, но не повече) и голяма част от възрастните. Но, каквото и да си говорим, имаме 1.9 милиона над 60, от тях 1 милион са над 70. От тях с или без вируси по 100000 на година и нагоре ще умират. Ако няма вируси, евентуално вместо през 202Х, ще умрат на следващата и така. Застаряли сме.

23

Анонимен

преди 2 години

Днес, да не сте объркали нещо? От вчера изведнъж почнаха едни статии, дето бяха пълно табу да се спомеванат такива неща.... Грешното лечение с антибиотици убивало много хора, а не короната. Днес- условията в болниците. Какво стана с "Рекордьори сме по умрели, защото не се ваксинираме."?

22

Анонимен

преди 2 години

Нещо много се драматизира тук... Какво очаквате от стари хора със сериозни заболявания и вирусна инфекция...? Тези хора, така или иначе са обречени на мъки или смърт. Здравната система изобщо няма отношение към това, което се случва в момента.

21

Анонимен

преди 2 години

Това не са болници, а търговски дружества. Лекарите все реват колко ниско е заплащането им сякаш на другите хора е високо. Ясно е, че всяка една професия в ЕС се заплаща далеч по-добре. По-богатите страни с това привличат готови специалисти, а държавата по никакъв начин не обвърза завършващите тук да работят за страната. Защо не ходят да учат там, ааа там трябва да даде една торба пари, а тук минава на тънка лайсна. Да направят таксите каквито са в Германия, да видим колко хора ще учат.

20

Анонимен

преди 2 години

толкова е заразен.идва като леко втрисане.малко хремичка и гърлобол..и после...после някои умират.не лекуват нито антибиотици.нито телефонните указания на джипитата.умираш си в къщи с трите антибиотика в ръката.не действат.пада сатурацията и край.

19

Анонимен

преди 2 години

В Европа в интензивните, от 10 ковид пациенти, оцеляват трима. Не са виновни интензивните, виновен е вируса. За да бъде интубиран един пациенг, значи е бил пътник. Без това лечение 100% биха починали.

18

Анонимен

преди 2 години

За 2018 България е била на 42 място по смъртност в света.

17

Анонимен

преди 2 години

Аз така и не разбрах в тези реанимации колко души спасиха? Защото над 32 000 не спасиха.

16

Анонимен

преди 2 години

Бг е първа по смъртност,откакто болниците станаха търговски дружества,здравеопазването стана търговия до която достъп имат по-богатите а специалистите са малко достъпни или недостъпни за бедния пациент.Колко добре ще си лекуван не зависи от здравното състояние на пациента а от банковата му сметка

15

Анонимен

преди 2 години

Оня ден като разправях как "лекуват" по болниците ме обвиниха че съм се пенел. Те тея легла са като от sci-fi филмите. Лягаш и сами те лекуват. Уви обаче или няма никой, или са некви като уволнения "кардиолог" Читаков.

14

Анонимен

преди 2 години

От БЛС трябва да го отлъчат тоз еретик. Как смее да говори против правата линия на партиите.

13

Анонимен

преди 2 години

Ха, добър вечер. Това го знаят и децата. Знае го всеки, който се е допирал до "здравната помощ" у нас.

12

Анонимен

преди 2 години

Масово ваксинират с ваксини с изтекъл срок на годност

11

Анонимен

преди 2 години

Борис Джонсън след масови протести срещу мерките реши да премахне всички ограничения - от маски до серификати. Час по-бързо трябва и ние да направим същото, подлогаtа м-р Зелен сертификат трябва да бъде изгонен в Канада, а ние да се махнем от този фaшиcтkи ЕС както Англия.