180

Анонимен

преди 2 години

Средната за 2022 не се знае, за 2021 също няма окончателни данни. Ако не бъркам данните излизат през април или май. Значи ще правят заплатите на учителите с 25% по-високи от средната заплата за България за 2020 година, която беше 1390 лева. 25% над 1390 лева е 1738 лева. Ау-у-у колко много. Може би средната за България през 2022 ще е по-висока.

179

Анонимен

преди 2 години

Аз съм учителка и сега вземам 1800 лв брутна заплата а това е точно 25% над СРЗ

178

Рейгън

преди 2 години

В момента бюджета на МОН е 5 милиарда лева и имаме 1 милион деца до 18г. Уволнете всички даскали и дайте по 500лв на всяко дете на месец, поне ще са нахранени. То и сега все едно не са ходили в училище

177

Анонимен

преди 2 години

ВСЕКИ ДЕН УМИРА ПО ЕДИН УЧИТЕЛ. ЗА ЕДНА СЕДМИЦА УМИРАТ ПО 6 УЧИТЕЛИ. ДНЕС ГЛЕДАХ СТАТИСТИКАТА. СЛЕД КОЛЕДНАТА ВАКАНЦИЯ СА ПОЧИНАЛИ 18 УЧИТЕЛИ. НЯМА УЧИТЕЛИ. ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 2 ГОДИНИ ЩЕ СЕ ПЕНСИОНИРАТ 8 000 УЧИТЕЛИ. ОПИТВАТ ДА ПРИМАМЯТ НОВИ КАДРИ, НО КАТО ИМ СЛОЖАТ ОТДРЪЖКИТЕ И ВЗЕМА ПО НЯМА И 850- 900 ЛЕВА. НЯМА КОЙ МЛАД ЧОВЕК ДА СЕ СЪГЛАСИ ДА РАБОТИ БЕЗ ПАРИ.

176

Анонимен

преди 2 години

Това за размера на заплатите е една манипулация. Примерно в законите за БНБ след 1989 година пише, че там заплатите трябва да са не по-ниски от средните заплати в банковата система, но нищо подобно няма и не е имало. Заплати за ИТ специалисти от 1305 лева преди 3 години според бюджета на БНБ. Сега за учителите с 25% по-висока, но това ще е на база две години назад, защото когато се прави бюджета на България, още няма данни за предишната година, не се знае и каква ще е средната заплата следващата

175

Анонимен

преди 2 години

Щом вдигат заплатите им, значи са останали без учители. След дъжд качулка. Повечето учители са пенсионери или са пред пенсия и спират да работят. Младите учители са малко заради ниското заплащане. С тези 25% над средната, предполагам от предишната година, нищо няма да променят.

174

Хехе

преди 2 години

Значи учителите са виновни за болните деца, а не родителите, които ги пращат такива на училище?

173

До 197

преди 2 години

Винаги съм се дивял защо хора като теб, които изобщо не разбират от нещо, но дават такива мнения звучащи като "истина от първа инстанция". Очевидно не знаеш какво е средна класа, но размахваш знамето на средната класа. Очевидно не знаеш каква е ползата от хората, на които държавата плаща заплатите, но ревеш, нямало си да храниш с твоите данъци учители, лекари и т.н.

172

Гиб Мелсън

преди 2 години

Не заслужават и минимална. В гимназията където учат моите деца нито един учител не връща болно дете у дома при положение, че представители на РЗИ се кълнат, че учителите са предупредени да връщат болни деца и да знаят наредбите. Нещо повече, тъй като моите са електронно и другите не, чувам със собствените си уши вече две учителки как услужливо пращат ученици да купуват хапчета, защото на някой му е лошо в час.

171

до 197

преди 2 години

Да ти кажа ли как ще го финансират, ако наистина не знаеш. Как -като теглят поредният милиарден заем. Е, така....Безконтролно за сметка на народа и децата ни...

170

Анонимен

преди 2 години

Трябва на всички да ги вдигнат, ниски са.

169

Анонимен

преди 2 години

Аз пък си затварям бизнеса , защото ми омръзна от данъци , а същите тези данъци се раздават наляво и надясно .Други да правят бизнес

168

Анонимен

преди 2 години

Има един основен въпрос и той е отмяна на тестовете и ваксинациите за каквото и да било. Ако идеята на това вдигане на заплатите е да се принудят учители и недай Боже ученици към ваксиниране - твърдо против. Ако учителите имат поне капка съвест трябва да откажат. Това важи със същата сила за лекарите. Това е измама. Излъгаха кръчмарите, че ще ги пуснат да работят но само със зелен сертификат и ожънаха доста народ. Помнете, че когато ваксинираните станат мнозинство, тогава ще почне терора

167

баце

преди 2 години

Тогава нямаш право да ползваш ресурсите на тези които изброяваш .Като ти се запали къщата почвай да гасиш сам ,като искат да те онодат не търси полицията а се оправяй сам .Като тръгнеш да мреш не търси лекари да те спасяват .Абе що не си ...... майката загубеняк .

166

българин

преди 2 години

купуване на еничарите- даскалята, вероятно скоро ще им връчат и спринцовки- всичко е да набодат децата

165

Анонимен

преди 2 години

Аз да питам как ще го финансират това? Щото то всеки обещава, обещава ама после дедовия. Или мислят още да вдигнат данъците на средната класа която и без друго се оказа, че е само 180 000 души в страната. Ако още ни вдигнат данъците съвсем ще избягат на запад. Тук половината ИТ-та приятели от ТУ работиха по 3-5г и после си биха шута за 4 пъти повече пари в чужбина. Като гледам това чака и останалите, не може да храним цялата държавна администрация, лекари, полиция, учители, армия и пожарна!

164

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен"предмети, по който" - силне се надявам. Залепени букви. Да ти се подигравам ли. Ама защо да се бориш с прасетата- само ще им хареса

163

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен"предмети, по който" - силне се надявам, че не сте директор

162

Анонимен

преди 2 години

Като бях ученик дори и не съм си помислял, че мога да знам повече от който и да е учител по който и да е предмет. Имаше такива заместващи дето бяха за присмех ама това е друго. 20 години опит знаят си материала и да ги питаш нещо странично няма да ги притесниш и си отговарят правилно. Ходил съм благодарение на тия хора на олимпиади по 3 предмета. 3 пъти на трети кръг по олимпиада по математика и не бях най-умния в класа.

161

Анонимен

преди 2 години

Последните години е все по-трудно да се намери кой да работи в училище. На интервю преди идваха тумби хора, а сега има предмети, по който не идва нито един човек, няма кой да взема часовете, при това имам поглед върху нелоши училища. Колегите са капнали, а тия пари, които предлагат, са по-скоро начин да не спре да работи системата, да идват нови кадри, понеже старите се пенсионират, някои колеги напускат, а нови почти няма. Елате да работите в училище!