454

Анонимен

преди 2 години

До До 507 "Тука работиш с някаква презумпция, че някой въвежда в заблужнение. Да речем, че човека нищо не говори за ваксини.... ваксинираните я усложняват също толкова, защото разнасят вируса също толкова." Не е презумпция а факт. Антиваксърите пръскате НАРОЧНО дезинформация. ДОКАЗАНО. Човека говори срещу ваксините и това може да го прочете всеки. Невярно е, че ваксинираните усложняват епидемиологичната картина "също толкова". Бърза справка с хоспитализираните и интензивните го показва ЯСНО.

453

Анонимен

преди 2 години

Страхуващите се да се ваксинират отново манипулират с процента на ваксинираните в България. В България колко хора живеят след като 3-4 милиона български граждани са в чужбина?

452

Анонимен

преди 2 години

Ех защо ги нямаше тези защитници на ваксините, като прекарах заушка, ей така за морална подкрепа някак.

451

До 503

преди 2 години

Абсолютно съм съгласен с теб - откакто започнаха да ваксинират и въведоха сертификата започна наистина масовото заразяване. Рекорден брой заразени и рекорден брой умрели и то при положение, че предишната зима много хора го бяха изкарали и логиката показваше, че вируса трябва по-трудно да се предава, заради по-неблагоприятната среда. За това аз лично обвинявам всички, които излъгаха ваксинираните, че са защитени от заразяване и пренасяне на вируса

450

К

преди 2 години

Анонимният, който говори за заблуждения, е много заблуден. Изключвайки логическото мислене, тъй като при него такова явно отсъства, го съветвам да прочете малко научна литература и тогава ще си отговори на въпроса защо неваксинираният не е по-опасен за околните от ваксинирания в случая. А що се отнася до индивидуалната превенция, ще го кажа най-просто, за да бъде осмислено дори и от немислещите - като ти изпишат антибиотик и не го изпиеш, ограничават ли ти човешките права?

449

Анонимен

преди 2 години

А в нашата работа ваксинираните ги е срам да кажат, че са такива, защо ще ги изядат с парцалите. По-големия процент не са, а тези които са си траят и много не се обясняват.

448

Анонимен

преди 2 години

До до 502/504 "Сега говорител на науката ли стана? Повече ли ги разбираш нещата от Професор Чорбанов, или Професор Мангъров например?" "Професор Чорбанов" едвам го спасиха и то прилагайки терапии, до които не всички имат достъп, "професор" (не е професор, между другото) Мангъров се провали с гръм и трясък в прогнозите си за Ковид пандемията. Разбира се, няма как да убегне и факта, че те не са никакви световни авторитети по въпроса. Само в България такива хора имат ОПРЕДЕЛЯЩО мнение. Неслучайно.

447

До 507

преди 2 години

Тука работиш с някаква презумпция, че някой въвежда в заблужнение. Да речем, че човека нищо не говори за ваксини, просто не иска да се ваксинира - никакви заблуждения. Колкото до усложняването на епидемиологичната картина - ваксинираните я усложняват също толкова, защото разнасят вируса също толкова. Колкото до болниците - за тия болници и неваксинираните и ваксинираните са плащали по равно. По тая логика да почнем да забраняваме достъп до обществен живот и на пушачите и на дебелите и т.н.

446

до 506

преди 2 години

Ти си изстървал влака брат! Абсолютно никой за нищо не агитирам, а личното ми мнение е, че хора в рисковите групи е по-добре да се ваксинират. При теб обаче има сериозен дисонас между съзнанието и подсъзнанието и с тези си изяви се опитваш да оправдаеш нещо, което подсъзнанието ти нашепва, че е абсолютна простотия. Уви, трудно ще намериш покой, без искрено покаяние, когато си готов за него. Не бързай, дай си време.

445

Анонимен

преди 2 години

До До 499/505 Посредством въвеждане в заблуждения относно ефективността на ваксините, техните ефекти, техния произход и други съпътстващи информации, които влияят на избора. Също така косвено, посредством усложняване на епидемиологичната картина и пренатоварването на болници, което води до ефектив върху здравната система, които засягат дори хора, които нямат нищо общо с вируса.

444

Анонимен

преди 2 години

До до 499/501 "Ами да се е ваксинирал този роднина бе, някой да го е спрял?" Дали действията ти по разпространяване на антиваксърска пропаганда биха "го спрели" хмммм? Чакай да видим: отгвора е "ДА", защото хората се влияят от околните им и от средата, в която се намират. Ако си беше антиваксър, който не пръска такава пропаганда щеше да минеш като "неутрален", но не си, за съжаление.

443

До 499

преди 2 години

По какъв начин неваксинирания е виновен за смъртта на някой възрастен роднина?

442

до 502

преди 2 години

Сега говорител на науката ли стана? Повече ли ги разбираш нещата от Професор Чорбанов, или Професор Мангъров например?

441

Анонимен

преди 2 години

До До 493/498 Всеки носи отговорност ПЪРВО за СОБСТВЕНИТЕ си действия. Ти (и останалите) антиваксъри отказвате да поемете отговорност за вашите. Когато прескочите това препиятствие може да започнете да говорите за общия ефект от нечии действия. Аз моята съм я поел: направил съм това, което науката казва, че е най-доброто решение за момента. Вие отказвате да поемете каквато и да било отговорност, това е разликата. Цинизъм и безхаберие са основните "морални стожери" на антиваксърите.

440

до 499

преди 2 години

Ами да се е ваксинирал този роднина бе, някой да го е спрял? И спри да ядеш, че децата в Африка гладуват!

439

Анонимен

преди 2 години

До К до анонимника И докато си говориш за "естествени процеси" някой твой възрастен роднина ще си замине от вируса, защото "така му било писано" и "нищо не може да се направи", защото "той вече е възрастен и така или иначе си има проблеми". Цинизма и безотговорността на голяма част от българите не знае граници.

438

До 493

преди 2 години

Неее, отговорността се носи и от двете страни. Ти ли ще понесеш отговорността за пострадалите от ваксините при положение, че производителите няма? И не ми обяснявай, че няма пострадали - все някакви пострадали има. Та ти ли ще понесеш отговорността, като на мен ми вменяваш отговорност за здравето на тия дето ще се заразят и дето ваксината не ги е опазила?

437

Анонимен

преди 2 години

Ама как, ама защо, ама как може да бъде, нали сме ваксинирани, нали има противоепидемични мерки, нали един куп разбирачи обесняват кое ка да бъде

436

Анонимен

преди 2 години

Животът е твърде кратък за да го прекарам на опашката за бустери и страх от болест с под 1% смъртност.

435

Анонимен

преди 2 години

Човек има два живота. Истинският започва тогава, когато осъзнае, че има само един.