33

До 33

преди 2 години

През 2011 година ГЕРБ вдигнаха минималната заплата чак от 1 септември 2011 година, като преди това я бяха замразили за две години и осем месеца на едно и също ниво.

32

Анонимен

преди 2 години

В началото при ГЕРБ минималната си остана същата. 2009 и 2010 все 240 лева. После се вдигаше с по 20 лева чак до 2015 година, когато стана 380 лева. Тогава ГЕРБ усетиха дебелия и започнаха да я вдигат с по 40 лева.

31

Анонимен

преди 2 години

Спекула при ГЕРБ винаги се вдигаше заплатата а сега чак април то е смешно

30

Анонимен

преди 2 години

Око ГЕРБ беше останал на власт минималната щеше да си остане 650 лева, най-много 660 лева. То чекмеджетата не се пълнят с по-висока минимална заплата.

29

Ура!!!

преди 2 години

Опс, ако Тиквата беше останала на власт това вече нямаше ли да е факт?

28

Анонимен

преди 2 години

Превод: Очаквайте още инфлация, понеже увеличението на мин. заплатите ще се прехвърли върху цените на стоките щото работодателите няма да си намалят печалбата за да вдигнат заплатите. Или ще съкратят хора и ще се вдигне безработицата, но ще се запазят цените, или ще се качат цените!

27

Слави

преди 2 години

Кви дебати, еб***ти??

26

Мдаа

преди 2 години

Минималната заплата трябва да е поне -800 лв всичко друго е демагогия при тия цени

25

L.

преди 2 години

Питали баба Гица - имаш ли нужда от повече пари? Даааа - казала тя. Всъщност как ще преценим кой колко има нужда?

24

Анонимен

преди 2 години

По-нормални доходи имахме само между 1944 и 1989 година. През останалото време имаме капитализъм и мизерията характерна за капитализма.

23

Анонимен

преди 2 години

Европа е на 2 часа, там минималната е около 2000 евро, не може олигарсите да изнасят и да им плащат европейски, пък на работниците си да дават 8 пъти по-малко. Ако продължават в същия дух, нещата ще си дойдат на мястото.

22

350 евро!?!

преди 2 години

Много щедро, баце.. А какво ще кажеш за 1000 евро минимална работна заплата? Нали сме в европейския съюз и следваме техните стандарти - цените и комунални те са вече европейски....

21

Анонимен

преди 2 години

В България работещите са обречени на ниски доходи от 1944 г. до сега. Спомням си след като завърших висшето си образование започнах работа с 105 лв. на месец. Явно тука народа е обречен на ниски доходи и мизерия. Спасение няма и няма да има. Единствено Борисов се грижеше за обикновените хора но олигарсите му скроиха шапката, защото тръгнаха към затворите и изипаха милиони за т.н. протести.

20

Анонимен

преди 2 години

Само една сметка да оставя, хотели, ресторанти, наемодатели - 99% от тези са в сивата икономика. Ако те се изсветлят ще се събират поне едно 300 милиона на месец. с тези 300 милиона може да се качат пенсиите с 50 лв за всеки, да се направи МРЗ да е без данък и пак ще останат едни 20-25 милиона. сами си сметнете какво трябва да се направи и как

19

Анонимен

преди 2 години

Икономист съм ,но вече не знам ,объркан или изкукал ,че нищо не разбрах ,как на чистачката с минимална заплата по малък стаж стигна моята като съм се осигурявал на по висок доход и повече години стаж..Защо съм внисал толкова пари на държавата от моя джоб за да си правят каквото искат с тях ,работил съм в частно предприятие.

18

ЯЯ

преди 2 години

Преди месец говорихме че искат да вдигнат макс. прага от 3000 на 3500 лв. Всички скочихте че тия мазни IT-та требе да им се вземат парите без да помислите че тия IT-та не са 5 милиона че да стигнат парите, вие какво очаквахте ? след като хората са ок да се вдигнат данъзите на едните те ще вдигнат и на другите, защо да се мъчат да хващат тия в сивата икономика след като могат да щипнат от тия дето вече си плащат

17

Веселин

преди 2 години

Некадърни и нахални! Мислят ни за ***!

16

Рени

преди 2 години

Не вярвам вече на новата власт. За какво ви избраха хората? Сгрешихте с пенсиите от 25.12. За да поправите грешката, ще сгрешите втори път. Министърът говори пълни глупости за намеренията относно пенсиите от 01.07.22 И докога така? Ще го уморите тоя народ! Това е целта сигурно.

15

Антон

преди 2 години

За това избирателната активност ще пада още, тези които сега ви гласувахме отново ще останем излъгани. Но това беше, повече никакво гласуване. И без това само гледате, вие да сте добре

14

Анонимен

преди 2 години

КОМУНИСТИ, СОЦИАЛИСТИ И ЧЕРЕПИ РЕВЪТ С КЪРВАВИ СЪЛЗИ ЗА БЕДНИТЕ РАБОТЕЩИ И БЕДНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ- ИЗЛЪГАХА ГИ ЧЕ ЩЕ ИМ УВЕЛИЧАТ ПЕНСИИТЕ С 12.5% А ТО СЪС 7/8%, СЕГА ВИДИТЕ ЛИ ПРЕЗ ЮЛИ С 6% И СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ВСИЧКИ СМЕ ВИНОВНИ НЕ СМЕ РАЗБРАЛИ НИЩО- АЗ СЪС 45 Г СТАЖ ВИНАГИ СЪС СРЕДНА ЗАПЛАТА И УВЕЛИЧЕНИЕ СЪС 7%- ЛЪЖАТ КАТО ЧЕРВЕНИТЕ ЧЕРЕПИ. ГНУСНИ ЛЪЖЦИ