60

Анонимен

преди 16 години

Интересно уж протистират превозвачите а на протеста са шофьорите , а те са работници при превозвачите.Значи работниците протестират за работодатилите??Те такъв протес досега не бях виждал!!!!!!!!БРАВО!!!!!!!!!

59

работник

преди 16 години

С ВАС СМЕ ТИРАДЖИИ

58

Akerman

преди 16 години

Прави са Вано и ***. за това,че Българите само злобеят и завиждат.На запад повечето хора работят на две места ,за да живеят по-добре.Качеството но труда ни е близко до нулата ,европейците искат производителност и 8 часа на работното място. Вместо да си губим времето в празни приказки не ли по-добре да престанем да се оплакваме а да поработим по-качественно утре.

57

Атанас

преди 16 години

Пускал съм обяви за работа много пъти и знаеш ли колко хора са обадиха.... На нас българите все нещо ни е криво,заплатите били ниски, ми като искате да работите по половин работен ден 1000 лв ли искате да получавате. Отиди да работиш малко в запазна Европа или САЩ пък тогава се опбаквай, че заплатите били ниски. Ако работиш колкото един българин в чужбина, ще изкарваш в България около 1500 лв. НО ВСЕКИ ГЛЕДА ДА Е ПО ЛЕСНИЯ НАЧИН И МЪРЗЕЛА Е ГОЛЯМО НЕЩО.

56

vseobsta sta4ua

преди 16 години

Повечето заплати в България са 150 евро. Не, че не се работи, не, че хората не искат повече това се подържа изкуствено от правителството. Пенсиите също са ниски и жалки по 80 евро средно и сега ще им дадат по 5 евро увеличение. Ценити на дизела се вдигнаха на 2,70 лв. С вдигането им неможе да не се вдигнат и цените на стоките. Покупателната възможност е една и съща хората нямат пари и това трябва да ескалира на някъде. Защо ?????? Защото по малко се купува,по малък оборот на фирмите и на края печалбата никаква. Чудя се на някой хора толкова ли са добре или ***. Живота ни е един и същ тук в България.Стандартите са едни и същи. Ако бяхте прочели текста по - вимателон щяхте да обърнете внимание, че хората говорят за облекчения на другити членки в ЕС. Пак "ЗАЩО ???" Защото те вече не вярват на това правителство. Правителството работи само за техни облаги. Това е видно и от резултатите които са на лице. Излишък в размер на 1 милярд и 660 мшлшоно лева. Този излишък именно е от тези увеличения и ако продължава със същите темпове си представете до края на годината колко ще бъде. Вярно спряха ни парите за злоупотреба от ЕС по пътната инфраструктура но нашето правителство ще извади пари именно от този излишък и ще спечели фирмата на някой роднина с не толкова големи възможности и ще прибере тлъстия пай в джоба си. Тога също ще ни бъдат виновни Тираджиите защото асфалта е икономисан и е положен по тънак слой. Моля не се излагайте и не пишете смешни неща а разсъждавайте, че вече не се издържа. Нямама повече резерви. Нямаме пари дори и като умрем да ни направят един паметник камо ли ковчег от дърво или шперплад. Учителите стачкуваха и не успяха защото те не са в сферата на производство но тук вече тези хора произвеждат и не чакат на правителството да им подхвърля мижави трохи. Този път правителството не позна. Няма разцепления, няма пропаганда срещу стачкуващите. ТЕ СА ПРАВИ.

55

преди 16 години

Пичове идвам и аз с колата си!!!!! Давайте, смело!!!! Икономиката ни се развивала стабилно и устойчиво...:)))) смешки искат да вдигат заплати и пенсии с увеличаване на акцизите на горивата.... а бюджетния излишък... за реклама.... Бойко може да да не успее, но този път нафтата ще ги свали тези крадливи !!!

54

преди 16 години

Да оправят пътищата, това е престъпление, плащаме и на всичко отгоре си чупим колите, стига вече кражби!!!

53

besen

преди 16 години

do vsi4ki myrzelivi typanar4eta deto mama i tati o6te gi hraniat,no si pozvoliavat da praviat typi izkazvania: transporta e osnovnoto pero v ikonomikata na edna dyrjava.vmesto da pliuete prevozva4ite vzemete gi podkrepete,za6toto ako sprat za po-ve4e ot 3 dena mama niama da ima ot kyde da vi kupi salam4e za6toto magazinite 6te ostanat prazni.i togava 6te im iadete na prevozva4ite onaia rabota tyrtei4eta nagli.

52

НЕ безразлична

преди 16 години

Днешния пореден скок на цените на петрола бил заради земетресението в Китай и ОПАСЕНИЯТА за повишено търсене след него!!!!???????Ами ако тези опасения не се оправдаят? Какво,ще смъкнат ли цената? Не,разбира се.Петрола е скъп,защото руснаците и американците се разбраха-силни сме,никой не може да ни скочи,ще си правим квото си искаме-светът е наш.Тарамбуките нямат думата,те само слушкат яките.Защо обаче във Венецуела един галон е 15 цента? Защото на онзи пич не му пука ни от Буш,ни от Путин-Медведев.Докато го гръмнат...Така,че от високите цени не можем да избягаме,нямаме добив.Протеста ни,и то на всички и със всички средства трябва да е срещу мизерното заплащане на труда у нас.И стига с тия лафове за ниската производителност-такива са ни технологиите,такава ни е енергоемкостта на производствата, и най-вече-алчността на работодателите е голяма.Да не обсъждаме откровеното ограбване на фондове и програми от комунистическите и пост-комунистически шмекери.Правят го,защото им се позволява.А им позволяваме всички ние ,щото си траем.А си траем,щото ни е страх-да не загубим и малкото,което сме скатали.В този смисъл,смелостта ни ще дойде,когато нищо друго не ни е останало ,освен оковите-този път икономически.Затова,поне духом,да подкрепим тези,които дръзват да си нарушат мизерния рахатлък и излизат на пътя.Дано успеят,това много ни трябва на всички нас,българите,може и да се събудим от летаргията.Ясно е ,че трета световна революция не може да направим,но стъпка по стъпка можем да извоюваме достоен живот и то тук,в Родината ни.

51

niki

преди 16 години

vsi4ki ste 6u6umigi i konstatatori samo

50

...

преди 16 години

PRAVI SA HORATA DA STACHKUVAT..ZA KVO DA PLASHTAME VINETKI,SLED KATO PATISHTATA NAVSQKADE SA POD VSQKAKVA KRITIKA??? PONE DA Q MAHNAT,TA S PARITE OT TAQ PROSTOTIQ DA SI PLASHTAME V SERVIZITE

49

vano

преди 16 години

Цените на горивата ни са най-ниските в ЕС, но това важи и за доходите ни.За съжаление цената на нашенските горивата е в проценти по малка, но доходите ни са в пъти по-малки от европейските.За мен извода е един - стига реване и повече бачкане, но не отбиване на номера, а качество.За качество се дават пари, а за това нашето - стотинки.Така че каквото си надробиш - това ще сърбаш.

48

admin

преди 16 години

Като са ви скъпи горивата не си карайте колите, ползвайте градски транспорт! Или работете повече за да изкарвате повече пари! С тва мрънкане по форумите доникаде няма да я докарате.

47

преди 16 години

Защо цените на горивата ни са еднакви, или по-високи от тези в другите страни, след като ние произвеждаме гориво???

46

хим.дим

преди 16 години

Всеки казва, че цените на горивата са високи. А как всъщност стоят нещата?Да направим една сметка като тръгнем от нефта и стигнем до крайния продукт.Един барел е 161 литра .Към днешна дата 17.05.2008 цената на един барел нефт е $125.Един тон нефт е 6.21 барела.Един тон нефт струва $776.25 От един тон нефт по старата схема се получават:150 до 200 кг бензин250 до 300 кг дизелово гориво и останалото е около 500 кг мазут. По новите технологии и от мазута се получават бензин и дизелово гориво.За преработката на нефта до посочените крайни продукти да сложим 25%Получаваме $776.25 х 1.25 = $970.31 или в лева това са 1212.88лв200 кг бензин са 270 литра.300 кг дизел са 360 литра.Вижте сега какво се получава като умножим цената на горивата по техния добив270л х 2лв = 540 лв360л х 2лв = 720 лвСамо до тук сбора е 1260 лв., но да не забравяме, че се получават и ред други продукти пропан/бутан , органични разтворители, пластмаси и много други продукти. Всички те спомагат за понижаване на цената на горивата.И в крайна сметка реалната цена на литър бензин или дизелово гориво е от порядъка на 1/3 от продажната му . Надбавката са акцизи,данъци,печалба на производителя и дистрибуторите на горивата.Единственния начин да спре нарастването в такъв мащаб на цените на горивата е държавата да си ограничи акциза.В ТОЗИ СМИСЪЛ ПРОТЕСТА СРЕЩУ НАРАСТВАНЕТО НА ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА Е ЛОГИЧЕН!

45

преди 16 години

Ние стачки не можем да правим ..Убедих се в това вече.Първо ми стачкуват бакшишите .. блокират всико.. искат си тяхното .. и смятат, че защитават правата си .. До тук всичко ОК, След време стачкуват учителите.. И какво се получава.. Дават един бакшиш по новините да недоволства пред една камера, че като стачкуват и блокират кръстовището му пречили на него да работи !!! Ето това е българия .. Дори и морална подкрепа няма към другият.. С такива стачки само си чешем езиците и тва е. Полза няма .. Трябва една обща стачка .. Национална. Да се усети ..*** народ сме. и такъв ще си останем. няма друга нация която ще търпи подобна подигравка от страна на тези които я управляват.. НЯМА !!

44

Bulgarin

преди 16 години

ako zabelqzvate pravilata v tozi brahch vse taka se "glasuvat" che da sa v interes na golemite kompanii za transport. Te imat golqma izgoda, poneje taka mogat da zavzemat po-lqm pazaren dql.

43

mathur

преди 16 години

Всички Българи на протест срещу високите горива и разбитите пътища.За бога братя не плащайте,тези скапани винвтки .

42

преди 16 години

Ейй, много прости българи имало и то тук, където са набарали компютрите! Как не ви е срам, безделници такива, кой да ви оправи държавата, кого чакате още? Добре че има такива като ТИР-аджиите, да ви вадят кестените от огъня! Мизерници, такива, да дойде криза, че да ви видя как ще си карате колите! УСПЕХ, ШОФЬОРИИИ

41

Ivan Angelov

преди 16 години

MAIKA TI DA E.A K.PELE GADNO. AKO NA JIVO 4UQ TAKYV KATO TEB GO RAZMAZVAM KATO MRYSNA GNIDA!!!