20

Анонимен

преди 2 години

Купих апартамент началото на 2021 в софия за 200 000 а сега получих оферта да го вземат за 300 000 и е масово така . Все си мисля ,че масово поне 50%.

19

Опарен

преди 2 години

След 10 години, БГ ще е под 5 милиона, ниски заплати, високи сметки и непосилни наеми. Купите ли апартаменти, после стават непродаваеми. Има да си чуукате инвестициите в главите.

18

Анонимен

преди 2 години

Строителу брокери и банки на това разчитат, някоб шаран да се закачи, на 200000 сделка, банкатА прибира отлижено поне 50х, брокера на момента 10х пък строителя е на 80х пине. Купувайте си. В Букурещ са с 30% по евтини. и ми е на 60км от Русе

17

Анонимен

преди 2 години

Тоя откъде е толкова сигурен за ниските лихви? Фед вдига лихвите от следващата година, в Азия също са затегнали яко политиката по отпускане на кредити, Европа малко се ослушва, но скоро няма да има друг избор. Да видим тогава какво ще се случи с ипотечните длъжници. А пък в Китай най-големите строителните фирми изпукаха наред в последния месец. Той и ковид първо там се появи, след 2-3 месеца се разпространи по целия свят. Та не знам.

16

До 5ти

преди 2 години

Какви 15г, не помниш или не четеш достатъчно какво се случи в периода 2009-2013. Тогава пак заинтересованите лица разправяха наляво и надясно, медиите пак всеки ден бълваха статии за растежа продължава. Прочети какво се случи и колко човешки драми с взети от банката жилища и продадени на по ниско от покупната цена жилища имаше. Лошото е, че има хора дето слушат брокери,а не експерти и банкери и купуват на балонизирани цени. Само да допълня, че и населението на БГ намаля в над милион спрямо 2008г

15

Анонимен

преди 2 години

ТОЯ САЙТ СВЪРЗАНИЯ С НЕГО ИНВЕСТОР БГ Е В СГОВОР С БРОКЕРИ И СТРОИТЕЛИ. ПОСТОЯННО ПУБЛИКУВАТ ТЕХНИТЕ ПРОГНОЗИ ЗА СИЛНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ НА ИМОТИТЕ И НЕ ОТРАЗЯВАТ ФАКТА ЧЕ ПОЛОВИНАТА ОТ СОФИЯ Е НЕОБИТАВАНИ АПАРТАМЕНТИ. ПЛАЩАТ ИМ ЯВНО.

14

Анонимен

преди 2 години

Пишмман инвеститорите теглят последните си стотинки от банките и дърпат кредити, за да купуват апартаменти, които после ще стоят празни.

13

Анонимен

преди 2 години

Очевидно е, че жилищата не се купуват за живеене, а да ги има, уж инвестиция. Което е тъпо, цените неоправдано се вдигат, а млади семейства се изгърбват да плащат. Но по цял свят е така. А най-лошо е когато фирми, разполагащи с огромни количества пари се заемат с изкупуване на жилища с цел да отдават под наем. Тогава нещата наистина излизат извън контрол

12

Анонимен

преди 2 години

Брокерчета, Кой ще ви дава толкова пари в тия гладни години?

11

до 5

преди 2 години

Дрюгарю докато има баллъцци да теглят кредити ще надуват балона. Ела да го видиш във Варна, 6000 празни апартамента се продават, 4000 са нови.

10

Анонимен

преди 2 години

на фона че все по малко нови обекти са започнали да се строят и те ми говорят за ръст. тези измам9ници строителите просто надуват балона за да спечелят повече. Всичко е далавера. Половин София апартаментите са празни, те се амортизират изискват да се плащат данъци. Разбира се че СТРОИТЕЛИ и БРОКЕРИ искат да вдигат цените до небесата. НА ТЯХ ТОВА ИМ Е ИЗГОДНО.

9

Анонимен

преди 2 години

Ей сега статията ще я налазят тия гладници брокерите да обясняват как най-добрата инвестиция е 30 годишен кредит за мазилка в южните квартали на София - разбирайте малинова долина, където няма канализация и плуваш у ***.

8

Смехурко

преди 2 години

ха, Ха, ХА, ХА ........... И си вярват. Вече и НСИ статистически отчете забавяне на ръста на цените.... А не виждам маркирано като платена статия?

7

Анонимен

преди 2 години

Любимото ми. Само дето статията е писана, от тези които искат да продават, а фактите са различни- толкова много хора набиха пари в имоти, от които нямат нужда, че в един момент ще има много за продаване или отдаване под наем. Отделно данъка при покупка ведната удря 3% от евентуалната печалба, купуваш нещо на залено, което след 2-3 години ще е готово за ползване от кого? По-добре свободните пари в стабилни ETF-и- ликвидни по всяко време и с по-добра доходност.

6

Анонимен

преди 2 години

Само в столицата има достатъчно жилища за да живее цяла България. Я огледайте вечер към 7 часа - колко жилища светят в блоковете около вас. Дали има и четвъртинка? Близко до очевадно е, че няма толкова население, колкото има жилища. В момента единствената борба е за локация. Всеки иска да зареже апартамента Уюуюн и да се премести поне в Младост или Дружба... ама стария коптоп не го продава. Да има. Хахахах.

5

А дано

преди 2 години

ама на дали продавам в Стрелбище тристаен вече 9ти месец и познайте колконср копува!?

4

Анонимен

преди 2 години

Другари кога ще се пука балона, вече 15 години чакаме.

3

yh

преди 2 години

Защо в последните дни пускат сайтовете толкова новини за имотите ?Или се сещаме.

2

Анонимен

преди 2 години

алоо стига с тая изтъркана статия, аман с тез имоти. Статии всеки ден ли ще ми цвъкате за таз безмислица да затваряш пари в бетон и тухли и разни компмексари да се пънат колмо били изкарвалу в Сифия пък балъциитее в провинцията не ставали за нищо. Изтъркана плоча. Хайде плюенето да почва Сега. Чао.

1

Момо

преди 2 години

Мдам... Но ръста идва от инфлацията, което обяснява и инвестициите в недвижими имоти. От друга страна гледайки прогнозите на НСИ за демографското развитие на България, започваш да се чудиш кой ще живее след 10-20 години в тези жилища.