253

Щ. Младши

преди 2 години

Права ли беше Гърция? Права беше и вие го признахте,като сменихте името на фалшивата си държавка! А сега запомнете от мен: ние сме по-прави от нея!!!

252

До Фичо

преди 2 години

Темата на нашава дискусиа е посебноста и разбирливоста на македонските диалекти , почна со родот на Талев , заврши со тои на уредникот ваш од пред 150 години...Шокот од македонските диалекти има поголема и подолга традициа. Читаи Фичо дур не се вратил модераторот.

251

Филип от Филипополис

преди 2 години

Умишлено цитирах статии и публикации на Йордан Хаджи Константинов-Джинот в оригинал, за да видиш в средата на 19 век какъв език е говорил един човек с потекло от гр. Велес. Той няма нищо общо със съвременната обезобразена от сърбизми езикова норма на РСМ! Няма "исто", няма "уствари", няма "недела дана", няма "***" и "Бугариjа". Гротескно е като видиш азбуката на която е пишел той и я сравниш със съвременната сръбска шльокавица. Крайно време е да разберете че македонизма е кауза пердута.

250

Филип от Филипополис

преди 2 години

Защо бягаш от тема на тема? Цитира Йордан Хаджи Константинов-Джинот и изведнъж се прехвърли на Кузман Шапкарев!? Джинот е родом от Велес, което го прави "македонец" според доктрината на македонизма. Оплакването в "Цариградски вестник" е заради неразбираем език (всъщност наречие, диалект) от читатели на вестника от...Скопие!? Самият Джинот пише че наречието на българите Мияци от Дебър е много различно от това на Охридчани. Това прави ли тези всичките различни народи с различни езици? Нема логика!

249

Филип от Филипополис

преди 2 години

Хахаха! Предполагам, че ползваш някаква македонистка (което ще рече антибългарска) псевдонаучна книжка, която цитираш. Повярвай, езикът използван в "Цариградски весТник" изобщо не звучи така, както си го цапнал. Ето част от стихотворение в същия този брой от Джинот-"Па и наше училище Скопско, во Албанско и во Македонско. Позовиало мiнерва да дойде, плете венцы тихо кротко иде, Благоже вамъ учители сладки, добродушны трудницы Болгарский. Пред Бога же и ясно ще пояте, аллнауя! гласно ще викате"

248

Филип от Филипополис

преди 2 години

Петорко, петорко, дедо ти какво е сведочел не е битно. Това винаги можеш да си го измислиш, ама не можеш да обясниш защо писмата на Гоце Делчев, Татарчев, Гьорче Петров са писани на чист книжовен български език! Това са частни писма, от мен за теб, а не писма адресирани до български официални институции! Тези докладите на екзархийските учители са поредните плитки македоноидни лъжи и измислици. Немаш докази друже Тито! И не изопачавате статистиката на В.Кънчов във вашата версия на Wikipedia!

247

Щ.Младши

преди 2 години

А ти не почна ли да имитираш Тито бре Пендо?

246

Анонимен

преди 2 години

До 5-ko Ако не си чел книгите за Талев роднатата му къща е в Прилеп. В книхите му издадени в Скопие се заличава където пише български с "наш" язик. В оригинала изброява националностите в град Битоля българи, гърци, власи, турци, евреи. Българите в Битоля обаче са фалшифицирани и превърнати на македонци във фалшификата на югославските поробители на Македония. Забележете, че македонистите решават само българите в Македония да повишат в македонци а останалите не.

245

Анонимен

преди 2 години

До 5-ko Има около 2 милиона наследници на Талев и другите бежанци от Македония. Не си чул за македони или сърбе които са бягали от България в Македония. От България има само турци и гърци които са разменени по договор срещу българско население но не са избивани както Сърбия, Турция и Гърция избиват българите.

244

Анонимен

преди 2 години

МАЧКАИИИИ СТЕВОООО!

243

Филип от Филипополис

преди 2 години

Точно синът на Димитър Талев беше разказвал в едно интервю как по време на българската администрация на Македония 1941-1944 с баща си са се били върнали в Прилеп и на него като дете му е правило впечатление че баба му вместо "лъжица" е казвала "лажица", но нищо друго в езика на хората не го е затруднявало да общува с тях. След 1991 г. посетил Прилеп и останал изумен от езика на който хората вече говорят. Буквално всяка втора дума била на сръбски. Как 5-ко ще обясни тази "еволюция"? Исто...

242

Анонимен

преди 2 години

Въпросът е дали искате да влезете в истински разговори или просто искате да бавите работата", каза Пендаровскиама тези наистина смятат, че всички съм им длъжни и че са нещо уникални. смятат, че ЕС им се полага по право заради хубавите им лъжливи очи. това високомерно изказване трябва да събуди нашите политици като леден душ - да видят, че в очите на фиромяните ние сме просто една временна, досадна пречка, която ще се махне след 2-3 оплаквания на запад. а ние ги приемаме като братя, ужас.

241

Учуден

преди 2 години

Мисля,че днес по нова телевизия от 4ри след обяд внукът на Димитър Талев ще говори за дядо сиЩе покаже оригиналите на четирилогията,която е написана на чист български език,даже няма и типичното Ъ в края на думите.Гледал съм го и друг път.Въпрос към макетата,Защо си присвоихте този сто процентов български писател и му изпозас,рахте книгите с вашта шльокавица наречена македонски език?!Знам отговорът.Ако беше издаван в оригинал,щеше да е като фенер вадещ очите на слепите македонци,сърбомани!

240

защо

преди 2 години

Г-н Стево Пендаровски, нищо чуждо не искаме, но и нищо наше не даваме!!! Това е Българската позиция.

239

Emigrant

преди 2 години

Бях студент на бригада на един строеж.Стана дума за македонците,що за племе са?Един от майсторите,хрисим човек разказа интересна случка.Дошли преди 8 години с международна мисия да го издирват за военен престъпник.По време на войната 43 година като войник трябвало да придружат двама младежи уж юго партизани,предадени им от немци,да ги придружат и предадат на други немци!Наште видяли,че момчетата ще загинат и насред път им откопчали ръцете и им казали да бягат.

238

Анонимен

преди 2 години

България има нов съсед............Велика Албания!!!

237

az

преди 2 години

Македония беше в т.нар. Западен Български вилает................който не вярва да види границите на България според Цариградската конференция........1876-1877.Една изкуствена ГМО-държава си остава Македония.............буферна зона на Балканите!!!

236

Аз

преди 2 години

Какъв е тоя диалект.ставате смешни и пред децата си.Нищо, албанците ще ви оправят.

235

Анонимен

преди 2 години

До 5-ko 929 г. в създадена българската патриаршия. 1019 г. Васили създава охридската архиепископия като българска. 1219 г. е създадена сръбската църква като част от охридската българска.

234

Анонимен

преди 2 години

До 5-ko Македония няма своя църква а е подчинена на султана и патриарха в Истанбул до 1919 г. Патриарха в Истанбул е грък, а не българин. Много ясно, че ще ги кара да се пишат македони, а не българи.