291

Ани

преди 2 години

Първо в държавните звена да се разкарат всички пенсионери. Не да съкратите майка на 2 деца, а да оставите пенсионерка на 70 г. със заплата и пенсия, която от 30 г. не е ставала от стола.

290

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 309 АМИ В НАШАТА ОБЩИНА СА НАБЛЪСКАНИ ПО 5 ЧОВЕКА В СТАЯ ОТ КОИТО 4 СА НИЩОНЕПРАВЕЩИ А ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТА ЗА ТОВА. И ТАЗИ ЗАПЛАТА ИЗЛИЗА ОТ ТВОЯ И МОЯ ДЖОБ. ВСИЧКИ ПО РОДНИНСКИ НАЗНАЧЕНИ МОЖЕЩИ НЕМОЖЕЩИ ЩОМ Е РОДНИНА СТАВА. АМА НЕ СТАВА.

289

Само питам

преди 2 години

Чиновниците ли са проблема,че за 6 месеца управление увеличихте тока, хляба, храните,горивото-тоест всичко-двойно? На крив .....-чиновниците му виновни!

288

agent

преди 2 години

Браво бе момче.. И да не забравите полицаите и военните.

287

Анонимен

преди 2 години

До FallschirmspringerИзградена е система за електроннои управление и все повече документи се подават чрез нея. Ако не се лъжа плановете бяха годишните отчетите на фирмите от 2022 да се подават само веднъж и то в тази система. Увеличава се администрацията защото се увеличиха програмите. Кой да приема и обработва документите по всякакви видове проекти за подкрепа на безработни, с увреждания, социално слаби и бизнеси?

286

Анонимен

преди 2 години

Този възпитаник на Харвард живее в друг свят! Само преди година, две в Швейцария имаше референдум дали да има ограничение на отношението между заплатата на шефа и чистачката казано опростено. Допитвенето даде твърд отговор"НЕ"!!! Кога ще ги стигнем швейцарците с нашия акъл и популизъм? Кой ти тегли пари в петък да плаща заплати? Парите от сивата икономика, ако влезат банка, то е в сейфа, а не по сметка бе гении! И като ЦК на БКП. Без анлиз и обосновка ще махнем 15%. Ами защо не 99%? Мъкааа!

285

до 307

преди 2 години

Абе то хубаво ама да на банките трябва да им се сложи прът - да премахнат или да намалят таксите, в Англия банките нямат такса обслужване - това е някаква извратена практика, не знам откъде е дошла в бегето или си е чисто балканско изобретение

284

307

преди 2 години

Аз съм за, но готови ли сме всички, даже и пенсионерите, да плащаме с карта! Като гледам как на 7-мо число всеки месец се редят на банките и пощите да вземат парите си в кеш, се съмнявам! Но, за работещите тази порочна практика трябва да бъде прекратена! Всеки работещ трябва да има дебитна карта и постъпленията по нея, а не да казват като искаш карта, вземи си кредитна!

283

Анонимен

преди 2 години

Абе, матреалеееее! Този Ви обещава "повече държава". Как, като се увеличи намесата на държавата, ще се намали администрацията? Ох, кухи поливни съдове. Дори и електронно да се подават документи, нали някой трябва да обработи документите!!!! Замисляте ли се кой какви звезди ви сваля, та веднага се навеждате или си вдигате краката? Отдавна реботи единна система за подаване ан докунети и все повече процедури се включват в нея!!!!

282

анонимен

преди 2 години

Впровинцията има фирми, които плащат цялата заплата в плик, тя обаче е даже под минималната, защото не се плаща прослужено време и нощен труд! Така работодателите печелят от служителите си, те не теглят всяка седмица по 50 000 от банката, а заделят пари ото оборота! Как ще ги накарате тези, да започнат да плащат на служителите си по банков път?

281

Анонимен

преди 2 години

Глупости на тракалета. Вместо всеки шеф в администрация на база спуснатите му задачи да изготви и защити бизнес палан, отново ще се съкратят тези дето вършат работа и ще останат тунеядците по централните управления. Таван за заплатите на шефове на болници? Дифф социализъм! Така ще пребориш корупцията, ама найсе! А раздаването на пликове по пицариите от компрометирани митнически шефове ще се толерира ли? Абе и един мармот.....

280

За България

преди 2 години

Най- накрая!!! Стига държавата е хранила някакви некадърници да спят по цял ден и да взимат едни пари. Да направят един анализ на производителността и тези, които не правят нищо, ЧАО!

279

г-н Василев

преди 2 години

пълна подмяна на хранилката-за да ти е мирна главата,шуро баджо не се дават така лесно ,ще упорстват

278

Котки

преди 2 години

Само да не изгонят 15-те % които работят и да оставят 85-те, които пият кафе.

277

Анонимен

преди 2 години

До Fallschirmspringer ОТ КЪДЕ ЧЕРПИШ ТАЯ ИНФОРМАЦИЯ- И КАЗВАШ 30 000 ЧОВЕКА ЩЕ БЪДАТ ОСВОБОДЕНИ, НЕКА ЗАПОЧНЕ ДА ГО ПРАВИ И ТОГАВА ПАК ЩЕ ГОВОРИМ- ТЕ ТИЯ ЩЕ ПРИЕМАТ БЮДЖЕТА И ЩЕ ОСТАВЯТ ВСИЧКО НА СВОБОДНО ПАДАНЕ..ПОМНИШ ЛИ КАК ЕЖЕДНЕВНО ГОВОРЕХА ГЕРБ СА ОКРАЛИ БЮДЖЕТА- НЕ ИМ ВЯРВАМ ЗАРАДИ ДЕСЕТКИТЕ ЕЙ ТАКИВА ПОДОБНИ ЛЪЖИ. И ПИТАМ КАКВО СТАНА С ОНИЯ 60 МИЛИОНА ДЕТО ЕДИН ЧОВЕЧЕЦ ГИ ИЗТЕГЛИЛ ОТ БАНКАТА И ГИ НАВРЯЛ В ЧУВАЛИ- ХАЙДЕ КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА РАЗБЕРЕМ КАК ТАКА БАНКИ ДАВАТ МИЛИОНИ....

276

Анонимен

преди 2 години

Крайно време беше да се освободят пенсионерите на държавна работа....

275

Fallschirmspringer

преди 2 години

България за 14 години усвои 2 милиарда лева за електронно правителство,основно по време на 12-ет годишното управление на ГЕРБ,а то все още не се е състояло,даже в последните години броят на лицата в гражданската и общинска администрация се е увеличил.Сега се получава парадокса хем книжен носител,хем и електронна обработка,хем чакане.Литва за 5 години усвои 50 милиона и има електронно правителство,което предлага 6-8 пъти повече услуги от така нареченото българско електронно правителство

274

До 266 Държ.служител

преди 2 години

Разбирам сарказма ти, но нека да има и разумен смисъл от администрацията. Ходих до НАП за една ЯСНА, проста процедура, решаваща се с няколко клика, за 1 мин. Лелката от гишето ми подава листче с номерче, за изпълнение след 30 дневен срок да чакам. А съм ходил преди години, преди ПИКовете и елетронните документи на счетоводителите, работеха 10 гишета и гражданите бяха стотици отвън. Сега пак работят 10 гишета, а аз бях единствен гражданин там ... с едномесечен срок да чакам.

273

Св

преди 2 години

Ама какви глупости пише тук. Вчера четох статията и се чудех защо при 10К теглене на КРЕДИТ да се подава дирекно на НАП в петък. Гледах преди малко пак интервюто. Нищо подобно не каза А.В. Каза "теглене на 10 000 лв. кеш" и се подава на НАП. Т.е. в петък някоя строителна фирма тегли 20К кеш и дава на дюлгерите в пликче (пректика е в строителните фирми да се плаща седмично). Теглене КЕШ, но не кредит, както е посочено в статията.

272

Анонимен

преди 2 години

Да си дам от милионите ... На някаква леличка от администрацията ... Елате ме хванете за кору ...