34

Анонимен

преди 2 години

Хора има ама,ама никой няма да работи на българските робовладелци за минимална заплата.Да се научат да плащат,не само да си купуват по няколко коли,по 5-6 апартаменти,вили и ще се намерят хора.

33

Joro

преди 2 години

До 27: Скоро май ще се окажат не чак толкова под път и над път. Цените на колите скочиха драстично (още преди кризата с чиповете), цените на енергоносителите също. Спокойно, ще се сетим че има нужда от минни инженери - добивници, обогатители, от машинни инженери. Защото лайкове не могат да се ядат. На лайкове не можеш да седнеш или да легнеш. Само с приложения и програми не може да се живее. И стругари ще трябват, нов тип, на нови машини, но стругари.

32

до 34

преди 2 години

Факт е. Под преквалифициране говорим за кадърни хора, а не за разни тройкаджии от УНСС или ТУ- от тях не става нищо в живота (освен, ако нямат спортен талант или нещо, несвързано с квалифицирания труд), това е повече от ясно. Баща ми е на 70 години. Физик. Още работи и прави уебсайтове- направи си собствена фирма на 60. Всеки, който има нещо в главата си, може да успее в много различни сфери, стига да му е интересно и да му е на сърце. Но понякога животът не пита и трябва да се работи всичко.

31

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 31 От всяко дърво, *** не става. Даже и с учене. Иначе всички щяхме да сме като Меси и Роналдо.

30

123

преди 2 години

Стига сте ни вкарвали в разни организации! Искаме да излизане от организаци, а не влизане в нови. Искаме независима икономика !

29

Анонимен

преди 2 години

Българинът все още не може да се ориентира какво трябва да учи, за да има нормална заплата. Каквото е най-търсено, там са добрите доходи. Днеска си търсен, утре вече- не. Преквалифицираш се. Човек се учи, докато е жив.

28

До 29

преди 2 години

Естествено, че са под път и над път. Именно поради тази причина взимат жълти стотинки. Това е нископлатен труд, защото вече е заменим от всяка машина.

27

До27

преди 2 години

Машинни инженери,Електро инженери,Машинни оператори в металообработването били "Под път и над път"абе ти нормално ли бре пииишлеме?

26

До 27

преди 2 години

Пий си хапчетата и лягай. Хахо.

25

до 25

преди 2 години

Няма как да се съглася. Работя от 11 години. Първата ми заплата беше 1500лв. бруто. Жена ми е подобна- нейната беше по младежка заетост преди 6 години 1200лв.. На студенти вече им даваме по 3000лв. с какъв да е програмен език и английски. На какъв човек с опит по-точно дават 2000лв.? Какво може той, че да му дават 2000лв.- това попитах. Какъв опит? Стругар? Машинен инженер? Еми, такива не са ценни- под път и над път са. Толкова им струва трудът. Виж, лекар да получава 2000лв. е обидно вече.

24

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 24 Е ти що не станеш бизнесмен и не даваш на работниците си достатъчно? Нали си голям разбирач?

23

Анонимен

преди 2 години

"Няма как с един английски и аналитично мислене без опит да искаш повече от 2000лв." -Лошото е че в България се предлагат подобни заплати и на хората с много повече способности и опит.

22

Анонимен

преди 2 години

Шефкет Чападжиев - най бокатия българин зад граница е казал: "Даваш ли на хората достатъчно и правиш ли ги щастливи, те ще те направят богат" - Това родните бизнесмени никога няма да го проумеят.

21

Анонимен

преди 2 години

Кажи какво можеш и да видим какво очакваш да получаваш насреща. Няма как с един английски и аналитично мислене без опит да искаш повече от 2000лв.. Навсякъде ще ти ги дадат. Въпросът е, че вече толкова взима и склададжия. Какво можеш да дадеш повече от това, за да имаш адекватна заплата от сорта на 10000лв., например. Това се пита. Защо ли масовката емигранти са ратаи на запад? Защото толкова си могат.

20

Риторик

преди 2 години

Първо, хората, които загубиха бизнесите си, никога няма да направят тази грешка отново! Легиони гербави чантаджии им извиваха ръцете!Второ, никой нормален човек няма да тръгне да създава нещо или да инвестира при това законодателство, където могат да ти вземат всичко, без дори да те съдят!И трето, в какво можеха да инвестират хората.. в чекмеджета или в сараи...

19

Анонимен

преди 2 години

Като няма подходящи заплати съответно няма и подходящи хора. Каква е мотивацията на хората да се учат, да стават специалисти, да се развиват, като навсякъде ги третират като роби?

18

Анонимен

преди 2 години

Ами тя Веригата си работи абсолютно пагубно,първо беше че трябва да имаме ниско заплащане на труда за да бъдем конкурентно способни,тая идиотия се случи при отворен трудов пазар за Българите,сега дойде моментът да сърбаме попарата която си надробихме сами!Няма как да очакваш инвестиции при положение,че не можеш да намериш кадри дори и да решиш едни Гвоздеи да почнеш да произвеждаш утре,па останало и нещо по технологично!

17

Анонимен

преди 2 години

До ЕлемагТи какъв частен сектор си, след като считаш, че 700 лв. заплата е много?

16

ами

преди 2 години

"Заетите са намалели през последните 10-12 години с около 600 000 души".И още ще намаляват и това е благодарение на нашите "бизнесмени" т.нар. работодатели.В целият цивилизован и развит свят работодателите са проумели,че те същестуват и печелят благодарение основно на качестото на работа на техните служители и затова се отнасят към тях подобаващо.Не става дума само за доброто заплащане,а прилично отношение,"гъделичкане" под формата на "тиим билдинг" на 2 седмици,ДМС на 2 или 3 месеца и т.н.

15

Анонимен

преди 2 години

Всеки да си търси нова работа на пазарната цена, само така може да пребори инфлацията. Навсякъде дългогодишните служители които са гръбнака на компаниите ги цакат с дребни актуализацийки и след няколко години се превръщат в работещи бедни.