57

Анонимен

преди 2 години

Как се затрива икономика, ами не пипаш заплатите години наред, хиперинфлация, хората започват да свиват разходите вместо да купуват повече неща и целия бизнес заедно с твоя да е в подем се случва точно обратното - купува се само от първа необходимост и несъществените бизнеси и услуги фалират.

56

Ром"с

преди 2 години

И аз искам българските заплати да достигнат средно-европейските заплати,но само от едно искане не става(оказва се в днешно време ,че става...друг е въпроса докде всичко това ще доведе страна ни.),то трябва и производителността на труда да е средноевроейска,БВП ДА ДОСТИГНЕ средноевропейският БВП,трудов работоспособен ресурс,експорта да се увеличи...фактори много които определят заплата ...но май нито един от тези не се доближава до европейските и въпроса е ,тези от Подкрепа къде тласкат България

55

Анонимен

преди 2 години

Измамата продължава! Паричната система е специално направена да прави богатите още по богати а на бедните да не им позволява да се отлепят от дъното. Държавите помагат за осъществяването на този процес чрез закони и данъци които още повече ограбват населението. Хората не се замислят че по голямата част от данъците всъщност отива за изплащане на лихвите по заемите които държавите вземат всяка година. Не ви ли е странно как така всички държави имат огромни дългове които никога не се изплащат?

54

Анонимен

преди 2 години

"Ако не ги увеличим, означава да обречем хората на много тежък живот през зимата" поредната мислителка спасителка, сега аз като работодател, на който в последната година му повишиха всички сметки, някои тройно и който по никакъв начин не съм си позволил да повиша цените на моите услуги, защото ще фалирам, как да й обясня откъде да вземе парите за тези увеличения. Ще започнем със скращения, после сив сектор и до лятото фалит. И тогава не тежък, ами направо мизерен живот ги очаква.

53

Анонимен

преди 2 години

Централните банки правят инфлацията. Произвеждат пари от въздуха, хиляди милиарди и после ги раздават като кредити на търговските банки и на правителствата които пак са техни. За изплащането на лихвите произвеждат още пари и после с това което изплатено купуват злато, акции и други реални активи. Изпитана схема. Бе да работят нищо притежават и парите и активите. А обикновените хора остава само работата. Думата работа произлиза от РАБ което от старобългарски значи роб. Всички са роби на банките

52

Анонимен

преди 2 години

Гоним промоциите в брошурите. Вечер ходим за намалени стоки по 50% - 80% в големите вериги. Почти не купуваме нещо на редовна цена. Имаме една кола и от две години не сме излизали от града, с което спестяваме от гориво и винетка. Можем да издържим още много години така, като за нас е новото нормално.

51

Анонимен

преди 2 години

Този икономист, много умен бе!

50

Анонимен

преди 2 години

Обедняваме сериозно, заплатите е нужно навсякъде с поне 20% нагоре да се комперсира инфлацията, която НСИ умишлено понижава както и новия осигурителен праг който Кирчо и Кокорчо бидейки видни икономисти решиха да вдигнат и да прецакат всички умни хора с кариера.

49

Яница

преди 2 години

Продължаваме подмяната упс "промяната" с отворко и кокорко!!! Апропо, льотчика иэбра лесни пешки эа контрол, беэ сериоэни моэъчни капацитети!!!

48

ганьо

преди 2 години

Добър ден. Голямо заключение направи.

47

Анонимен

преди 2 години

При Жан Виденов след преоценката на парите ведната бяха индексирани заплатите. Обедняване не е имало, само хората със спестявания ги загубиха. Жизненият стандарт не е падал. А сега ви чака ужас и ад, но можете да се успокоявате със Жан Виденов.

46

Бойко Борисов

преди 2 години

До До 50 - Ще те видим като дойде промяната и тока, парното и храните скочат и зимата като стегне студ как ще си игреш ти на бай Ставри, надявай се на бай Ставри.

45

Барутлиев

преди 2 години

В началото на мандата на тиквата едно мляко беше 80ст., сега е 1.20. Същото е и при хляба. Обаче не виждам заплатите и пенсиите да са се вдиганли с 50%. Мантрата гербаджийските *** че Тиквата е вдигнал доодите пада в канала. Доходите се вдигнаха само там където се явиха конкуренти фирми за работна ръка, най вече в айти сектора

44

Тато из Правец

преди 2 години

А вие какво произвеждате та имате претенции? Някой нещо да е измислил и да е наложил като световен продукт? Единични случаи са това в България. Другите чакат някой да им даде работа, някой инвеститор да дойде отнакъде и да дава големи заплати. Искахте демакрация , айде сега скачайте да не кажат че сте червени. Ха-ха-ха

43

До 50

преди 2 години

Няма дълго да си играе с внучетата.Вервай ми.Бай Ставри с нетърпение чака да си поиграе с него.

42

Гроби Таласъма

преди 2 години

Григорова, ми то, мозъкът на Киро и Кокора, отдавна са изтекли, ва;))) Затва единият само са хили и блещи, а Кокора само са блещи. *** тъй им рекла Мустафията: Аз съм блеща и вий ша са блещите, да мой електората, а са облещи и той;))) Инак съ не бойте: Киро ша даде! Той са ша слой Корнелия и тя от трибуната на НС ша фърга паре с две ръце от едни големи чували: "Насааам народе, насааам народе, доживехме Светлото Бъдеще";))) М-да... Па вий за едната инфлация - кахър. Ай стиа с тоа кахър веке!;)))

41

Анонимен

преди 2 години

Скоро заплатите ще са по 5000 лева - точно както при Жан Виденов през 1996! искахте Промяна, ще си я получите! Остава само румен гечев да вземе властта и да махне валутния борд, тогава ще видите кон боб яде ли!

40

Българин

преди 2 години

Кирил, дигни заплатите, Кирил, дигни заплатите да се разхождаме със щастливи лица в мола.

39

Работодател

преди 2 години

Еми сега като вече няма да се краде, спестените от кражби пари Кирил ще ви ги изплаща по личните сметки, щото бизнеса няма да увеличава заплатите.

38

Чекай Малко

преди 2 години

Бих искал да чуя г-н Депутатът Ицо Хазартов, изявен Народен представител, да се изкаже по тия теми.