77

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 86 - Тея, дето "живеят на кредит" ги има много в САЩ и в Германия, а пари никой не "пести", оовен ако не ми говориш з асмешни сумички под 10000 евро. Нормалните хора, и това е 200+ години, моето момче - инвестират.

76

Анонимен

преди 2 години

""Всички са роби на банките" - така е при ЕС демокрацията." - Ами не теглете кредите бе? Ходите по 6 *** на екскурзии на година, почивки, всичките сте със смарт телефони, децата ви ходят с адидас и прочие, имате коли ... Ама теглите още и още.

75

Анонимен

преди 2 години

"Моят съвет е - в частна фирма ли си - кради ежедневно !" - Да, супер! Имах няколко работници като теб. Отначало изчезваха неща за по 5-10 лева на ден. Ясно беше, че няма да може, да ги изгоним за 5-10 лева. АМа после решихме, че ще направим демоснтрация. Изчакахме, да станата кражбите над 300 лева (под това, не можеш да съдиш дори), а после ги повишихме и им дадохме достъп до това, да крадат повече. Като наближиха 5000 лева, ги зчеластрихме. Върнаха всичко и един е в затовара.

74

Анонимен

преди 2 години

Каот ГЕРБ вдигаше зпалатата, нямаше такива статии. А 50 лева, свободно давани 1 годиниа на пенсионерите, не доведе ли до инфлация?

73

Анонимен

преди 2 години

Да в Германия минимална заплата 2000 евро, тук 350, там се спазват всички права на работника, тука яка експлоатация. Цените в магазините в Германия по-евтино. Защо ли няма работници? Всичко се връща.

72

Анонимен

преди 2 години

Еми намалете я! И комунистите да бягат за учебници по арабски за тях и децата си!

71

Анонимен

преди 2 години

Тук коментаторите са толкова мал.оумни, че нямат представа къде трябва + и - , да не говорим какво се получава, като почнат да пишат ! ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

70

Анонимен

преди 2 години

В целия свят има инфлация в момента, но за ЕС България е първенец - с най-лакомите "бизнесмени" ! Моят съвет е - в частна фирма ли си - кради ежедневно !

69

Анонимен

преди 2 години

Европейците и особено германците спестяват, а американците живеят на кредит - познайте кой е прецакания при инфлация ... Българинът и той трупа милиарди в банките при отрицателна лихва ?!

68

Анонимен

преди 2 години

Българският бизнесмен: "Трудът ще ви направи свободни. Обещавам. Държавата да ми плати тока. Държавата да ми докара нови роботници от чужбина. Има работници от Африка, но държавата не ми ги докарва да ми работят евтино без пари. Българските работници станаха много скъпи и нашето семейство не може да си ги позволи. То може да си позволи само скъпи коли и скъпи яхти."

67

Анонимен

преди 2 години

Българският бизнесмен е като началник на германофашистки концлагер. Той не плаща на работниците, те бягат или измират, а той иска да докара нови работници от други държави, които също да убие с труд и глад...........................Тази фашистка бизнесполитика е престъпление и такива бизнесмени трябва да бъдат съдени от нов Нюрнбергски процес.

66

иво

преди 2 години

ТОГАВА СИ ПРЕ-РАЗДЕЛЯМЕ ЗАПЛАТИТЕ НА ПРЕценДЕНТА И деПУТатите ЗА ГОДИНИ НАПРЕД !

65

Дедо Ви Морз

преди 2 години

"Дори при увеличена заплата инфлацията я изяжда." Ама пенсията, инвестирана в поколенията ни, никой не може я нагълта. Духайте си супата с милионите и милардите, а може и да си пахапнете нещо с откраднате пари, но ще го лочите със силиконовите си джуки като животни, защото не сте такива, а дори и още по-примитивни.Анадънъс му феодали на третото хилядолетие.Да живее пенсията, изчислена на база "ВАГОНЕГКА КЮМР" А сега бегайте в Рединг за шината си. --..--

64

Анонимен

преди 2 години

Инфлацията вече изяде евентуалното бъдещо повишаване на заплати и пенсии.

63

Факт

преди 2 години

Осигурителния праг трябва да е колкото 10 минимални работни заплати, както си беше вначалото, когато го въведоха. Сега заради ниския праг са прецакани хората с високи заплати.

62

Как е протестъри

преди 2 години

В момента по добре ли е ? За това ли опикахте Орлов мост ? А сега ще видите баба си.

61

CriticusMagnus

преди 2 години

А потребление има, защото и пари има (неофициални)! Я отвори си фейсбука и виж си приятелите как се развяват по Занзибар, Дубай, Гърция и Турция... После заплатите били ниски.. Не са ниски - само ТВОЯТА е ниска, защото за съжаление такъв труд извършваш!

60

CriticusMagnus

преди 2 години

При толкова завършили вишисти икономискти в България, как така никой не схваща, че при липса на реален икономически принос, инфлацията е ефект на изкуственото повишаване на заплатите... Ще борим инфлация с законодателно повишаване на заплати... Все едно да гоним котка със салам! Трябва стимул на производствената част от икономиката... не само потреблението!

59

Handel

преди 2 години

Ами българинът си остава с манталитета на селски хитрец - повече си мислят че те са най-умни, а всички останали са простии значи лесно ще ги прецакат. В резултат на това поради свитото търсене производители и търговци решават да надуят цените. Преди не толкова отдавна най-скъпия кашкавал беше от порядъка на 17 лв, сега същия кашкавал вече е 27 лв.

58

Кирил Радев

преди 2 години

Честита ви промяна, драги българи !