86

Генералисимус

преди 2 години

Да бе, ние Милениалите, дето сме по университети и работим редовно, за да може бабите ни да взимат пенсии някакси така типично "аналогово" пропуснати. Плащам буквално по една минимална работна заплата в данъци, които ми се удържат от заплатата. Какви са тия глупости ;D

85

Програмист

преди 2 години

Колеги, честит ви нов осигурителен праг. За жалост и фирмите вече не ги компенсират тези неща и обедняваме заедно, неусетно почти, честито!

84

Анонимен

преди 2 години

До И какво получаваме . - Нали искахте КАПИТАЛИЗЪМ и всички да сте "бизнесмени " бе ?! Защо ще ти дава държавата - Тя нали беше "ЛОШ СТОПАНИН " , а Вие бяхте : умни , амбициозни , иновативни , модерни , Американци , тарикати - Бачкай и трай ! Кой и кога ти каза че бизнеса е лесна работа ?!

83

Анонимен

преди 2 години

В България беше хубаво до 2004 та година. В страната нищо не е наред. Управляващите. Заплатите. Хората. Мислите им.Думите им. Енергията им.Действията им. Мръсотията която правят и живеят в нея външна и вътрешна!Висшистите са безработни а университетите бълват.Простите са назначени с връзки на хубави работи и заплати. МВР не работи правосъдието на работи.А Корона вируса е план за нов световен ред нмаляване на населението и създаване на биороботи.Мелинда и Бил Гейтс.СВОБОДА!

82

Анонимен

преди 2 години

това че 10% от работанта сила е 18-26 не означава че 10% от тях са работещи, нямат нищо общо двете

81

Анонимен

преди 2 години

Домусчиев да си вкара германци, ние няма да му работим. Милиардера дето почнал с продажбата на обувки в най-корумпираната държава. Някой вярва ли на това?

80

Анонимен

преди 2 години

Не само че няма да работя тук, Ами и мисля да имигрирам. Тука нищо не става, най-пропадналата държава на света.

79

Анонимен

преди 2 години

".Това показват данните, че само 11% от работната сила у нас се състои от т. нар. поколение Z или това са младежите на възраст между 18 и 26 години." - Ами много е просто - на 19г. завършваш гимназия на 25-26 магистратура... през това време се работи основно по заведенията, а те договори...

78

Анонимен

преди 2 години

Изсветлете първо строителният сектор ,транспортните бакшиши и държавният сектор в който вегетират над 1,6 млн. малоумниибезполезнихрантурници не плащащи и лев данъци илиреални осигуровки не получаващи реални заплати на светло па тогава тичайте с/у бизнеса да не ви се счупят колелата.Задължителна масова ваксинация за цялата държавна ферма.

77

Не така

преди 2 години

До Анонимен 64. А, не така байно, ако си избрал промяната ще седиш докрай и ще сърбаш попарата с нас. Промяната дойде от ония 103 куфарчета, които др. Луканов и др. Нора Ананиева-собственичката на Фантастика /лека й пръст/са раздал по списък. Новото е, че промяната е от техните джуниър. Експериментът приключи на 14.11.21г. Сега ще се дроби попарата и никакво мърдане. Ще мрем заедно, ясно ли ти е. Иначе е лесно, оправяй те се вие, а ние ще ви казваме как, ама от европейската софра.

76

Илюзия

преди 2 години

До И какво получаваме .Щом имаш бизнес промяната ще я усетиш яко.Ако осигуряваш персонала на мин.РЗ.Те ти я вдигат постоянно,ако даваш пари в плик ще те вкарат в затвора.Нали се сещаш, че трябва да увеличиш издръжката,а тогава за тебе какво остава?Промяната ще я усетят и тези фирми с високи заплати.Вдигат макс. ОД и също увеличава издръжката.Това всичко удря по бизнеса,за да има пари за бай ман'го.Била се вдигнала ср. РЗ, ама друг път.Делиш ФРЗ на по-малко,заради съкратените нискококвалифицирани

75

Дони

преди 2 години

Изключително лошо написана статия с лоша граматика и изказ. За логика - това е тема табу!

74

ИНЖЕНЕРКА:

преди 2 години

ЗА МЛАДЕЖИТЕ МВЖДУ 18 И 29 ГОДИНИ ВИНАТА Е НА БИЗНЕСА, КОЙТО НЕ ЖЕЛАЕ ДА ГИ ПРИЕМА , ЗАЩОТО НЯМАЛИ СТАЖ И ТЕ НАПУСКАТ ДЪРЖАВАТА. ДА СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ КВОТИ ЖА МЛАДЕЖИ БЕЗ СТАЖ ЗА ФИРМИТЕ. ТОВА СА ЕВТИНИ ХИТРИНИ И ИЗТЛАСКВАНЕ МЛАДИТЕ ОТ ПАЗАРА, ОТ ДЪРЖАВАТА

73

Инженерка:

преди 2 години

ИЗЛИШНО Е ДА СПОРИМ ЗА ГОДИНИ, ПРОЦЕНТИ- СРЕДНОТО ПОКОЛЕНИЕ ВЕЧЕ НОСИ ТЕЖЕСТТА НА ИКОНОМИКАТА- ПО МЛАДИТЕ- НЯМАТ ОПИТ, ПО ВЪЗРАСТНИТЕ ВЕЧЕ СЕ ПОТИСКАТ ОТ БОЛЕСТИ БЪЛГАРИНЪТ НЕ УМЕЕ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ЗДРАВЕТО СИ, ДА ИЗБЯГВА ПРЕУМОРА, НО ИЗБЯГВА ПРОФИЛАКТИЧНИТЕ ПРЕГЛЕДИ И ДОПУСКА "НЕЛЕЧИМИ" БОЛЕСТИ. МОЛЯ ВИ, ГРИЖЕТЕ СЕ ЗА ЗДРАВЕТО СИ- НЯМА КОЙ ДРУГ ДА ГО НАПРАВИ!

72

???

преди 2 години

Доста странно представени данни. Аз пък твърдя, че на базата на тези данни, гръбнака на икономиката ни са хората на възраст от 40 до 65 години с 63%, а след тях са онези на 27-39 години с 26%. По мое мнение гръбнака на икономиката ни са работещите на възраст над 50 години, вкл. и многото работещи пенсионери на възраст над 65 години

71

Станчев

преди 2 години

Българските програмисти получават високи заплати като за Русия и жълти стотинки като за САЩ. Те чак сега почват да загряват че вършат черната работа на американските фирми които печелят 5 пъти повече от това което им плащат в България.

70

И какво получаваме .

преди 2 години

На 35 съм , бачкам като вол 24/7/365 по 14 часа на ден !!! Имам малък частен бизнес , и какво получавам от Държавата ?!?!??! Ежедневни проверки от държавната администрация , да търсят под вола теле , да се чудят какво да ме глобят , това си е жесток тормоз , надявам се Промяната за която гласувах , да промени това !!! Че при БаЦе , финансовите министри имаха само една цел , да убият такива като мен ...

69

Петров

преди 2 години

Защо не кажем истината че над 50% от българската икономика е "сива". Но затова не са виновни хората в частния сектор. Пишат се калпави закони от неграмотни и алчни хора в Парламента на които не им пука за обикновения българин. И затова миграцията към Германия продължава с пълна сила.

68

Анонимен

преди 2 години

Гръбнакът на икономиката са специалистите със заплати 2-3-4-10 пъти над максималния праг. Разбирайте служителите на чуждите компании с европейски заплати у нас. Почти всичко останало- слугинаж в сивия сектор, който не носи нищо никому.

67

До Анонимен

преди 2 години

Не го разбират това и вече са ти набили минусите. Има умни и грамотни и сред ромите, ама не се забелязват на фона на останалите, дето само правят простотии. Ром не винаги значи безработен клошар ровещ по кофите, ама вместо да ги привлекат тези, които стават за нещо и да ги обучат, те ги бутат всички под една черта. Нека да напомня, че Чирков беше ром, както една от журналистките по телевизиите.