33

Анонимен

преди 2 години

До ДедоИ в Шуменско е така.Същите проблеми.

32

БПФ

преди 2 години

Сам аз бях така - отказах се от тази професия, след като 2-3 пъти подред попадах в скaпани училища. След 7-8 години пауза, реших да се върна, НО само при условие, че си намеря добро училище... е, намерих си !!! Има си и ниско качество, то къде ли го няма, но имам и страхотни ученици, дето е удоволствие да се работи с тях.

31

БПФ

преди 2 години

До Дедо - напълно вярно !!! В системата съм и мога да кажа, че младите учители се задържат, когато са в добри училища, защото заплатата не е всичко. Човек трябва да чувства и удовлетворение от работата !!! Защото в случаите, посочени от теб какво излиза? - Учиш сума си години, нахъсан си, ентусиазиран си... и осъзнаваш, че трябва да се занимаваш с някакви изpoдени подобия на хора, които дори не могат да говорят членоразделно. Мислиш, че отиваш в училище, озоваваш се в зверилник.

30

Анонимен

преди 2 години

и тия 10% ще напуснат и учители няма да имаме

29

Анонимен

преди 2 години

до 26 За съжаление ги карат да учат неща, които не са верни. Къде е свързващото звено? Търсят го вече 200 години, а мутациите нема начин да са в основата на еволюцията, щото водят до поява на *** от които са несъвместими с живота. Но Дарвин, та Дарвин, евололюция, та еволюция. Поне да се научат да пишат и смятат. Колкото да не са съвсем зле.

28

Даскал

преди 2 години

Ако става въпрос за заплати вече не виждам как учителите трябва да се оплакват като се гледа народа като цяло на какъв хал е и как оцелява. Ами тези татковци и *** дето си мислят ,че чедата им до един са вундеркинди и всичко им е разрешено в училище да вземат малко първите седем години на децата им да да получат елементарно възпитание!

27

Василев

преди 2 години

Направете чиста заплата 3000 лева и така ще ги задържите!!!Нали на всички е приоритет образованието????Агент Саманта Уйлгроувс!ЦРУ!!!

26

Анонимен

преди 2 години

До Тралала Бъркате, само директорите, които са Тралала не напускат. Нормалните хора не са луди да се трепят 24/24 7/7 365/365 за заплати на чистачки по офисите....

25

Анонимен

преди 2 години

Проблема се корени в това че децата ги задължават да учат неща които не са им интересни.

24

Анонимен

преди 2 години

До Сатира Не виждам някой да се оплаква. Просто хората опитват и после напускат. Нещо против?

23

Анонимен

преди 2 години

Образование и здравеопазване-йок! Тия инжекции окончателно ще ни досъсипят. И надежда всяка оставете, роби ваксърски. Децата ви ще сричат до 70 годишна възраст, а после ще преминат в ръцете на здравеопазването. Може и по-рано. И ще ви благодарят, много ще ви благодарят.

22

Сатира

преди 2 години

Оправиха им заплатите няма какво да се оплакват. Но мързела и липсата на човешки и социални качества си натежават. По-добре да отиде в Лондон да чисти в някой ресторант, от колкото да преподава География в някое училище!

21

Нормално

преди 2 години

Да си учител в днешно време е най-тежката работа. Нещо като да си миньор в комунизъма. Само че по безнадеждно. Да се помолим за тези добри хора - учителите! Полкон!

20

Анонимен

преди 2 години

Ниско е заплащането.Всички се спасяват на Запад.Вече няма учители,лекари,мед.сестри.

19

Баба Даскалица

преди 2 години

На образованието учители не му трябват, както се разбира от статията. Трябват му проучвания на експерти от Световната банка, пътни карти, политики, кръгли маси, краткосрочни и дългосрочни мерки, практики за обучение и управление, звена за събиране на данни за работната сила, механизми за измерване на компенетности, умения, мотивация, авторитет, ефекти... И пари, разбира се, много пари. Но не за образование, а за всичко изредено по-горе.

18

Скучна,

преди 2 години

бюрократизирана,не добре платена и не развиваща личността професия от затворен тип.Какво друго да стане?

17

Бай Хой

преди 2 години

А учителки младички има ли?

16

Дедо

преди 2 години

В търновско е УЖАС!Млади,завъшили току-що педагози,се сблъскват,БУКВАЛНО,с неграмотни sиганета и ОЩЕ ПО-НЕГРАМОТНИТЕ им родители!Не могат да ги гонят,щото школото прибира едни пари за бройка,и директора им се кара (на учителите!),не могат и да изгонят проблемните,защото родата се сбира и бие..Проблемни малки кеLеши,развалят дисциплината,карат се,бият се с другите деца и родителите на "белите" ги отписват от школото...УЖАС,хора!

15

Данчо от Биримирци

преди 2 години

Свалям стари плочки 9лв кв.м

14

КЪСНО Е ЧАДА МОИ....

преди 2 години

....ВСЕКИ , СЕ ПАТИ ОТ ГЛАВАТА....ХА,ХА,ХААААА...