34

Анонимен

преди 5 месеца

Как няма да бягат младите, като учениците имат права, а ние учителите имаме единственото такова да мълчим, да ни обиждат, да ни показват средни пръсти, да ни псуват, да ти казват, че си откачен и т.н. Пенсионирах се в тази система като учител по математика. Който мисли, че е лесно...моля, да заповяда. Само за една седмица ще си търси тапи за ушите. Учениците са със самочувствие на професори, не ти дават да си отвориш устата. Всеки опит за въдворяване на ред се таксува като насилие над мамините.

33

Анонимен

преди 5 месеца

До ДедоИ в Шуменско е така.Същите проблеми.

32

БПФ

преди 5 месеца

Сам аз бях така - отказах се от тази професия, след като 2-3 пъти подред попадах в скaпани училища. След 7-8 години пауза, реших да се върна, НО само при условие, че си намеря добро училище... е, намерих си !!! Има си и ниско качество, то къде ли го няма, но имам и страхотни ученици, дето е удоволствие да се работи с тях.

31

БПФ

преди 5 месеца

До Дедо - напълно вярно !!! В системата съм и мога да кажа, че младите учители се задържат, когато са в добри училища, защото заплатата не е всичко. Човек трябва да чувства и удовлетворение от работата !!! Защото в случаите, посочени от теб какво излиза? - Учиш сума си години, нахъсан си, ентусиазиран си... и осъзнаваш, че трябва да се занимаваш с някакви изpoдени подобия на хора, които дори не могат да говорят членоразделно. Мислиш, че отиваш в училище, озоваваш се в зверилник.

30

Анонимен

преди 5 месеца

и тия 10% ще напуснат и учители няма да имаме

29

Анонимен

преди 5 месеца

до 26 За съжаление ги карат да учат неща, които не са верни. Къде е свързващото звено? Търсят го вече 200 години, а мутациите нема начин да са в основата на еволюцията, щото водят до поява на *** от които са несъвместими с живота. Но Дарвин, та Дарвин, евололюция, та еволюция. Поне да се научат да пишат и смятат. Колкото да не са съвсем зле.

28

Даскал

преди 5 месеца

Ако става въпрос за заплати вече не виждам как учителите трябва да се оплакват като се гледа народа като цяло на какъв хал е и как оцелява. Ами тези татковци и мами дето си мислят ,че чедата им до един са вундеркинди и всичко им е разрешено в училище да вземат малко първите седем години на децата им да да получат елементарно възпитание!

27

Василев

преди 5 месеца

Направете чиста заплата 3000 лева и така ще ги задържите!!!Нали на всички е приоритет образованието????Агент Саманта Уйлгроувс!ЦРУ!!!

26

Анонимен

преди 5 месеца

До Тралала Бъркате, само директорите, които са Тралала не напускат. Нормалните хора не са луди да се трепят 24/24 7/7 365/365 за заплати на чистачки по офисите....

25

Анонимен

преди 5 месеца

Проблема се корени в това че децата ги задължават да учат неща които не са им интересни.

24

Анонимен

преди 5 месеца

До Сатира Не виждам някой да се оплаква. Просто хората опитват и после напускат. Нещо против?

23

Анонимен

преди 5 месеца

Образование и здравеопазване-йок! Тия инжекции окончателно ще ни досъсипят. И надежда всяка оставете, роби ваксърски. Децата ви ще сричат до 70 годишна възраст, а после ще преминат в ръцете на здравеопазването. Може и по-рано. И ще ви благодарят, много ще ви благодарят.

22

Сатира

преди 5 месеца

Оправиха им заплатите няма какво да се оплакват. Но мързела и липсата на човешки и социални качества си натежават. По-добре да отиде в Лондон да чисти в някой ресторант, от колкото да преподава География в някое училище!

21

Нормално

преди 5 месеца

Да си учител в днешно време е най-тежката работа. Нещо като да си миньор в комунизъма. Само че по безнадеждно. Да се помолим за тези добри хора - учителите! Полкон!

20

Анонимен

преди 5 месеца

Ниско е заплащането.Всички се спасяват на Запад.Вече няма учители,лекари,мед.сестри.

19

Баба Даскалица

преди 5 месеца

На образованието учители не му трябват, както се разбира от статията. Трябват му проучвания на експерти от Световната банка, пътни карти, политики, кръгли маси, краткосрочни и дългосрочни мерки, практики за обучение и управление, звена за събиране на данни за работната сила, механизми за измерване на компенетности, умения, мотивация, авторитет, ефекти... И пари, разбира се, много пари. Но не за образование, а за всичко изредено по-горе.

18

Скучна,

преди 5 месеца

бюрократизирана,не добре платена и не развиваща личността професия от затворен тип.Какво друго да стане?

17

Бай Хой

преди 5 месеца

А учителки младички има ли?

16

Дедо

преди 5 месеца

В търновско е УЖАС!Млади,завъшили току-що педагози,се сблъскват,БУКВАЛНО,с неграмотни sиганета и ОЩЕ ПО-НЕГРАМОТНИТЕ им родители!Не могат да ги гонят,щото школото прибира едни пари за бройка,и директора им се кара (на учителите!),не могат и да изгонят проблемните,защото родата се сбира и бие..Проблемни малки кеLеши,развалят дисциплината,карат се,бият се с другите деца и родителите на "белите" ги отписват от школото...УЖАС,хора!

15

Данчо от Биримирци

преди 5 месеца

Свалям стари плочки 9лв кв.м