39

Анонимен

преди 2 години

Да, само работещите пълнят бюджета, защото само те създават добавена стойност. Това е универсално икономическо правило.

38

Не е ли ясно?

преди 2 години

До Анонимен 43: Има някаква разлика между народа, работещите и фирмите, не е ли така. Само работещите ли пълнят бюджета и плащат пенсиите?

37

Анонимен

преди 2 години

40, точно работодателя плаща първите три дни от болничния! Кой не верва да си чете КСО. Единствения източник на пари са ФИРМИТЕ! Другото преразпределя изработеното и внесеното в бюджета от бизнеса (фирмите).

36

истина

преди 2 години

Защо никой не говори за вдигане на заплати

35

Анонимен

преди 2 години

38, А тия данъци и мита кой мислиш че ги плаща за да се пълни бюджета? Някой приказен герой, или народа, в т.ч. фирмите?

34

ЕГАТИ РЗЛИКАТА ХАХА.

преди 2 години

ПРИ БОКО ПОЛУЧАВАХ 50-лв. СЕГА ПРИ "ПРОМЯНАТА "--70-лв.....ПО ТРАМВАЙНАТА ЛИНИЯ ДА ХОДЯ , ВСЕ ЩЕ СИ ГИ СЪБЕРА ТИЯ ПАРИ....ХА,ХА,ХАААААААА.....

33

Анонимен

преди 2 години

До 35 Не можеш да сравняваш държавната работа с частната. Повечето от частниците не ти плащат 3 дни от болничните, отпуската или не ти я дават или ти дават половината, извънреден и нощен труд да не говорим, клас прослужено време също няма и мн.други

32

Реално погледнато

преди 2 години

Дедо Танчо е прав. Ето я историята на размера на пенсията - последната година тиквата я беше закотвил на 250лв. Така ли беше? Така. Дойдоха протестите и той се сети да купи пенсинерските гласове с 50 лв добавака уж за ковид кризата. Така ли беше? Така. СЛужебното пратителство в края реши добавката да бъде по 120лв и да в крайна сметка да запази рамера на 370лв. Сега доколко това е икономически подплатено не знам, но фактите са си факти.

31

Уточнение

преди 2 години

До Анонимен 22: "Нали знаете, че парите за пенсиите се събират от работещите?". Не е точно така. Част от пенсиите се изплащат от приходите в бюджета. А той не се пълни само от пенсионните осигуровки на работещите, а най-общо от данъци, мита, такси и т.н.

30

Анонимен

преди 2 години

Дедо Танчо, ако така мислиш - отваряйте с бабата един дюкян и вечер вместо да си мериш кръвното - ще бройш пачки.

29

Bp

преди 2 години

А нещо за компенсация за Covid кризата??

28

Дедо Танчо

преди 2 години

До Анонимен 33Ей то при социлизма нямаше отделен човек за всичко. В нашто градче имаше 4-5 магазина в различните квартали и всеки се обслужваше от точно един човек. Сега имаме 10-12 магазина и в някои продават и по двама. Значи цените са високи и печелят много.

27

Боко Тиквоко

преди 2 години

Ше ядете хурката с тия, аз нарочно държах пенсиите ниски , щот пенсиджърите много харчат и правят инфлация. Това се видя, откак напечатахме пари за увеличението с 50 кинта.

26

Анонимен

преди 2 години

До 25 Не е вярно, че при соца се е работило много. Сега се работи много, защото частника иска с малко хора да им се върши много работа и по 12 часа. Ако си касиер в някой магазин ще ходиш и да зареждаш щандовете, ще чистиш пода и тоалетните и т.н.

25

Анонимен

преди 2 години

т.нар. "нови управници" има опасност да направят пълен хаос.

24

Анонимен

преди 2 години

А догодина повишени данъци, осигуровки, външен дълг - гарантирани също!

23

Анонимен

преди 2 години

Даскале Пандо, пенсионната система в Бг винаги е била солидарна, а не фондова. Демек работещите винаги са отделяли за неработещите. НЕ Е въпрос дали е демокрация или соц. Капиш?

22

преди 2 години

Орежете тази от 1440 на 1100 и направете минималната поне 600

21

Анонимен

преди 2 години

Дедо Танчо, нормално е трудът да се облекчава във времето. И ти не си орал с волове и не си жънал със сърпа, но дедо ти вероятно е орал с Белчо и Сивушка...

20

Дедо Танчо

преди 2 години

До Дедо ПенсНе внимаваш момче, при Борисов пенсиите бяха 250 лв. Като му опря яйцето на дъто реши да даде по 50 лв бонус.