40

Анонимен

преди 2 години

До 18 Тук хората мислят, че парите на запад се хвърлят по улицата и само ги събираш. *** обясни, че в Люксембург най-евтиното жилище под наем е 4-5000 евро за една стая 20кв.м.- хол, кухня, спалня в едно с ниша за тоалетна в единия край, и затова масата живеят в Германия или Белгия на по 2000-2800 евро и пътуват всеки ден по над 100км. Българинът иска ония пари, ама да плаща нашите цени. А там парите са от високите цени- кафето е 5 евро и има за Ханс сервитьора за заплата 3 евро вътре.

39

лобизъм до кретенизъ

преди 2 години

Това е същото като защитата на правата на тираджиите, с което всъщност направиха неизгодни нашите превозвачи и докараха някои до фалит, други да намалят заплати. В Централна и Източна Европа западняците не изнасят производства заради качествени хора и подобни. Бягат от данъци и високи заплати. Ако заплатата на Пешо стане тази на Хайнц, защо немец да си изнася фабриката в България? Ще му е по-изгодно и удобно да работи там. това съответно ще убие работата на нашите "защитени" работници.

38

Анонимен

преди 2 години

Увеличение на минимална заплата без увеличени на парите в страната е еквивалентно на увеличение на инфлацията изкуствено. Ако не влизат допълнително пари, т.е. увеличение в икономиката и съответно БВП просто взимат пари от средната класа и не обогатява бедните изобщо. Ако с 500лв можеш да купиш 500 хляба и вдигнеш заплатата на 600лв, но цената се качи на 1.20лв пак можеш да купиш 500 хляба, само тези дето не получават увеличение обедняват. Бедните си остават бедни, другите обедняват.

37

№18

преди 2 години

Стига сте ревали бе, кой работи за минималната заплата? Това че, все още някой се осигуряват на нея е друга тема. МРЗ е по-скоро измерител за социални помощи, заплати на някой държавни чиновници - например получават най-малко 3 пъти МРЗ и др. Ако пък някой е толкова мързелив, неук и некъдърен и работи за 650лв си е негов проблем. Имайте впредвид, че 2-3000 евро в Люксембург и въобще на Запад не са никакви пари и едва ли ще стигнат на някой за нещо повече от 1200-1300лв тук.

36

Мдааа

преди 2 години

Няма как нещо да се развивва в тази държава, защото самите управници нямат стратегическо мислене и слагат пръчки в икономиката и наказват всеки по предприемчив като му вдигат данъците ... ЧЕСТИТО убихте държавата господа политици.Сега като умрат и последните ви дойни крави ще ви питам с какво ще се занимавате и кой ще крадете

35

Ъхъъъ

преди 2 години

България е черната дупка за населението в държавата. Тук управляват само спонсорирани от задкулисието политици. Едните те крадът нелегално другите ти вдигат данъците за да те крадат легално ... ТОВА Е тя нащата мила България.

34

петър

преди 2 години

Това е единствената надежда. Ако Европа направи нещо иначе сме приклюзили

33

Глупита

преди 2 години

България е дупката на Европа до там ни докараха протестиращите

32

Анонимен

преди 2 години

Минималнат заплата няма да се вдига, а ще пада заради инфлацияа, същото и с пенсиите. От януари вече няма бонус от 120лв а ще увеличат пенсиите с 80лв. Да ви е честито комунистическото управление

31

Киро, Киро?

преди 2 години

Честита коледа! Пенсиите падат с 10% от 1 януари, а цените се вдигат с 30% от 1 декември. Да ви е честито новото правителство.

30

Има решение!

преди 2 години

Да дадат на Люксембург същата минимална заплата като в България. И всичко ще се подреди.

29

Анонимен

преди 2 години

Важното е да живеем по добре от руснаци

28

Хаяско

преди 2 години

Това е ужасно! В България минималната заплата е двапъти по ниска от най ниската минимална заплата в Европейския съюз. Жалко за робите

27

Анонимен

преди 2 години

До ИстуканЛюксембург си трупат парите с векове. То на запад като цяло е така, докато тук се чудим я камилата я камиларя и имаме навика да не се оттърваваме от комунистите, но и да ги преизбираме. Е го на Румен Гечев, Масларова под крилото на Макс и Мориц. Не става да си фалираш държавата на 20 години и после да ревеш кой ми "с**ра в гащите" .

26

Анонимен

преди 2 години

Какви глупости изчетох само.... абе хора. С такива заплати в З.Е. , печатане на пари на макс кво сте изненадани, че идва хиперинфлация ? Най-малкото сме вързани към еврото. "ама заводи да са построили". Те служителите на ЕЦБ се оплакват, че ако не им вдигнат заплатите им отива стандарта на живот вие за заводи приказвате :D :D :D

25

SS

преди 2 години

Убеждавате ли се,,че не ни чака нищо хубаво ? Какво ви пишеше бай ви SS ? ВЪОРЪЖАВАЙТЕ СЕ ! НЕ БЪДЕТЕ ОВЦЕ !

24

Анонимен

преди 2 години

До SS - голям си оптимист... И внуците... До 10 години всичко приключва - kaputto! Жив и здрав да си, ще видиш

23

SS

преди 2 години

Не се надявайте на чудо ! Всеки иска да е богат но не може ! Всеки иска малко да работи,много да получава ! ИДВА ИНФЛАЦИЯ,И КИБЕРПАНДЕМИЯ. МОЖЕ ДА СТОИМ НА ТЪМНО ! СЛЕД ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩАТ ЗАЕМИТЕ КОИТО БГ ДЪЛЖИ. НИЩО ЩЕ ПЛАЩАТ И ВНУЦИТЕ !

22

ПРОРОК АНТИВАКСАРИИ

преди 2 години

Ако ЕС иска да помогне щяха да направят Заводи или нещо друго тука и ще ни вдигнат на крака даже и младите ще се върнат от ЕС да работят във новите мощности ,решат ли за 10 г и магистрали , а и другите ни пътища ще оправят, Във големия завод има работи и за хора със три висши има и за хора без образование .Сега във момента всеки който навърпи просто 18 г преминава една граница и попада във пъти по платежна страна и стандарт , границите са отворени и няма как да задържим работниците .

21

Баланса Ха ха

преди 2 години

Толкова баланс и справедливост има колкото между насилник изнасилвач и неговата изнасилена жертва за много кратно използване.