95

Неочаквано тъп

преди 2 години

Ама от къдя на къдя некъв си пенсионер полковник, дето е служил в армията в мирно време, и цел ден са имитирали дейност. Начи тоз хрантутник работил да кажем 30г.максимум,и зема 1500лв пенсия, пък и да земе да доживее 85г.туй ще рече че 35 г. требва да го храним. 30г.работи,уж,държавата го храни в поделението,и 35г.ходи в дома на армията на кайве с още една дузина бастуни, и цел ден разтягат лукуми как са обарвали служителите.

94

Пърдьо

преди 2 години

Що се цакате толкова.След 20 години никой няма да знае, че сте били живи..

93

Губещ пари пенсионер

преди 2 години

Абсолютно е прав, задължително е да падне измисленият таван на пенсиите Нека всеки получава това , което е заслужил ....

92

Анонимен

преди 2 години

Защо ограбват хората след като тези пари са удръжани от заплатите им ? Тези пари са работели години за държавата. Ако дължиш на държавата осигоровки ше бъдеш гонен до дупка. Държавата се изявява като рекетьорска му..тра. Много хора не доживяват пенсия а други я получават твърде кратко. Къде отиват вноските им? А на злобарите ще кажа: злобата разяжда от вътре и носи болести и страдания а радоста живот.

91

ВЪПРОС

преди 2 години

Тавана на Пенсиите ще отпадне . Има много гласове в подкрепа на това справедливо решение . Мит е че Полицаи , Военни и Държавни Служители взимат тавана на Пенсията .В момента по данни на НОИ има около 24 000 човека с изчислени пенсии над 1500 лева , всички те са от частни или държавни фирми в Промишлеността - миньори , металурзи , химици - тоест Работници - защо КНСБ и Подкрепа са против тези Работници ?А иначе по данни на НОИ - Полицаи и Военни - 900 лева пенсия .

90

до 97

преди 2 години

В частня сектор няма таван .Може да взимаш и 100 000 лв заплата.Дори в държавня сектор тавана е много условно понятие защото шефа на БНБ се подпсва под 20 313 лв на месец .

89

Ангел

преди 2 години

Аз немога да разбера какво необичайно намрате на тоз сиигнал. Човека е прецакан с 300 кинта които са пенсонер са са си цифра. И разбрасе не е справедливо този без трудов стаж през живота си да взима от парите на хората със трудов стаж !

88

Анонимен

преди 2 години

тавана на пенсията е 1500 лв ... средна заплата 1500 лв .. тоя човек трябва да е блогодарен да си седи в къщи и да има стандарт колкото един работещ

87

Алекс

преди 2 години

След като целта е да се плащат осигуровки върху реалната заплата,тавана трябва незабавно да се отмени.Ако кадърен адвокат се захване с този таван,ще осъди държавата в Страсбург.

86

ПРОМЯНА НА ТАВАН

преди 2 години

ЗАПЛАТИ 17000 ЛВ ВЗИМА ГАЛА Е ТОВА ДА СЕ НАМАЛИ ДО 3000 ЛВ САМО ЗА МИГ СИ ПРЕДСТАВЕТЕ РАЗЛИКАТА ДО 17000 ЛВ КОЛКО ЧОВЕСА НЯМА ДА СИ ЛЯГАТ ЯЛИ ПО ПОЛОВИН КРЕНВИРШ

85

КОСТОВ

преди 2 години

ПРЕМАХНА КАТЕГОРИЯ НА ТРУД ПРИ АГРОНОМИТЕ ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ ОСОБЕНО ЗА АГРОНОМИТЕ РАБОТЕЩИ ПРЯКО СЪС ПРЕПАРАТИ НА ПОЛЕТО ТАКА ЩЕ Е СПРАВЕДЛИВО

84

Анонимен

преди 2 години

Не му махайте тавана, тия пари ги вземам аз...

83

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен Какво да Заслужавате ? В КСО са описани ясно,професиите,които спадат към Първа и Втора категория труд!Ако отговаряте на критериите,мисля,никой няма да ви спре?! Като пример мога да ви дам ТЕЦ 3 и др.американска централа в гр.Гълъбово,където част от работещите,отговарящи на изискванията на КСО са категорийни работници! А и именно продукта на тези две централи,макар и чужди е с най-виска пр.стойност и работещите там,получават повече от добри заплати!

82

Анонимен

преди 2 години

"Всички от работещите в категорийните професии носят най голям процент принадена стойносто от продукта на своя труд,който се прибавя към БВП на страната,а не в собствения си джоб." - Добре бе, чаде! А сега ми кажи, аз и двама познати, които накарахме три фирми вече да си отворят офиси от чужбина в българия и да плащат общо по 2 000 000 лева заплати на година, а някой от кадрите в тези офиси се научиха и имат компании за милиони, не заслужаваме, нали?

81

Анонимен

преди 2 години

Ами аз? Плащам на макс прага, но хората в моята катерогия, повече пот 780 лева, мисля, че не взимат. И защоплащам изощбо пенсионни? Имам 30 години до пенсия? Ако заделям по 160 кинта на месец и ги разпределям между S&P 500, крипто, хедж фоднове, инвестиционни банки ипрочие, това всеки месец, дали няма, да ви биля пенсийтката, а? Защо съм длъжен да плащам? Не ели орбство?

80

Анонимен

преди 2 години

Оплакалият се най вероятно е бивш полицай или военен . Смятам , че тези категории труд , които никога сами не са си внасяли вноските трябва да получават пенсия след навършени 65 години .

79

Анонимен

преди 2 години

До Ноубъл Ако мнението и разсъжденията ти,както и на такива като тебе струваха нещо,със сигурност нямаше да ревете по форумите,а щяхте да бъдете поканени,за да бъдете поне изслушани!

78

Анонимен

преди 2 години

До Зайо Байо Едва ли е тук мястото,за да те ограмотявам! Има КСО,съществува и ЗДС-запознай се и може би ще ти се изяснат нещата!И не забравяй,че категорийните работници също плащат данъци и то значително по-високи от тези,с които твъдите,че ни плащате нещо.И по-високо ДДС,поради по-голямо потребление,за да получавате примерно детски или обезщетения от БТр. и тн.Така че,животът е един голям кръговрат и 2+2 не винаги е равно на 4!

77

До 84

преди 2 години

Нищо не знаеш за пенсионния фонд от преди 1944 година. Той си съществуваше до 1951 година, след което се премина на немската пенсионна система на Бисмарк. Никога не е спирано плащането на пенсии на малкото пенсионери от този фонд обхващаш много малко хора в България.

76

Ноубъл

преди 2 години

Ако осигуровките ви за пенсия са плащани от частен работодател, то имате пълното право да се оплаквате от тавана на пенсиите. Ако обаче осигуровките ви са плащани от държавата и сте първа или втора категория по неясни причини (например имате 30 години стаж зад бюро в държ. структура, но се водите първа или втора категория) - тогава извинявайте, но нямате никакво морално право да се оплаквате! Как пък седенето зад бюро на държ. работа е с повишен риск за здравето, а на другите места не е?!?!