172

Fallschirmspringer

преди 2 години

До До Fallschirmspringe 169.Да така е и аз им зададох една математическа задачка ,не много трудна.Първата им работа беше да се "метнат " в Гугл ,след това в разни други търсачки и получавах отговори,които ме караха да се чувствувам,като в Сатиричният театър.Веселиха ме от сърце.Беше забавно и същевременно гротеско.Само на интернет не може да се разчита,трябва мозък и знания,пък били те базови.Трябват аналитични способности,няма как да се "тича" до гугл за всяка формула

171

Битълс

преди 2 години

Политиците гърчат бизнеса а бизнеса гърчи хората. Да, обаче хората избегаха на запад и гнилата система почна да рухва.

170

До 177

преди 2 години

Само дето IT , инженера и бизнес мениджъра и т.н ти създават бизнес и пазар ,където да копаш. Те без вас могат , но вие без тях-не. Всеки може да копа ,но не всеки разбира от висша математика ,борси ,медицина и т.н.

169

До 175

преди 2 години

А къде да се предлага в космоса ли?За бога братя не купувайте -каза един мъдър кютюк

168

Анонимен

преди 2 години

Кадри у нас няма, освен берачи на малини, чистачи, шофьори, склададжии и касиерки. Повечето не могат едно СВ да напишат, не могат да си вържат обувките, ама иначе ламтят за пари. Чужд език не се знае- срича се и се говори неправилен английски. Неслучайно и в западните компании в София се взимат вече по над 10000лв. месечно. Крадат си кадрите помежду си. При нас студент на 21 започва на около 3200 начално- какъв да е програмен език, бази данни, английски, аналитично мислене. След години- 10000++

167

соца свърши

преди 2 години

Соца свърши -няма равни заплати за образованите и бачкаторите. Всеки получава според качествата си и уменията.Прекарай младостта си в учене , имай амбиция и ще успееш, а който е по кафенца и дискотеки като млад-ще бачка.Крайно време е бачкаторите да разберат ,че не могат да вземат като за висш интелектуален труд.

166

До Истината

преди 2 години

В България колко от вас работодателите сте станали такива с УМ и УМЕНИЯ? Много от вас псевдобизнесмените станаха такива при приватизацията или от престъпна дейност, или сте завлекли някой чужденец. Вие си нямате реална престава за света около вас.

165

Извод

преди 2 години

Ами като ми дават,толкова социални помощи,защо да работя?Така е и в САЩ,веригите недостига персонал!Социализъм ,бате!

164

Работодател

преди 2 години

До Безработен IT "Проблемът е в работодателите.Искат максимум работа за минимална заплата." - работодателят е само един обикновен наемател на стока от пазара на труда, наема стоката за да я въведе в експлоатация с цел реализиране на бизнес проект и получаване на печалб - печалбата е крайна цел. Разбира се, че работодателят ще търси най-евтината и най-ефективната стока. Проблемът си е в теб, не работодателя, ако не ти харесва недей да се предлагаш на пазара на труда.

163

Мишев

преди 2 години

Смъртта е много по-добър вариант от работа за български работодател и престой в българска болница. Сериозни фирми в България няма. Всичките са дребни мошета които търсят гении които да работят срещу заплащане за бавноразвиващи се.

162

TT

преди 2 години

До 157Докато има хора като теб, които смятат 700лв. заплата за нормална и адекватна, било то и за един неопитен човек, сме в това положение. На запад един студент с почасова работа може не само да се издържа, но и да успее дори да спести някой лев. ХОРА, НЕ СЕ СЪГЛАСЯВАЙТЕ НА ТАКИВА НИСКИ ЗАПЛАТИ! Никога няма да ни се оправи стандарта, ако хората гледат надолу и се примиряват. Такава заплата беше адекватна преди 6-7 години. По време на тази инфлация всичко върви нагоре, само не и заплатите.

161

Истината

преди 2 години

Никакво образование или нещо измислено от измислен университет/целият студентски живот е купони безкрай , но иначе детето е студент/, почти нулеви умения , но иначе с необосновано висока самооценка-иска висока заплата , сега , на момента.Повечето безработни въобще нямат реална представа къде са в пазара на труда. Все плюят работодателя ,ами да станат те такива-иска се ум,квалификация ,смелост и т.н.Създай бизнес и ще бъдеш шеф, ако не ти стиска-ще си работник и ще работиш.Капитализъм,брат!!!

160

Аз

преди 2 години

Да си бачкат сами тия работодатели ид а фалират!Докато има балъци дето почват за по-малко от 2000 лева заплата няма да дават повече от 1000 лева!Хората сами са си виновни с робското мислене!

159

омагьосан кръг

преди 2 години

Те ме лъжат, че ми плащат - аз ги лъжа, че работя!

158

До Fallschirmspringe

преди 2 години

Време е да разберете, че не живеем по времето на СССР. Живеем в ерата на информационните технологии и всеки може да си намери каквато си иска информация. Не е важно дали тези две момчета знаят тези закони, а е важно дали ще свършат възложената работа. Вие като ги знаете тези закони, с какво сте допринесли до развитието на човечестото? Направили ли сте някакво откритие?

157

Стоян

преди 2 години

Не е параграф 22. А комунистическа - ци.анизация на България. Ще става все по сложно !!

156

Цуньо

преди 2 години

Ей работодателчета, събудете се. Вие се нуждаете от моя труд повече отколкото аз се нуждая от вашите 300 лв заплата бруто. Тези 300 лв нали знаете къде да си ги наврете?

155

157

преди 2 години

Щом предпочиташ да не работиш за 700 - значи някой те храни. То това е огромния проблем на българина. Живее до 50 с майка си и чака тя да го храни. Кой ти каза че заслужаваш реално над 700 лева? По каква методика го сметна? Стани един работодател и давай по 700 лева , да видим до къде ще я докараш. Общи работници под път и надпът. Разберете, и тук има западни фирми които плащат пари, просто искат нещо повече от общ работник.

154

Fallschirmspringer

преди 2 години

Преди години в нашата малка фирма взехме две момчета,с бакалавърско ново/недоучил инженер/ от ТУ.Работим в областта на микровълновата техника и реших да им проведа едно леко препитване,за да знаем на какво можем да разчитаме.Започнах както се полага с уравненията на Максуел,като на въпроса за тях получих отговор от типа"Май сме чували".Продължех с лек спад във въпросите в областта на математиката,булевата алгебра,теорията на сигналите,но отговорите бяха от цитираният по-горе отговор.

153

Анонимен

преди 2 години

Бях без работа. Отивам на интервю."Западен език, стаж, шофьорска книжка, висше образование...", "Осигуряваме ви на минималната, работи се 6 дни за 700 лв и не може да ползвате повече от 10 дни отпуска годишно". "Станах и си тръгнах. Онзи само ме изгледа и сигурно още не може да разбере защо.В всеки случай, обявате още си стои по сайтовете. И най-вероятно реве, че няма хора.