210

Анонимен

преди 1 месец

Снощи в една телевизия един депутата от ДБългария спомена ,че в системата на МВР имало-7000служители които са на заплата и пенсия едновременно,сигурно и в МО ИМА ОЩЕ ТОЛКОВА!!!Представяте ли си уважаеми българи колко лапачи са на двойна хранилка-заплата и пенсия едновременно при тази голяма безработица.Има хора за бесило ако е така,някой по-смел журналист защо не попита др.Рашков а ДА ЗАБРАВИХ ,ЧЕ И ТОИ Е НА ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ,ЗАТОВА ВСИЧКИ МЪЛЧАТ!!!ДО КОГА,НЯМА НЕЗАМЕНИМИ

209

Анонимен

преди 1 месец

Германия е със силна икономика, затова може да си позволи какво ли не. А тук повечето искаме заплати, често за купени дипломи без покритие, без умения да прилагаме евентуални знания, а България е със слаба икономика.

208

Мебелист

преди 1 месец

Имам малка фирма за мебели. Търся два общи работника -1000 лв чисто-6 души смених за година и половина/с една гола гимназия са/. От 4 месеца съм наел две турчета от Разград -доволни ,бачкат като луди.Казах им ,че ако продължават така , ще има платя курсове за мебелист и ще им вдигна заплатите-ами така става . Те доволни и аз доволен , ама много *** ги мързи и на гърба на мама и тати

207

Анонимен

преди 1 месец

До Ще се усетите 176 - Абсолютно прав си. В щатите беше много модерно да работиш по офисите - да си "маркетинг експерт", "програмист" , "дайвърсити някакъв". И почнаха да учат масово "джендър науки" , "дизайнер на картинки" и подобни глупости. И в един момент се оказа ,че не могат да намерят хора едни жички да вържат или да им оправят мивките. Сега там е пълно с безработни програмисти и "блу колар" работниците взимат сега големите пари. Не е рядкост там хамалин да изкарва повече от програмист.

206

Алекс

преди 1 месец

Недостиг на кадри има където искат да им работиш за без пари.

205

???

преди 1 месец

Търсят се или с много високо образование и чужди езици ,или нискоквалифициран труд. Проблем са многото хора по средата-образованието е горе-долу/излишльотина от някой университет/, а самочувствие високо-за хубава работа нямат умения , но не искат ида са най- прости бачкатори.Или трябва да вземат сериозно да учат или се примиряват и слизат на най- долното стъпало.

204

Анонимен

преди 1 месец

203 може да ти инж., то си без соц. умения и адекватна оценка. Освен инж, трябва и хора, които да чистят, касиери и т.н. Айде живей без тези професии. Не всеки има капацитета, таланта, шанса. Не се самоиздигай.

203

До програмиста

преди 1 месец

Много си далеч от истината ,като си извадиш главата от г -а ще е късно.Такива като тебе докараха Бг на този хал.Чети историята ,дано научиш нещо.

202

Анонимен

преди 1 месец

До Инженер__братле, работя по 16 часа на ден, обясни ми как в чужбина работят повече

201

Анонимен

преди 1 месец

Има кадри, НЯМА работодатели!!! Какво иска госпожа работодателката 500 лв. нето и работа по 50 часа на седмица. Е няма как стане при тези цени. Защо не споменава заплата? Да не и трябват ядрени физици. 1 седмица и хората са обучени, ако знае как да ги МОТИВИРА. Рибата се вмирисва от главата. Чистачка в Германия е на 11.11 Евро нето на час, без квалификация по тарифа на бранша, ако работи до 450 Е на месец,над тази сума удръжки.

200

Анонимен

преди 1 месец

цените на всичко растат ежедневно, а заплащането не мърда нагоре, може би това е причината, хората искат след като целия им ден минава в труд, после поне да могат да си покриват сметките, това е хората не искат да работят за слава и не се навиват да започнат работа, работодателите няма как да им вдигнат заплатите, защото тока за бизнеса е като в най богатата икономика в Европа, но ние сме най-бедните...

199

Инженер

преди 1 месец

За високообразованите с истински умения работа има.15 години /от гимназията до сега/ си скъсах зад**ка от учене, стотици безсънни нощи над учебниците-инженерство ,автоматика+2 чужди езика.Други "студенти" по цели нощи гаджета , купони и сега -ужас.Аз вземам 8000лв/без премиите за празниците/ и е мой ред да се позабавлявам със семейството си.Между другото в чужбина се работи 100 пъти повече и израстването във фирма става мноооого бавно.

198

някой

преди 1 месец

Каквото и да им говориш чалгарите няма да вдянат... Това да не ти е фейсбук и доко доко.. Те малките чалгари дори и това не знаят

197

Програмист

преди 1 месец

До Босфоресиманафлъ 198 : Ти като си такъв добър материал да не би да си научил да пишеш вярно?

196

Мен

преди 1 месец

Който не иска да работи за 1000лв пожелание става безработен

195

Програмист

преди 1 месец

До 197 : Каква революция, драги? Повечето от вас дори не знаят къде се слага пълнителя на автомата. С какво ще ми правите революция? Пилене на гуми със старото БМВ, чалга до дупка, епилирани крачета и гърдички и татуировчици? Я ходи метай салфетки някъде и не умувай по неща за които нямаш акъл.

194

Босфоресиманафлъ

преди 1 месец

До Програмист И ти не изглеждаш като добър матерял.Така че не опреличавай другите хора и не им давай наклон на това на което не трябва.

193

До програмиста

преди 1 месец

Лошият материал си ти.Така започват революциите,а после въпроса Що *** биете?

192

до 178

преди 1 месец

Ало мозъче, защо не изядеш интелектлният си труд? По тази логика скоро ще яеш пластмови домати по 10лв. кг.

191

Програмист

преди 1 месец

Кои са безработни? Нискоквалифицирани, нискоинтелигентни. И антиваксъри. Ами няма да има рабта за "лошия матрял".