230

До Програмист

преди 1 месец

На нас също ни нарушават правата, поне се опитват де - работодателите винаги злоупотребяват, не пипат много заплатите, реват да правиш съпорт извън работното време и по всякакъв друг начин. Съветвам всеки да си смени работата с по-добре платена на място където те ценят, така хем заплатата ти ще е на пазарната стойност хем по-малко нерви.

229

Анонимен

преди 1 месец

"Много е просто, работодателите в БГ търсят РОБИ" - Робството го отмениха, защото на рабовладелците им излизало по-евтино да плащат мизерни заплати, вместо да си купуват роби и да се грижат за жилището, прахраната, охраната и здравето им.

228

сбъркана е системата

преди 1 месец

До Amsterdam... Ами мутрите по морето са сложили некадърните си любовници за началници на хотел-ресторанти, апартхотели и други обекти.Тези куртизантки са много работливи, много се стараят със специалните си умения пред мутрата.За награда квартирата им /апартамент/ е безплатна!

227

Док

преди 1 месец

Както някой написа по-долу болшинството от работодателите търсят балъцци, а не кадри. Тези, които търсят кадри го правят с подходящи стимули - пари, условия на труд, социални придобивки и пр. Ама понеже балъцците свършиха и дай да надаваме вой до небесата. Ама вече няма. Край. Финиш. В белите държави работодателя дава около 30% от произведената добавена стойност на рабтника си. В България рядко превишава 10%. Там е заровено кучето.

226

Анонимен

преди 1 месец

Много е просто, работодателите в БГ търсят РОБИ, дори по-лошо защото робитеса получавали място за живеене и храна , а с мизерните подаяния като работникв БГ не може да си осигуриш жилище и храна.

225

Андрешко

преди 1 месец

При тези чорбаджии-изедници, все повече хора са като мен.

224

Amsterdam

преди 1 месец

До сбъркана е системата Благодаря ви за точния коментар господине подсетихте ме нещо.Странна система е и навсякъде почти еднаква например има наистина некадърни хора които са подмазвачи доносници лизачи и и хора на шефчето общо взето та въпросните се скътават яко има и други които се скътават разбира се на по ниски длъжности,но съм забелязал ,че в БГ който много работи защото има такива хора които искат да си свършат работата независимо ,че парите не са много.Го изкарват мързелив.

223

червен ДС феодализъм

преди 1 месец

Нали преде 32г. скачаха срещу държавата - не искали да работят за нея, щото била лош собственик.Нали затова искаха и станаха частници, за да работят за себе си.Такива отворковци сега са на държавна/общинска и защитават сладкото папкане до кръв.

222

Анонимен

преди 1 месец

Няма нищо срамно да фалираш. Едни от най-успешните милионери са фалирали по няколко пъти, преди да успеят с бизнеса. Срамно е да чакаш помощи от държавата, да криеш данъци и осигуровки и да мрънкаш как нямало кадри.

221

Вълчи времена!

преди 1 месец

При капитализма фалита е нещо неизбежно за провалилите се бизнесмени.При дивия хищнически капитализъм тук - неизбежно!

220

сбъркана е системата

преди 1 месец

Работодателите не дават Длъжностна характеристика!Накарат ли те да работиш нещо друго, не можеш да си потърсиш правата.Навсякъде е пълно с наши хора, които командват безспир.З! купените дипломи всеки эзнае.И т.н.Наистина сме в омагьосан кръг.

219

Пешо

преди 1 месец

Ще има фалити .Кой не може да плаща .ще си работи сам.Това е положението.

218

Програмист

преди 1 месец

До 207 : ще ми обясниш ли колко точно съм далече от истината и защо? Дай примери? Как точно такива като мен съсипаха държавата? Че ако не сме ние да плащаме големите данъци няма откъде да ви платят подаянията за безработица, дето и тях не заслужавате. Повечето критикари тук не заслужават и въздуха дето го дишат, камо ли голяма заплата. В капитализма е така - за едни има, за други няма. Свиквайте, така ще е цял живот.

217

перко

преди 1 месец

Работа има, пари нема! Действайте, кой как намери за добре!

216

Анонимен

преди 1 месец

И клиентите така са научени. Поръчват разни допълнителни неща, ама искат да минат безплатно, щото видиш ли плащали някаква мизерна сума за годишна поддръжка. И бизнеса как да плати на работниците за работата която вършат, като клиента не иска да плаща?

215

Анонимен

преди 1 месец

Няма проблеми, чаки ви Виденова зима, пардон Радева. Тия дето са без работа ще са по-добре, защото като хляба стане 3000лв поне няма да са се бъхтили цял месец. Благодарете за съсипаната икономика на ковид истериците и вакс лунатиците.

214

Анонимен

преди 1 месец

"искат сега и веднага висока заплата" - Какво означава висока заплата? Според работотдателите всичко над 450 евро на месец се брои за висока заплата. А според народа в тази постоянно нарастваща инфлация, нормална заплата е поне 1000 евро. Затова и нямат кадри.

213

Анонимен

преди 1 месец

Не търсят кадри, а будали. Ама те свършиха.

212

Анонимен

преди 1 месец

Ако няма "изработен" продукт, който да се продаде, няма приход, няма пари за заплати. Много безработни търсят работа със заплата, без да са "произвели" каквото и да било, и без да имат уменията да го направят. Но искат парите, все пак. И се оплакват. Нали за да е печеливша, фирмата трябва да произвежда нещо добро. С некадърни, това няма как да става!

211

Хахахахахаха

преди 1 месец

До Мебелист леле сам ли я измисли тая глупост която написа говоря за целият ти коментар?!