212

сбъркана е системата

преди 2 години

До Amsterdam... Ами мутрите по морето са сложили некадърните си любовници за началници на хотел-ресторанти, апартхотели и други обекти.Тези куртизантки са много работливи, много се стараят със специалните си умения пред мутрата.За награда квартирата им /апартамент/ е безплатна!

211

Док

преди 2 години

Както някой написа по-долу болшинството от работодателите търсят балъцци, а не кадри. Тези, които търсят кадри го правят с подходящи стимули - пари, условия на труд, социални придобивки и пр. Ама понеже балъцците свършиха и дай да надаваме вой до небесата. Ама вече няма. Край. Финиш. В белите държави работодателя дава около 30% от произведената добавена стойност на рабтника си. В България рядко превишава 10%. Там е заровено кучето.

210

Анонимен

преди 2 години

Много е просто, работодателите в БГ търсят РОБИ, дори по-лошо защото робитеса получавали място за живеене и храна , а с мизерните подаяния като работникв БГ не може да си осигуриш жилище и храна.

209

Андрешко

преди 2 години

При тези чорбаджии-изедници, все повече хора са като мен.

208

Amsterdam

преди 2 години

До сбъркана е системата Благодаря ви за точния коментар господине подсетихте ме нещо.Странна система е и навсякъде почти еднаква например има наистина некадърни хора които са подмазвачи доносници *** и и хора на шефчето общо взето та въпросните се скътават яко има и други които се скътават разбира се на по ниски длъжности,но съм забелязал ,че в БГ който много работи защото има такива хора които искат да си свършат работата независимо ,че парите не са много.Го изкарват мързелив.

207

червен ДС феодализъм

преди 2 години

Нали преде 32г. скачаха срещу държавата - не искали да работят за нея, щото била лош собственик.Нали затова искаха и станаха частници, за да работят за себе си.Такива отворковци сега са на държавна/общинска и защитават сладкото папкане до кръв.

206

Анонимен

преди 2 години

Няма нищо срамно да фалираш. Едни от най-успешните милионери са фалирали по няколко пъти, преди да успеят с бизнеса. Срамно е да чакаш помощи от държавата, да криеш данъци и осигуровки и да мрънкаш как нямало кадри.

205

Вълчи времена!

преди 2 години

При капитализма фалита е нещо неизбежно за провалилите се бизнесмени.При дивия хищнически капитализъм тук - неизбежно!

204

сбъркана е системата

преди 2 години

Работодателите не дават Длъжностна характеристика!Накарат ли те да работиш нещо друго, не можеш да си потърсиш правата.Навсякъде е пълно с наши хора, които командват безспир.З! купените дипломи всеки эзнае.И т.н.Наистина сме в омагьосан кръг.

203

Пешо

преди 2 години

Ще има фалити .Кой не може да плаща .ще си работи сам.Това е положението.

202

перко

преди 2 години

Работа има, пари нема! Действайте, кой как намери за добре!

201

Анонимен

преди 2 години

И клиентите така са научени. Поръчват разни допълнителни неща, ама искат да минат безплатно, щото видиш ли плащали някаква мизерна сума за годишна поддръжка. И бизнеса как да плати на работниците за работата която вършат, като клиента не иска да плаща?

200

Анонимен

преди 2 години

Няма проблеми, чаки ви Виденова зима, пардон Радева. Тия дето са без работа ще са по-добре, защото като хляба стане 3000лв поне няма да са се бъхтили цял месец. Благодарете за съсипаната икономика на ковид истериците и вакс лунатиците.

199

Анонимен

преди 2 години

"искат сега и веднага висока заплата" - Какво означава висока заплата? Според работотдателите всичко над 450 евро на месец се брои за висока заплата. А според народа в тази постоянно нарастваща инфлация, нормална заплата е поне 1000 евро. Затова и нямат кадри.

198

Анонимен

преди 2 години

Ако няма "изработен" продукт, който да се продаде, няма приход, няма пари за заплати. Много безработни търсят работа със заплата, без да са "произвели" каквото и да било, и без да имат уменията да го направят. Но искат парите, все пак. И се оплакват. Нали за да е печеливша, фирмата трябва да произвежда нещо добро. С некадърни, това няма как да става!

197

Хахахахахаха

преди 2 години

До Мебелист леле сам ли я измисли тая глупост която написа говоря за целият ти коментар?!

196

Анонимен

преди 2 години

Снощи в една телевизия един депутата от ДБългария спомена ,че в системата на МВР имало-7000служители които са на заплата и пенсия едновременно,сигурно и в МО ИМА ОЩЕ ТОЛКОВА!!!Представяте ли си уважаеми българи колко лапачи са на двойна хранилка-заплата и пенсия едновременно при тази голяма безработица.Има хора за бесило ако е така,някой по-смел журналист защо не попита др.Рашков а ДА ЗАБРАВИХ ,ЧЕ И ТОИ Е НА ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ,ЗАТОВА ВСИЧКИ МЪЛЧАТ!!!ДО КОГА,НЯМА НЕЗАМЕНИМИ

195

Анонимен

преди 2 години

Германия е със силна икономика, затова може да си позволи какво ли не. А тук повечето искаме заплати, често за купени дипломи без покритие, без умения да прилагаме евентуални знания, а България е със слаба икономика.

194

Мебелист

преди 2 години

Имам малка фирма за мебели. Търся два общи работника -1000 лв чисто-6 души смених за година и половина/с една гола гимназия са/. От 4 месеца съм наел две турчета от Разград -доволни ,бачкат като луди.Казах им ,че ако продължават така , ще има платя курсове за мебелист и ще им вдигна заплатите-ами така става . Те доволни и аз доволен , ама много *** ги мързи и на гърба на мама и тати

193

Алекс

преди 2 години

Недостиг на кадри има където искат да им работиш за без пари.