83

Реслистът

преди 2 години

САЩ са в началото на края,има няма още тридесет години и ще изживеят втората си гражданска война след което ще станат седем,осем отделни държави.И сега няколко отделни щата носят на гръб останалите,а Китай ще стане още по силна.

82

Emigrant

преди 2 години

От друга страна Китай изкуствено подържа и помпи Северна Корея,да я противопоставя на демократичния свят,бъркайки в здравето на Япония,Южна Корея и САЩ!Няма кой да допусне най големия производител на чипове в света да бъде заграбен като пастелерия!И после с ноу хауто на Тайван по главите на останалия свят!Руските търмъци ако имат грам мозък,не би трябвало да си и помислят даже да удрят рамо на Китай,щото и те са захапани от тигъра до кръста!Ако искат спасение,трябва да са със запада!Иначе глад!!

81

Диана

преди 2 години

До Пешо Кое му е *** на американците, Пешо? Напротив, с тези свои действия те само доказват,че стоят твърдо зад демокрацията и няма да допуснат всякакъв вид насилие да я измести, според мен..САЩ отново са световен лидер, заставайки на най-прогресивната позиция в момента.Само нашето БСП може да открие сред тях такива от.реп.ки като задкулисието си, които ни разкостиха заради тях..То подобното се привлича, значи..Не можем повече да стоим по дупките си, където ни вкара БСП - това е жива агония

80

Emigrant

преди 2 години

Не Американците и съюзници им са причината за изостряне на обстановката в света,а безконечните претенции на болшевишките орди над съседните им държави и безкрайният им стремеж да се плъзгат като злокачествен тумор прониквайки,заграбвайки и унищожавайки ги!Има 2 главни причини Китай да унищожи и погълне Тайван!Главната е ,че е трън в очите на Си Дзи Пин,щот е пример,че и без комунисти се живее прекрасно!Втората е,че Тайван е номер едно в производството на чипове,а Китай ги иска безплатно и нагло!

79

Диана

преди 2 години

Няма никаква политическа двусмисленост в поведението на САЩ към Китай! Просто не е този начинът Китай да се отнася с Тайван, игнорирайки тяхните политически проблеми. На Китай не може да му писне от американските "провокации"! Именно Китай провокира такива отношения със САЩ в района!Всички страни около Китай са пропищяли от множество териториални проблеми, които създава Китай безнаказано там.Конкретно Виетнам, например. Няма никакво "обръщане на действителността" за поведението на Пекин в района

78

Пешо

преди 2 години

Тъпите американци искат да завлекът и други в тази разправия.

77

Точен

преди 2 години

Точно в Тайван са избягали китайските националисти. През 1949 г Мао е интернационалист, едва през 70-ти ККП става националистическа. Политическото и историческото равнище на автора е под всякаква критика.

76

Диана

преди 2 години

Китай явно иска да "купи" Тайван, а не да разреши политическата криза с него. Те се държат агресивно, обявяват се за негови "защитници" пред САЩ и света, когато само дебнат както котката дебне мишката..Това не е открито и честно отношение на Китай към проблемите там - той просто продължава отношенията си с Тайван по същия тоталитарен, административен и насилствен начин, каквито те са били винаги, но в интересите на момента манипулиа грубо и непочтено ситуацията там. Именно затова САЩ са против

75

Диана

преди 2 години

Статията не е обективна.Говори се,че Пекин бил сложил предупредителна червена линия, че Пекин бил ПРЕДУПРЕДИЛ САЩ да не използвал форума за "подклаждане напрежението" в Тайван и в същото време се обвинява САЩ в насилие..Тези ултимативни изявления на Пекин са по-голямо насилие,защото това което иска Китай е да върне китайците от Тайван ,но не политически чрез дебати,обсъждане на проблемите и съвместни решения, отчитайки своята вина и отговорност за ситуацията, а насилствено с пречупване на воля

74

коко

преди 2 години

след трета световна война четвъртата ще бъде война с камъни и лъкове

73

115

преди 2 години

90 годишни кукумицини запалват военен конфликт?!?!?! Съюзниците на ФАЩ и те са в кюпа.

72

Бонев Г.

преди 2 години

Ауууу.Какви комунистически коментарий, че сме избрали грешната страна към САЩ. Дори и от другия фронт на Путинска Русия с Червен Китай пак ще сме зле,защото едва ли при 3 - та св. война ще има оцелели.Запазете си крокодилските сълзи.Ще ви трябват следващата година...Радев знае защо.

71

Номер2

преди 2 години

Време е Империите на злото (Китай и Русия)да бъдат унищожени! Колкото повече време минава, толкова повече буренът расте, укрепва и се разширява!Затова Малкия принц чисти планетата си от баобабите!Докле е мъничка змията...както е казал поетът!

70

Топгънър!!!

преди 2 години

Оу,йес!Един е стария Джо и силата/мъдроста е с него,бре!Той е преродения Ронълд Рейгън и ще разгони фамилията и на ушанките и на жълтурите без да му мигне дори и едното око!А вие местните екземпляри го чакайте да ппукнеХа ха ха!Гоу,,гоу олд майти Джо!!!

69

Анонимен

преди 2 години

Американците са в паника. Правят всичко възможно да възпрепятствят Китай. Това само ще забави Китайците. Няма да ги спре. Упадъка на Щатите е нейзбежен.

68

отвратена

преди 2 години

Спрете се ,плащат ли ви да психясвате хората?Статии само за ковид ,войни,убийства и за разведряване живота на чалгаджийки.Една позитивна статия няма!

67

сс

преди 2 години

Дрън дрън. Една доста манипулативна статия. Ползват се думи и изрази които показват мнението на автора, а не са чисто и просто факти

66

Анонимен

преди 2 години

Дразнещо некачествен превод на статията. Все едно е с транслатора правена.

65

Анонимен

преди 2 години

На Китай работата му е спукана. САЩ затвориха кранчето на върховите технологии за Китай от западния свят. Задъхването и скрибуцането на китайската икономика са очевидни, в същото време започна и военен натиск срещу Китай. Япония строи 3 самолетоносача и тества собствени стелт самолети. САЩ закриха авантюрата Афганистан и прехвърлиха огромни средства по укрепването примката около вратлето на председателя Си. Компартията не знаейки как да отговори се връща към времената на маоизма.

64

Финансист

преди 2 години

Те американците си ги водят войните доста преди Байдън. Много пари дадоха за тях, но започнаха да си изтеглят войските от Афганистан например. Така е когато една държава фалира или има прекалено много дългове като САЩ. Други подобни държави в Европа са Италия, Гърция и България. Между впрочем, талибаните отдавна имат правителсдтво, а българите си нямаме. Всички разчитат на Кирил Петков. Както и на Асен Василев. Те са завършили в Харварда, а не в училището за милиционери и пожарникари.