45

До Хайде,хайде до 44

преди 8 месеца

Протоколи, чрез които се уточняват начините за справяне, ама да ти напомня случай в София още от соца. Невъзможно палаво дете било наказано с временно остраняване, което било допустимо - да го изолират за кратко време от другите деца.Но няма специална стая за това и прекалено палавите ги оставяли за кратко в мазето. Само че даскалицата го забравила.Издирват го мислейки, че то е излязло извън градината и се е изгубило. Намерили го след седмица мъртво в мазето. Невероятно е, но ето че се е случило

44

до 48

преди 8 месеца

Тц, не са 30 лева. Родителя праща данъци, налози, такси, акцизи и т.н. които правят заплатите да възпитателите. Родителя плаща едни много сериозни пари.

43

Има ли камери,

преди 8 месеца

До българин /47/ - Проблемите не свършват, а само започват. При сегашното положение само в някои случаи става ясно, че нечие дете е било шамаросано. Но сложат ли камери, всеки родител щеиска да види какво се случва с детето му. И какво ще правим, ако се окаже, че едно и също хиперактивно момченце бие шамари, рита, хапе, скубе почти всички останали деца, но възпитателките не могат да се спарвят с него, защото то е свикнало у дома да го озаптяват само с шамари, а в яслата това е забранено?

42

Какъв е изходът?

преди 8 месеца

Има ситуации, в които само чрез шамар можеш да отървеш останалите деца от някое разглезено и вилнеещо, но не бива да удряш шамари. Тогава изходът е веднага да бъде отстранено детето, с което няма справяне без физическо наказание. Родителят да си търси колая и да не претендира, срещу 30 лв месечно да има къде да си оставя детето по цял ден, без да го е грижа какво причинява то на останалите.След като го е създал такова, той да си го превъзпита или да мизерстват, за да стои у дома и да си го гледа

41

българин

преди 8 месеца

Супер просто решение - директора купува 3 камери ( минимум пари ) и проблемите свършват !

40

Хайде, хайде до 44

преди 8 месеца

Няма туткане, но няма как да упражняваш терор над дете!!! За това са учили "педагозите"! Как да се справят в такива ситуации! Елементарно е. Има си ясно разписани протоколи за тая работа. Ако не могат да се справят, да стават продавачи в цветарски магазини!

39

До Хайде, хайде

преди 8 месеца

Значи хиперактивното да наранява до кръв други деца, а тази, която отговаря за тях, само препоръчва да го водят на психолог? И докато родителите се натуткат, ще продължават да го довеждат в яслата или в детската градина, то ще продължава да тероризира останалите, а медицинската сестра или учителката само ще му се молят да престане и всеки ден ще има разранени до кръв деца вследствие агресията на хиперактивното? Ами то ще си изгради представа, че е недосегаемо и вече винаги ще се държи така.

38

Свиреп

преди 8 месеца

Единствената възпитателка, която помня от детската си градина е Стефанова. Странно, но не помня първото и име. Която ме шамаросваше защото не искам да спя следобед. Затварях си очите и си представях, че ще порасна, ще я намеря и ще я пребия. Руса коса, сини очи. Представете си какво е останало в мозъка ми след 40 години.

37

Анонимен

преди 8 месеца

До (-_-) По долу беше даден пример. Разглезеното и агресивно хлапе инквизира друго, което е физически по-слабо. Вкопчило се е в жертвата си и я наранява. Опитваш с добро, то се кефи на това, че зависи само от него дали ще пусне детето, което измъчва. Опиташ ли се физически да ги разделиш без да удряш шамар, разглезеното вече наранява до разкървавяване детенцето-жертва. Хайде сега ти се постави на мястото на родител, който идва да си вземе детето и го намира оскубано и с раздрана до кръв бузка.

36

Анонимен

преди 8 месеца

Трябва да има някакъв метод за контрол. Аз лично нямам нищо против да му теглят един-два шамара на моя, само не по главата. Примерно по з*дника. Щото изпада в някакви моменти дето е неконтролируем и докато не изяде едно шляпване и не се спира, само става по-зле. Казвал съм им в детската градина - отказват да го бият. После ми реват - ама бил много своенравен и непослушен. Еми какъв да е, като няма методи за контрол? Но да млатиш дете по главата е недопустимо.

35

(-_-)

преди 8 месеца

Не е лесно да се грижиш за деца, но определено има начини това да се прави без шамари. Вкъщи е едно, а в градината е друго. Децата се учат. Нещата не стават с обиди и шамари, ами под формата на игра с правила и наказания. Определено има отвратителни хлапета, но това в никакъв случай не е оправдано. Ако още от яслата се започне с шамари, рано или късно това дете ще започне да решава проблемите по същия начин..

34

Хайде, хайде

преди 8 месеца

Чакайте сега. Да си възпитаваме децата в къщи е разумна идея. Тогава за чий плащаме чрез данъците си заплатите на "педагози" измислени ? ОК, свръхактивно дете, обаждаш се на родителите, препоръчваш психолог и т.н. Но да биеш шамари на детенце е гнусно! То не може да отвърне! Идва таткото, разбива носа на "педагога", хайде съд и затвори. И детенцето е обречено. Що за свинщина е това ?!?! Не може, абсурдно е да биеш дете!

33

Анонимен

преди 8 месеца

Да си възпитават децата преди яслите.

32

Анонимен

преди 8 месеца

ТАКА Е БИЛО ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ЯСЛИТЕ...СЕГА БЛАГОДАРЕНИЕ НА НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ТОВА ИЗЛИЗА НА БЯЛ СВЯТ...ТОВА НЕ СА ЕДИНИЧНИ СЛУЧАИ А РЕДОВНА ПРАКТИКА...

31

В нашата

преди 8 месеца

ясла, ако детето не ще нещо да прави - съблича, яде, спи, просто се обаждат на родителя да ходи да си го вземе, никой не си хаби нервите с него.

30

До Програмист /22/

преди 8 месеца

Ти написа нещо много разумно - първо да си ги възпитат вкъщи, след това да претендират. Ако у дома детето е свикнало да се съобразява само тогава, когато го шамаросат, как да го накараш с добро да те послуша и да не вреди и на себе си, и на околните? Не е лека работата на педагога, особено когато в семействата на някои от децата се прилагат прийоми, които са абсолютно забранени в детските заведения.

29

Шамарите СеПорицават

преди 8 месеца

Но все пак нека онези, които претендират, че знаят как се гледат деца, да дадат съвет какво да се прави, когато нечие агресивно,инато и разглезено дете се е вкопчило в косичката на друго, физически по-слабо детенце и го скубе просто ей така, за кеф. Докато се мъчиш с добро да го откъснеш от детето-жертва, то пищи победоносно и се кефи на това, че може да се налага. Стиснеш ли малко по-силно скубещата ръчичка, то забива ноктите на другата си ръка в бузката на хлапето, което си е избрало за жертва

28

Анонимен

преди 8 месеца

Тази градина като цяло е много зле. Нашето дете беше там. Търпяхме години наред тормоз. Накрая ни писна и преместихме детето в друга детска градина. Такива хора трябва незабавно да се изхвърлят от системата. Нанасят психични травми на децата. Срам и позор. Хора уж с голям стаж, а реално емоционално изхабени и супер неадекватни.

27

Нужно е регулиране

преди 8 месеца

На възпитателните инструменти. Пръчка, каиш, но не и шамари.

26

Спокоен

преди 8 месеца

Много сложно е да се работи с деца. Не коментирам заплащането - колкото, толкова е, хванал си се на хорото, ако не ти е по нервите напускай. Но да шибнеш шамар на детенцето ми, което аз не си позволявам, ме вади от зоната ми на спокойствие. Което е проблем. Предвид спокойствието ми, няма да реагирам първосигнално. Но ще планирам внимателно. И болката която ще изпиташ ще бъде колосална. Осакатяването е най-малкото. Заклевам се.