116

Дедо

преди 2 години

Хубавото е че,алчността и консуматорството ще ни затрият от Земята скоро. Без това злокчаствено заболяване-човека Тя ще се въстанови и няма да и липсваме!

115

Shark

преди 2 години

Супер, отваряйте конюшните. Ще се възродят професии като коняр, ковач, каруцар и др, свързани с отглеждането на коне. От известно време имам усещането че се връщаме в средновековието. Май май усещането ми е правлино.

114

Хохо

преди 2 години

Идеята е хората да се осъзнаят и да престанат да бъдат толкова алчни и такива големи консуматори, но едва ли ще стане скоро.

113

do 123

преди 2 години

За работа от къщи не си ли чувал, мого хора работят на компютър или телефон, за какво да ходят до някакви офиси да губят време в пътуване, да създават хаос по пътищата, да рискуват собственият си живот и здраве и този на другите хора на пътя, да замърсяват въздуха и околната среда и да харчат пари за коли части гориво и консумативи? Още аргументи?

112

Анонимен

преди 2 години

И като няма автомобили и няма транспорт, какво правим? Дават ли си сметка тия, че без транспорт (особено автомобилен) хората ще измрат от глад? С какво да заместим автомобилният транспорт? С ентусиазъм и фанатизъм?

111

Анонимен

преди 2 години

"...транспортът е отговорен за около една пета от замърсяването с въглерод в света..."===Аман от неуки хора. Въглеродът не е замърсител. Въглеродният двуокис също не е замърсител. За да бъде замърсител, нещото трябва да има токсичен ефект. Въглеродът няма такъв. Въглеродният двуокис не е токсичен. Той е задушлив (т.е. не поддържа дишането), а не токсичен. Аман от неуки хора.

110

БПФ

преди 2 години

До Песимист - А затоплиската измeт вече го разбира това - неслучайно допреди година-две подкрепяха електромобилите, а сега призовават изобщо да се откажем от транспорта !!! Подравянето на енергийната сигурност трябва да се третира като диверсия и да се наказва с каторга в мините !!!

109

БПФ

преди 2 години

Транспортът не е само някакви турбогзета да джиткат с колите. Транспортът в огромната си част е товарен. Без международната търговия цялата световна икономика ще се срине. Огледайте се около вас - вещите, които притежавате - от колко региони и страни на света имат компоненти и суровини в себе си. Тия "активисти" искат да ни върнат в средновековието - но аз казвам ние да направим това с тях. Да ги товарим на кораби и самолети и да ги пращаме в Африка - да се катерят там по дърветата.

108

Песимист

преди 2 години

А ел.енергия за колите от къде? Като преминем всички на ел.коли ,ще трябво двойно по-големи мошности за производсво на ел.енергия, от къде?

107

гост

преди 2 години

Трябва да се купува от най-здравите бейзболни бухалки оти активистите са с най-твърдите макар и кухи глави.

106

Анонимен

преди 2 години

До Помнещ Умните глави активисти не ги интересува ти как ще пътуваш. За какво са ти селска къща и т.н.? Ще живеем като амишите с каручки и ще пътуваме най-много веднъж годишно до "големия град" с цели 1000 човека на 50км от наше село. Даже нивите ще ги копаем на ръка или най-много с някое магаренце. Ей, само интересно защо не съм видял зелена кратуна да живее при тези условия и да откаже компютъра и другите благини и за ден.

105

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 55 Ако дават на всеки по 2000 без работа, то тия 2000лв ще стигат едва за по хляб на ден, а наем ще е над 2000лв за най-малкото жилище. Парите без стока насреща значат инфлация. Примерно давам днес апартамент под наем за 300лв, щото хората нямат повече. Ако взимат по 2000 всички, защо да не искам наем 2000? През 90те минахме през печатане и даване на пари без производство. Заплата беше 20ина хляба.

104

Анонимен

преди 2 години

това е много добре за мен мисля да отварям денонощен магазин за продажба на налъми

103

Анонимен

преди 2 години

От 2000 г насам не е падал така голям сняг да ти опре пода на колата и да ти въртят гумите във въздуха на място.Повече от две поколения не знаят как да карат на сняг вече.Позатопли се климата и изпълзяха електрическите коли,няма зима.Я да свие минус 22 градуса и да натрупа снег до кръста да ги видя как ще карат и как ще се сгреят вътре?!Ама да го задържи така месец поне ледовито,да ги видя и електриджиите и велосипедистите дали ще се натъпчат в градския транспорт?Лесно се говори като е топло!

102

Означава ли това,

преди 2 години

че вече наближава краят на ковид-истерията?Сигурно сте обърнали внимание,че почти две години по темата екология нямаше почти никакви статии,събития,новини.Дори секнаха изведнъж в началото на 2020.Нямаше "зелени", грети и никакви загрижени световни лидери и организации?!?Важно е да има постоянен дразнител, да се чувстваме виновни,че сме живи.Всъщност, борбата за опазване на околната среда е като поговорката:Крадецът вика Дръжте крадеца!Едни само на слънце се греят, пък други-в космоса си ги веят.

101

Всъщност планирам

преди 2 години

да продължавам да си купувам автомобил с вътрешноо горене! Очакването ми е, ако в Западна Европа спрат тотално продажбата им в БГ да се продават още 20 години, а след това да се карат още 20. Това ще подсигури живота ми :) Електричката има още много хляб докато стане масова.

100

Анонимен

преди 2 години

В пандемията с обществен транспорт е много рисково. Някой изобщо качвал ли се е в автобус в Пловдив да види какво става в час пик? Кашлят ти в ушите. Някой дори като се закашлят махат маската, за да не се намокри от кашлицата.

99

Анонимен

преди 2 години

И какво излиза ромите са най-еко в траспорта,даже са БИО!Хахахаха!

98

Анонимен

преди 2 години

Човечеството все още си мисли,че щом в момента е на върха на хранителната верига,планетата му принадлежи и я свои като собственост.И това е от няколко хиляди години,което е толкова нищожно като време за вселената.Вулкани изригват и ще изригват и замърсяват дори да не съществуват хората.И какво,някой ще ги накара да купуват емисии ли?Всичко е за пари не го ли разбрахте?За мнооого пари!Включително и пандемията.

97

Анонимен

преди 2 години

Как предлагат да се движим до работното място 45 минути? С метла ??? С кон ? С файтон?