14

Анонимен

преди 2 години

А войниците ще пеят ли Шушана?

13

Анонимен

преди 2 години

Понякога ми стажа тъжно като видя как в парашутния полк в Пловдив още използват онези руски джипки модел 60-те години. Уж модерна армия, уж ще хвърчим на Ф16, уж учения на НАТО, а полк който се води специални части са още с джипки на по 40г. Поне са боядисани и са чисти. И КПП на полк-а е като някаква сладкарница, и треволяка отпред е поникнал доста, ръждясала ограда, мрежа .. нищо, да са живи и здрави войните на България.

12

Хан Тервел

преди 2 години

Цели 400 военослужащи са това! Не е шега работа.Трябва да се бликират подходите към страната на Дунав мост 1 и 2, на Кулата, Кап. Андреево, Калотина и Дуранклак както Старопланинските проходи за да може да се изтегли колоната до края на Ноември! Трябва разбира се да уведомим и същзницете ни от НАТО да не провеждат учения в Черно море поне до Коледа. От самосебе си се разбира, че Босфорът остава затворен до второ нареждане

11

Сата НАТО

преди 2 години

След Междусъюзническата България е сведена до третостепенна регионална сила и практически всяка съседна страна поотделно е могла да ни бие. Което е предопределило и нашата политика - винаги при удобен случай да разоряваме комшиите. За да има що годе някакво равновесие.

10

Факт

преди 2 години

Фигурантът е повикал руска войска за изборите! Затова са тези военни колони по пътищата. След 14 ноември ставаме Задунайская губерния. Камионите носят новата ни национална валута - рубли. Бързайте да сменяте евро за рубли ! ( докато има)

9

Анонимен

преди 2 години

До Веселинъ - България никога не е водила война, сам сама срещу някоя от т.нар. велики сили, в които да е имало диртне конфликт, без да се месят други сили, без да сме нечии втори фронт и прочие. Ако реално вярваш, че България е имала шанс да се бие 4 години, без да бъде сведена до нивото на модерен Афганистан, срещу тогавашна Англия, с цялата и мощ, то определено си промит мозък.

8

Анонимен

преди 2 години

До Веселинъ - Това беше и задачата на турците, аама докато дойдат французи и американци. Общо взето, рърха на копието бяхме и цялата нация беше третирана като бона група, която трябваше да може да се самоиздържа с минимални усилия. Затова и ни сипеха ресурси, но ни надъхваха, че сме войни и прочи, а и до ден днешен вирее вярването, че сме едва ли не някакви много буйни и се борим винаги, а турците са виновни за всичкото зло на вселената. За съжаление, тази пропаганда още е с нас.

7

Анонимен

преди 2 години

До До Веселинъ - И какво лошо има в това? Няма една Европейска монархия, дета не е с 5 пъти повече БВП на човек, от нашето ...

6

Анонимен

преди 2 години

Какви са тея глупсоти ... Какво, като са военни колони. Има си правила и са за всички, без значение да ли са военни, политици, НСО, извънземни, бизнесмени или ... "обикновенни хора".

5

Анонимен

преди 2 години

Малиииии и железопътен транспорт ще бъде използван!? А космическата ни совалка??

4

Анонимен

преди 2 години

Значи така, руснаците не са искали да оставят ГДР и Чехия да се пържат 7 дни, и тогава да ги отърват и затова оставили войски там на границата.А пък за нас им свършили и щели първо да ни оставят една седмица да се зорим, пък после под бомбите и ракетите да се натоварят ,пътуват, разтоварят, развърнат и влезат в бой да оберат накрая лаврите?Ейййй, че хитри!Не го знаех това!А не е ли можело да стоят предварително в засада край Хасково?

3

Анонимен

преди 2 години

Веселина, ти явно си имал достъп до най-секретните планове на Варшавският договор:-)Я се замисли - ако е било така, защо съветските войски не са били тук за постоянно както в Чехия или ГДР?Ти имаш ли представа как се прехвърлят войски, а още повече в разгара на вече започнала война?Това е една партенка клевета, която се повтаря папагалски от всеки "разбирач".

2

натовски джендър

преди 2 години

такива подробности при преминаване на няколко камиона и джипове и няколко танка се всява респект сред елктората каква армия е изградена в съюза .Представям си едно учение в Русия където са стотици хиляди са на учения как с епреминава и дислоцират родовите войски но къд еса руснаците къде сме ние

1

Анонимен

преди 2 години

Тия да не прекарват на радев машините за гласуване?