84

Анонимен

преди 2 години

САЩ се разпада. ЕС е провален съюз. Германия я чака Байдън номер 2. А без Германия ЕС се разпада.

83

Да така е ,

преди 2 години

Нали искахте промяна- ето ви промяната, чакат ни мрачни дни с "продължаваме промяната " и с "вас сме"

82

Анонимен

преди 2 години

Инфлация има откакто е отменен златнодоларовия стандарт. От близо 50 години. За тоя половин век - светът дори е станал по-добро място за живеене.

81

Анонимен

преди 2 години

Само енергийно обезпечени райони и страни като Русия ще могат да си позволят развито производство, само енергийно обезпечени ще могат да си позвлоят мегаполиси, само енерго осигурени райони ще могат да си позволят финдаментални научни изследвания, научни центрове и развитие на технологии.

80

Анонимен

преди 2 години

Стийв Шерцман, BlackStone. В крайна сметка ще се стигне до реален дифицит на енергия, и това означава мащабен ръст на цените. Ще се появят нещастни и бедни по целия свят, и тогава ще видите какво е реален хаос. Нефтените компании все по-трудно намират средства да финансират скъпия добив, а без нов добив обемите ще падат. Абсолютно неясно е как от днешната сиуация ще подаднем в дивния зелен свят на соларните панели и вятърните мелници при зеления преход.

79

Анонимен

преди 2 години

Лари Флинт, BlackRock. Инфлацията няма да бъде просто временна, това е нов режим. Енергетичния глад ще усилва инфлацията и това ще нанаесе удар както по гражданите, така и по бизнеса. Зелената политика ограничи производството на въглеводороди което доведе до инфлацията и породи енергийната криза.

78

нда

преди 2 години

Гледам всички карат електромобили, а автобомобината индустрия в Европа затваря заводи защото всички минаха на тесли.

77

Анонимен

преди 2 години

До до 69Аз затова по принцип избягвам да казвам колко евро на квадрат било нормално . Като не знам каква е цената на парите вече как да преценя колко е нормалната цена ? Трябва да има някаква котва която да направи инвестициите и цените по изчислими . А това че наливат пари в тухли вместо да се въртят в икономиката е грешка на властта и данъчната политика . Ако това са стимулите парите ще отиват там .

76

Анонимен

преди 2 години

Състоянието на американската икономика не дава повод за оптимизъм.

75

Анонимен

преди 2 години

PSA затварят заводи, поради преориентиране към електромобили. А и в либерална икономика винаги има затворени заводи и отваряне на друг бизнес - поради свободното движение на капитала. Нищо апокалиптично.

74

Анонимен

преди 2 години

Първо ще има дефицит на електроенергия, а после на продоволствия. Дефицитът на електроенергия вече е в ход. Връщане към енергиите на 18 век - вятър и вода, население както през 19 век, 1 милиард. Рязък скок не цените. На запад ще бъде тежко, но от това няма да умрат. В страните от третия свят като България ще започне реален глад, нещо като ирландския глад, там по-голямата част от населението ще измре след 1-2 поколения. Нищо лично - не всички имат право на бъдеще.

73

Анонимен

преди 2 години

Пежо и Ситроен започнаха да затварят заводи. Волксваген уволни 30 хил. Нова кола вече е трудно да си купиш - доставка 2023, а може и 2026, а може и никога.

72

Анонимен

преди 2 години

81, нищо никога не е спирало. Няма нищо да спре и сега. Моделът на свръх предлагане е доказано устойчив, а и по-добър не е измислен.

71

Анонимен

преди 2 години

Ами яжте новонапечатани пари, и правете автомобили, машини и всичко с новонапечатани пари.

70

Анонимен

преди 2 години

Колосална борба за ресурси, при това по 4 направления - стари енергии, тантал, олово, волфрам и злaто (конфликтни минерали 3TG), старите промишлени ресурси - ценни метали, и продоволствия - храна и най-вече вода.

69

До79

преди 2 години

За апартаментите съм съгласен, ама виж за златото не си прав!

68

Анонимен

преди 2 години

Немската асоциация на производителите на метал предупреди, че запасите от магнезий в Европа ще бъдат изчерпани до края на годината. Цената на магнезия стигна рекордни 4700$ за тон - два пъти повече от началото на годината и оже да стигне 10-14 хил долара до края на годината. Китай доставя 95% от магнезия в ЕС но закри 35 от 50 завода за магнезий заради икономия на електроенергия чиито дефицит е предизвикан от изчерпването на въглищата. Магнезият е необходим за производстовто на автомобилните каросерии. Ако запасите от магнезий бъдат изчерпани автомобилната промишленост в ЕС ще спре.

67

Анонимен

преди 2 години

Западът не ноже да фалира, защото там се печатат двете основни световни валути. Докато светът има доверие в тях - няма страшно. Реалните ресурси са важни, но са изгубили значение пред хартийките. Радвайте се, че сме се закачили за Европа и Щатите! Марксистките теории отдавна не обясняват новия световен ред.

66

Анонимен

преди 2 години

Уилям Бърнс пристигна в Москва на разговори с Николай Патрушев.

65

Анонимен

преди 2 години

Колкото и да е нетрадиционно, в следващите 2-3 години най-важното ще бъде да имаш разполагаем кеш. Разбира се ще има висока инфлация, но ще стане така, че по-дбре да мжеш да си купиш нещо, оотколкото нищо. Апартаменти и дори злато няма да ви помогне в определен момент.