111

ааа

преди 2 години

Абе господа доФтори,кризата в здравеопазването я има още от 2000-та г.когато измислиха докторите да станат търговци,дотогава що годе нещата изглеждаха сравнително добре.От 2 години имаме ковид и сега то е било виновно за хаоса и кризата в болниците......Когато търсиш и намираш причина за импотентността на здравеопазването,нещата само се/ще се отлагат във времето и ще излизата други "ковиди" и пак няма да си кажем,че НЕ КОВИДА е причина за кризата....

110

Лекар казваш

преди 2 години

До Анонимен 122 Като се замисля щом си хируг антивакър, едвали може да се очаква много.

109

Лекар казваш

преди 2 години

До Анонимен 122 Щом си лекар можеш да анализираш данни и да потърсиш как се развива заболеваемста там където са ваксинирани 80% и където са 20%. Може би тоя учебник трябва да се пренапиша.

108

И?

преди 2 години

Пак ли хората са виновни? Не са виновни онези горе през послените 30 години, нали така? Разсипаха всичко! Изкрадаха всичко! Превърнаха медицината в бизнес. Един лекар не лекува вече. Всеки гледа пътеки, тушвети и крънкане. Това е драмата в тази страна. Не са ви виновни хората. Те и без това страдат, че са се родили в тази клоака!

107

Анонимен

преди 2 години

Аи стига писахте глупости. Преди три години по спешност закарахме близък в хирургиите в Пловдив и чака 3 часа за преглед в спешното дето беше от 1 лекар и сестра. Болниците сами създават суматоха, за да точат пари, но и междувременно трепят хора!

106

Анонимен

преди 2 години

До Лекар Поради една или друга причина в близкото си обкръжение имам около 15 човека лекари и фармацефти.Един Републикански специалист,трима преподаватели в МУ,един Д-р.на болница,съдебни медици и др.Никой от тях не желае и не препэръчва да се ваксинирам.

105

Анонимен

преди 2 години

Ако чакаш да свърши епидемията, че да ваксинираш, вече няма да има кого да ваксинираш. Виж западна и Северна Европа. Ваксинираха се и сега им е спокойно х5-6 починали дневно.

104

Анонимен

преди 2 години

Като няма лекари кой да ги прегледа? Половината са пенсионери. Ако решат да напуснат ще стане още по-отчайващо. И без това Кацаров ги нахока още при встъпването си на министерския пост.

103

Анонимен

преди 2 години

До ЛекарАз съм хирург и естествено знам "как дишат интубираните".Те не дишат.Ако си забелязал има т.н. ИБВ/изкуствена белодробна вентилация/.Тежките случаи на Ковид са на такава но не дишат по 16-18 пъти в минута а колко е зададено в апарата.Моля ти се,нещо станахме много лекари.Аз съм против ваксинацията,особено задължителната!!!Отвори учебника и прочети-не се прави масова имунизация при пандемия!!!Това е закон в епидемиологията!!!И прави разлика м/у ендемия,епидемия и пандемия!!!И експеримент

102

Лекар на първа линия

преди 2 години

До ЛекарЗащо не кажеш къде точно си "лекар"!!!Интубацията не е въведена заради Ков-19.Или имащ инструкции само тях да интубираш?!А ти изобщо можеш ли!!!Не се изказвай "лекарю" неподготвен!!!

101

Анонимен

преди 2 години

До ЛекарНе ми кради ника!!!Направи си нов!!!Това което пишеш са глупости!!!

100

И още нещо 104

преди 2 години

Никой от нас няма да спечели от вашето неваксиниране. Нито вие, нито ние. Всичките ще сме в един кюп - бедни, с деца, затворени вкъщи и даващи грешни пари за скъпи лечения в болници. Все пак е ДОКАЗАНО, че ваксината защитава от тежко протичане и смърт при повечето хора. Дори и най-здравият не знае в кой момент може да го тръшне нещо, да му отслаби имунната система и да пипне и ковид. Имунитетът е сложна работа.

99

Aнонимен 104

преди 2 години

104, става въпрос за обществено спасяване. Личността в случая има по-слабо значение. Ако приемем, че от кофти странични реакции на ваксини могат потенциално да умрат 0.002% от населението, то в другия случай ще умрат средно малко над 1000 пъти повече. В някои възрастови групи и 7000 пъти повече. Ще умрат и незасегнати от ковид обаче, заради липса на капацитет на системата да ги лекува от нещо друго.

98

ваксиниран

преди 2 години

До Лекарпринципно е така, но досега не съм видял един електротехник да работи по телефона, така както джипитата преглеждат, залегнали на първа линия в домовете си...

97

1-н

преди 2 години

вирОс нема, са кво искате не знам...

96

Анонимен

преди 2 години

До лекар- личния избор каде е, иначе съм съгласен с теб

95

Евро-Либераст

преди 2 години

Баксините предпазват на 20-30 % и то от по-старите щамове, отделно че "защитата" им важи 3-4 месеца.. предстои зимата на заразените баксинирани!без да отваряме темата за евентуалните странични ефекти

94

Vol'Jin

преди 2 години

Обикновено Симо 2 плаща на свидетели и то лъжесвидетели срещу врага си. Печеливша тактика за чисти ръце!

93

Vol'Jin

преди 2 години

Значииииии кога неква тегли 5000 бона или е зимала кредит или са и' платили за нещо ...А за какво са и платили е един въпрос, последван от отговора : Приключвам!Аз ще приключа тебе първо!

92

Анонимен

преди 2 години

До анонимен 98 Лошо няма. Дано 8-мата доза от ваксината ГИ спаси. Ама не вярвам.