16

В.Узунов

преди 2 години

Малките посеричи разнасят заразите ,а даскалите са най неграмотните в обществото,нищо че са даскали...Децата ,ако ходят на входа по 100 мл. дюлева ракия да им сипват. Крайно време е да спрат с тези учения и глупости и да се хванат в работа..

15

Анонимен

преди 2 години

До 16: В момента на тролфабриките им е платено да възхваляват ваксините и ваксинационната кампания. Редовните читатели просто не обръщаме внимание на коментарите им.

14

Анонимен

преди 2 години

Децата дори и болни не ги изследват. Хванаха няколко реално болни, но без симптоми ходещи деца на училище само заради критично вече състояние на родителите. Ще пренесат заразата в семействата си и ще загубят близки. Няма да са осакатени образователно, но може да останат без някой близък.Ако това е родител, образованието им в дългосрочен план пак ще е под въпрос, заради финансовата страна на въпроса.

13

Анонимен

преди 2 години

Здравната система сдава багажа, политиците потънаха в популизам и недоизмислени решения, а хората са притеснени. Пръскали ги!!

12

Анонимен

преди 2 години

Ако детето ми придобие хронични болести за цял живот, вследствие на ковид, какво като е грамотно и социализирано.. Не, благодаря..

11

Анонимен

преди 2 години

През изминалата седмица броят на инфекциите нарасна най-много в категорията деца под 16 години: този брой се увеличи с 34 процента, но за Стаматов училището е оазис на здравето. Ако бяхте взели мерки още в началото учениците от горен курс да започнат дистанционно щеше да се освободи място за малките, които не могат да учат и да седят у дома сами да са по 10-12 деца в клас и София нямаше да е в тъмночервената зона.

10

Анонимен

преди 2 години

А, защо преди да се борим за образование и грамотност не се борим за здравето на децата. Не мислите, че здравето е в основата на всичко. И всичко останало е негово производно!?

9

Анонимен

преди 2 години

В Кюстендил преминават от 25.10 онлайн. До сега бяха присъствено. Някои не са в час с истината.

8

Анонимен

преди 2 години

Всичките мерки са хаотични, непоследователни и без реално постигнати резултати. За съжаление накрая цената я плаща обикновенният човек.Липсата на навременни и адекватни мерки води рано или късно до пълен локдаун... ако по-рано имаше по-адекватен подход, то сега можеше да е различно.

7

Анонимен

преди 2 години

Трябва тестване, а тук за съжаление се проявява невежеството на родителите. Те не знаят как ще се правят тестовете, решават, че ще се бърка в носа и отказват. Как може да си против нещо, което не знаеш какво е? Парадоксът на българина - той протестира ама не знае защо - за спорта!

6

Анонимен

преди 2 години

София пламти. На загрижени ли се правят. Да си бяха спазвали плана от лятото Между 250 до 500/100000 ротационен Над 500/100000 всички онлайн. Да бяха подходили с мисъл на 15.09. Сега и да се изказват работата изтървана отвсякъде. Пълни некадърници са всички и МЗ, и МОН , и РЗИ, и СГО. Безхаберници. Само устите им големи.

5

Анонимен

преди 2 години

Запознайте се с историята на човечеството, вкл. българската. Решението при пандемия винаги е било забавяне на темпото, изолация и временно отдръпване от социалния живот, докато премине заразата. Там, където не е правено, е имало масова мор.

4

До 2

преди 2 години

Кое е по вероятно? Една учителка с маска и спазваща дистанция да зарази 20-25 деца или тези деца седящи едно до друго с все още неизградени хигиенни навици да си разменят вируси и после да носят коронки подаръци на мама, тати, баба и дядо? Най-разумното в момента е дистанционо до края на месеца за да се види как се отразява това на заболеваемостта и при намаляване поетапно връщане на малките при строго спазване на мерки и препоръки, а не както направихте сега, криехте заразени деца

3

Анонимен

преди 2 години

Стига бе!!! Не се спряхте!!! Всеки ден измират по няколко автобуса хора вие допълнително нагнетявате обстановката!! Всички станахте вирусолози и ресторантьори и всякакви кърлежи от браншови организации дават мнение какво да се прави. Единственият възможен вариант в момента при пропусната ваксинация през лятото да се пресече нарастващата крива на разпространението и здравната система да не колапсира е ограничат социалните контакти, например до края на месеца.

2

Анонимен

преди 2 години

Мястото на малките е в клас. Те са изолирани по добър начин. От 1 до 4 клас децата не се смесват. Имат 1 учителка, най-много 2 и са само за техния клас. Закуските им се носят в класната стая. Това са най-изолираните класове. А и не могат да учат на компютър. Нямат никакви изградени навици и 20 мин да стоят пред монитора и да слушат учителя. 2 седмици е максимума, който могат да стоят онлайн.

1

Анонимен

преди 2 години

А за задължителна ваксинация на учителите зават ли? Май искаме хем тъй, хем тъй. И как ще стане?