3

Ами

преди 2 години

До ДопълнениеВъзможно е да търси внимание. Ако родителите го игнорират често, когато е добричък, а внезапно го "забелязват", когато направи пакост, то детето може да реши, че правенето на пакости е начин мама и татко да общуват с него (дори, ако общуването включва шамар). Детската логика работи като тока - винаги по най-прекия път.

2

Допълнение

преди 2 години

Занимава се с играчки и оцветяване, яде в нормални количества. В резултат на това почти никога не се е случвало да се повиши тон, за да му се скараме и т.н. Не мога да си обясна какво го кара така диво да се държи пред нашите. Който има мнение по въпроса, моля да го сподели :)

1

21-годишен

преди 2 години

Аз съм батко на 4-годишно момче. По време на онлайн обучението миналата година той всеки ден бягаше от нашите в моята стая. А от тях се чуваше предимно викове и заплахи от рода на "Ще те напляскам", а понякога чашата прелива и наистина си го шамарят. Да, ама тази практика я правят вече 2 години и той все си е същият пакостник. Но той само около нашите е така. Когато аз или баба се наложи да го гледаме никога не е имало такива драми.