32

ИТ архитект

преди 2 месеца

проблемът с АИ е по-скоро философски а не инженерен. Той касае мотивацията. Но съвременните технологии са напълно достатъчно да заместят човека в ежедневните му трудови дейности. Но не и в съзиданието, защото машината няма цел, към която да се стреми. Шофьорите и работниците на поточни линии са професии от миналото: точно като операторите на асансьори (не знаехте че е имало такива, нали?)

31

Анонимен

преди 2 месеца

До Програмист: Хаха икономиката е лъженаука. Отиди на Марс и си купи нещо с долари. Смех - това човекът наистина си е повярвал, че е върха в еволюционното развитие

30

Програмист

преди 2 месеца

До 33 : Като имаш капацитета носи си го. Може и да ти отива. Така както ръсиш глупости и вярваш на статии с откровено маркетингов характер няма как да повярвам че си нещо различно от живеещ в панелните предградия "капацитет", дето кара стар опел и има кръстче на огледалото и компактдиск (едното пази от ковид, а другото от радари)

29

Анонимен

преди 2 месеца

До ИТ архитекта, ще кажа само слънчева буря. Ще кажа крах на електрозахранването. И.... после аз също няма да имам търпение. Умно момче си, разбра ме.

28

Програмист

преди 2 месеца

До 30 : Винаги ще има клиенти. Някой трябва да плаща парите. И някой трябва да му ги вземе. Така е устроена икономиката. Но ти и това не можеш да проумееш. Прочети малко за четирите основни икономически процеса, как са обвързани и как не може да изключиш нито един от тях от веригата. Икономика за първи курс, първи урок.

27

до 32

преди 2 месеца

Повярвай ми имам капацитета. А защо мислиш, че това вече не е станало. Защо мислиш, че вече не сме в ,,Матрицата" ?

26

Програмист

преди 2 месеца

До 30 : С една дума - сложно е. С повече думи - за да ти обясня защо няма да стане ще се наложи да ти обяснявам някои основни понятия, после други и то направо ще си стане безплатно обучение, за което ОЧЕВИДНО нямаш капацитета да проумееш. За това накратко - сложно е. Занимавам се с проблема от 30 години, има някои малки пробиви, но всеки път щом научим нещо ново откриваме 10 неща за които не сме се сетили.

25

Хариза Камил

преди 2 месеца

Важното е доставките на нови половете да продължават!

24

до 28

преди 2 месеца

И защо мислиш, че ще има клиенти. ИИ ще задоволява капризите на човека ли. Да, да - той не няма да му е необходим и ще се отърве от него или ще го ползва като източник на био енергия(като в ,,Матрицата") Освен това, коя е крайната цел на човека - да стои на дивана и всичко да му идва на тепсия - не мисля, че това ще го направи щастлив

23

Програмист

преди 2 месеца

До ИТ архитект : Нискоквалифицирана лична прислуга?!? За Бога не!

22

Програмист

преди 2 месеца

До 25 : Намери ми ИИ което да разбере изискванията на клиент, който сам не знае какво иска. Защото в този бизнес 90% от случаите са такива. А проектирането.....то е подчинено на строга логика, математика и физически закони. То е лесно. А и това което публикуват е просто хвалба за да привлекат инвестиции, не трябва да вярваш на всичко. И пак да се върнем на темата - автоматизацията идва, и ще е факт преди аз да си отида. Колкото и да ти се иска.

21

ИТ архитект

преди 2 месеца

Колега Програмист, не случайно на фона на всеобща стагнация, нашият сектор нарасна с 20-30% а заплатите няма да ги коментирам! В момента сме свидетели на прехода от постундустиално към цифрово общество: роботизация, автономни системи, крипто и блокчейн, 100% онлайн услуги и много други. Работните места за слабоквалифиицрани ще бъдат изключение - основно лична прислуга. Просто нямам търпение!

20

до 23

преди 2 месеца

Ако и по програмиране си толкова добър, колкото по правис - хаха, абсолютно менте.

19

Програмист

преди 2 месеца

До 22 : Иска ти се нали? Човечеството е мнооооооого далече от реализирането на изкуствен интелект. повече от дължината на нашият живот. Засега каквото са постигнали е дори по тъпо от теб. Няма шанс нито ти нито той да ни измести.

18

до 20

преди 2 месеца

До Програмист"А и ИИ иска някой да го поддържа нали" . Засега. После ще станете излишни и ще изпуката от глад, защото виртуалната храна не засища стомаха :)

17

Анонимен

преди 2 месеца

След преврати е така...

16

Програмист

преди 2 месеца

До 19 : Няма да е в обозримото бъдеще. А и ИИ иска някой да го поддържа нали? Иска ви се ама няма да стане. А колкото до сините якички - ние взимаме повече пари от тях и сега.

15

Програмист

преди 2 месеца

Скоро идват роботизираните транспорти, които ще решат проблема. И ще изпратят милиони нагли шофьори на камиони на борсата за безработни. Светло бъдеще. Нямам тършение да го видя :)

14

Върнете

преди 2 месеца

Тръмп !

13

Анонимен

преди 2 месеца

Лос Анджелис - журналист, титан по географски названия и имена! Учете български а и география за да не сте безпомощни както в бг.днес! Не този път няма да помогна и да напиша името! Образование придобито от томбола или кастинг е така - ТРИЙТЕ СТОЖЕРИ НА ОБРАЗОВАНИЕТО!