43

Анонимен

преди 2 години

Запитването в референдума беше "да развива ли България ядрени мощности", а не да строи ли корупционния проект АЕЦ Белене. Народът застрашително намалява, та незнам кой ще плаща тия непосилни вноски.

42

Анонимен

преди 2 години

От АЕЦ Белене тока няма да е евтин ще е около 60 Ст. на киловат минимум, а тука се вдигат цените защото няма никакъв контрол, никъде в тая разграбена държава.

41

Анонимен

преди 2 години

После 60ст. на киловат

40

SarsCov2

преди 2 години

Сключва се обществен договор с народа за гаранция, че произведената, евтина ел. енергия е само за вътрешния пазар, тегли се кредит, строй се. Иначе ние да плащаме и вие да печелите НЕ.

39

Анонимен

преди 2 години

Ще строим АЕЦ Белене само ако евтината енергия е само за българския народ. Няма да плащаме кредити с години и да я изнасяте, ние да плащаме скъпия ток. Трябва гаранции.

38

Анонимен

преди 2 години

Като чуя за беге часник и ми става зле и търся оръжие или нео тежко да го ликвидирам

37

ББ

преди 2 години

До АнонименКОМУНИСТ АМА ПРАВ А СПОРЕД МЕН ЕНЕРГЕТИКАТА И ЖП ТРОЯБВА ДА Е 100% ДЪРЖАВНО

36

Анонимен

преди 2 години

до къде я докарах..да съм съгласна с комунист.

35

?

преди 2 години

Тоя защо не е в затвора ?

34

Край

преди 2 години

По лош от държавния монополист е само частния монополист. Който е имал работа с ЧЕЗ го е разбрал Ама късно.

33

Сатана

преди 2 години

Аз ли съм ви виновен, че сте си борсуци.

32

гост

преди 2 години

Я кажи експерте - Как може държавно предприятие да продава ток на частно дружество, което частно дружество да ти го препродаде с печалба?! Защо въобще това се допуска бе шмульо номенклатурен. Не виждаш ле, че номенклатурата от Бай Тошово време се наплодила твърде много и поради тази причина няма достатъчно за всички тия *** - това е проблема.

31

Анонимен

преди 2 години

Не, трябва да правим Белене. Докато не направите магистрала Хемус, никакво Белене

30

Анонимен

преди 2 години

Платихме на Русия 2 реактора -2 поколение на зелено. Отказахме да ги осъдим, и им направихме неустойки. Стига вече!

29

Анонимен

преди 2 години

НЕК с какво да плати дълговете? С нашите данъци? Айде стига сме давали пак да заборчлявам, а да тънат в лукс! Радиоактивните отпадъци препълват Козлодуй. Мноооого е скъпо да ги изнасяме! И това ще оскъпи много повече ток от нови ядрени мощности!

28

въпросче

преди 2 години

другари , до като бяхте на власт защо нищо от това което предлагате сега, ( предизборно) не направихте ?

27

Анонимен

преди 2 години

С такива начело, скоро няма да могат да минат бариерата

26

Ядрена енергетика

преди 2 години

В Китай вече строят експериментален Ториев ядрен реактор. Тория има период на полуразпадане от 60 години и е значително по-разпространен от урана 15000 години. Предполага се че ако такъв реактор се построи в близост да голям град (повече от 500 000) жители, цената на енергията ще е изгодна, като охлаждането на реактора може да се използва за парно през зимните месеци (теоретически безплатно). Ползва изградена инфраструктура и разбира се ще трябва да се плаща преноса.

25

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 22. Пич Токамак е експериментален Фузионен реактор. Няма нищо общо с индустриялна ядрена централа, където реакцията протича в разпад, не в синтез.

24

наблюдател

преди 2 години

Проблема с Белене който вестниците никога не обсъдиха беше че при Големия шлем на Първанов, Руснаците предлагаха заем от 16%. Нещо като мошениците от бързите заеми. Ако България беше взела този заем, сега всичко в България щеше да е собственост на Русия. Както беше ГАРУБСО, БМФ и всичко което някои си мислеха навремето че е българско. Може би благодарение на Шрьодер който положи основите на днешната енергийна криза, спасихме България. Но да! Назрява момента за нови ядрени мощности.