306

Анонимен

преди 2 години

Защи сте такива! Аз искам да помагам на майа България и българи, но.. . Заслужвате?

305

Анонимен

преди 2 години

Правец-82, върхът на просветата

304

Анонимен

преди 2 години

До Дедо 383 То май и тебе са те крали от дивия запад, но са забравили да ти вземат акъла...

303

Ха,ха,ха,ха....

преди 2 години

Не е за НОСАЧКИ, БЕ...беше кафез заелитни гълъби--""ГЪЛЪБАРНИК"

302

САМО питаме...

преди 2 години

ТОВА "ПРАВЕЦ"...НЕ БЕШЕ ЛИ КУРНИК ЗА КОКОШКИ--НОСАЧКИ...???!

301

Ясно!

преди 2 години

Сладки спомени от комунистическото минало. Сега е ред и на Запада да им се наслади. Един Призрак пак броди. Дори марксически знамена вече се развяха над американски посолства. Кой би го повярвал преди?

300

Дедо

преди 2 години

Всичко беше КРАДЕНО от "гнилия Запад".Туй компютри,туй коли,телевизори...ВСИЧКО!Произвеждахме само домати и овце и то ги изнасяхме на 90 % към СССР!

299

Анонимен

преди 2 години

Седят един два трола тука и плюят всичко създадено тогава,а статийката явно е писана с цел да могат да си вземат гранта с писане на коментари. Единият му личи на всеки коментар слага :)))) да могат да му ги изчисляват после. Така че за тоя специално, евтин си, тъпотиите и не минават. През соца имаше всичко и се правеше тук - бг компютри и хладилници и перални и печки и телефони и телевизори, всичко. Техниката, която е поддържана, все още работи и е качествена. За разлика от западните еднодневки.

298

бай Стамат

преди 2 години

Всеки може да се напише бай Стамат

297

ШибиРиби

преди 2 години

С едно изречение статията обобщава българския гений. В реална пазарна икономика този гений е некункорентен защото се основава на откровен плагиаризъм.

296

Крокодила Гена

преди 2 години

Ех т-ъ-путу Не-ли както винаги не е в час и както винаги като чуе за запада и капе слуз от знаете къде!Тъ-по Не-ли поне отиди да поживееш на запад та да разбереш и видиш за какво иде реч.

295

бай Стамат

преди 2 години

До whateverв края на 80-те 8-битовия Правец вече не струваше. Вече бяхме изкопирали IBM XT и се появи Правец 16 и съответната ЕС серия. Имах достъп до ЕС машина по това време, беше върха на сладоледа - твърд диск, цветен монитор, принтер, RAM. След това се срина соца и постепенно всичко се премести в Китай.

294

whatever

преди 2 години

Израстнах с Правец. Беше ми такава мания - играе, рисува, свири, всичко. От днешна гледна точка е смешна машинка, но през онова време и ние бидейки деца - уау! В края на 80-те Правец-82 беше вече изместен от Правец-8М, 8А, после и 8Ц (с двойни режими и малки букви - еха!). Имаше и един Правец-8Д, малко по-различен от другите, който го имаха в много домове. Ееееехх, спомени, спомени...:)

293

Анонимен

преди 2 години

СИВ беше резерват за соц блока с телени огради по границите. ..... Абсолютно правилна гледна точка! Само ще допълня че телените огради бяха поставени за да не бягаме, а не за милионите западноевропейци "драпащи" да заживеят в тошковия "рай"! :))))))))

292

бай Стамат

преди 2 години

и оше... Нямаше как този система да продължи и не са виновни Сорос, Морос, Ран Ът и прочие. Просто СССР беше колос на глинени крака и системата се срина под собствената си тежест. Икономически СИВ изоставаше от Запада с цяло поколение. Единственото, което можеше да се запази това бяха специалистите в отделните области, но и това няма как да стане при отворени граници. И все пак днес стоим сравнително добре, в сравнение с 1989-та.

291

Петко

преди 2 години

Готино. Първият ми компютър беше Правец 8С и още го пазя, въпреки че не работи отдавна. И да, изкопан е изцяло от Апъл 2, но това не го прави лош компютър за онези времена.

290

Анонимен

преди 2 години

...В България младите хора все по-често помагаха на институциите с домашни компютърни програми практически за всичко: от графичен дизайн до управление на резервацията на хотелските стаи......Да бе, графичен дизайн ама най вече текстов, викаха му Бейсик! Малииии какви цървени опашатки пишат!:))))))))))))))

289

бай Стамат

преди 2 години

до 1989 всякаква електроника и потребителска техника беше изкопирана от Запада. В целият соц блок беше така. Всичко това идваше като директиви от Могучая. СИВ беше резерват за соц блока с телени огради по границите. Блогодарение на промишленият шпионаж соц блока успя да изкара 45 години. Партийните функционери бяха класа над пролетарията, от който произхождаха, но народът не буйстваше, а гледаше шуробаджанащината да върви.

288

Анонимен

преди 2 години

Седемлетната планова икономика на ЕС анно 2021ва доведе до сегашните цени и все по-бързото затриване на Европа.......Абе на червените шумкари все някой им е виновен, като едно време приказките на правешкия "мъдрец" за империализма и как сме ги били изпреварили, и как ни завиждат и шпионират! :)))))))))).. А то накрая какво излезе, червените шумкари ползваха Корекомите защото соц стоките бяха на "ниво"!:))))))))))

287

Анонимен

преди 2 години

Комунисти 1982ра, тошови комунисти, но направиха много повече за България от въшливите атлантици на тиквата.....Че тиквата пак е плод на БКП-то бре Христо! То други освен БКП никога не е имало!