326

Дончо

преди 2 години

Плевнелиев и той разправя че е Брат Пит и че има голям морал ама никой не му вярва.

325

Пешев

преди 2 години

Нашите "гении" откраднаха технологията на американците и после разправяха че ние сме я измислили. Социализъма беше само лъжи и лошото е че още не е свършил в БГ-то.

324

Анонимен

преди 2 години

Най общо е същия номер който китайците прилагат сега копипес + възползване от грешката на Джобс (заради която се скара и с партньора си да не се ползва допълнителен софтуер и връзки към неговите машини ) на правец 12 можеше

323

Анонимен

преди 2 години

СИЛИЦИЕВАТА долина *** СИЛИЦИЕВАТА силиконовата е за едни каки в друг бизнес

322

Анонимен

преди 2 години

Правеца Че е Епъл Епъл е появи се точно два дена след него Върха за соц лагера ссср още бе на сметала Гдр криво ляво правиха нещо и до там

321

Анонимен

преди 2 години

Епъл бг по точно

320

Анонимен

преди 2 години

Правец 8 е копие на Епъл 1 и 2, правец 16 е IBM, това не е тайна и никога не е било, не сме били никой по нищо, особено в компютърните науки. Разликата е, че като правим копия на Епъл 1, те имат 3 поколения вече и са на Макинтош вече.

319

Зозо

преди 2 години

Имаше електронни игри големи като фризер, няколко Правец 8 и един Правец 16-ка. На повечето флопито им беше развалено и не можеше да зареди DOS от голямата дискета :)))))))))))))))))))))))) Ай сиктир!!! Записах се на планинарство тогава, по - добре от скапани имитации на компютри.

318

Русия

преди 2 години

Ся бананаджиити и каруци ни моат да направят.

317

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 361..Маса полудиви селяндypи, този компютър беше върхът на сладоледа по онова време, това е като да копираш последният модел процесори на АМД и да започнеш да ги произвеждаш. Самото копиране беше технологичен процес, достъпен само на няколко от най-развитите държави в света и го имаме благодарение на Японско-Българските приятелски отношения....Няма как червените селияндуристанци да имат акъл за да изкопират процесорите на АМД, Сайрикс или Интел! Шумкарският им хекачествен ген ги ....

316

Анонимен

преди 2 години

До Гол полутрол 359......а още не беше почнала инфлацията на парите и по БНБ курса, долара си беше около лев.....Долърът в България беше Лев само по държавен курс! Долърът в България не е падал под 2.80 лева от средата на 70те години! Не пишете смешки.:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

315

Пешо

преди 2 години

Няколко уточнения:- ИМКО 1 няма как да е имал процесор с 1GHz по онова време - Правец 82 не беше домашен компютър. Една пълна конфигурация струваше около 6000 лв., което беше колкото един нов Москвич.- домашен компютър беше Правец 8Д- доколкото знам в България не са произвеждани 32-битови персонални компютри по онова време

314

Анонимен

преди 2 години

Маса полудиви селяндypи, този компютър беше върхът на сладоледа по онова време, това е като да копираш последният модел процесори на АМД и да започнеш да ги произвеждаш. Самото копиране беше технологичен процес, достъпен само на няколко от най-развитите държави в света и го имаме благодарение на Японско-Българските приятелски отношения

313

Анонимен

преди 2 години

Росен Плевенлиев - бивш президент, почетен съществуващ по времето на тези родни постижения и нямащ нищо общо с тях каза: "Защо съм в тази статия"

312

Гол полутрол

преди 2 години

Само кажете и какви бяха цените им по тошово време. Помня, че около 1990 година бях питал за цената на компютър Правец с търговското наименование Джуко и беше 1000 лева, а още не беше почнала инфлацията на парите и по БНБ курса, долара си беше около лев.

311

Анонимен

преди 2 години

Аве, не знам за Правеца, ама знам, че туй пълния члeн го нямате за нищо......Ами те БКПтата си вярват че само пълния член може да ги доближи до "будата Тошко" и да ги направи червени будисатви. :)))))))

310

Анонимен

преди 2 години

Така че за тоя специално, евтин си, тъпотиите и не минават. През соца имаше всичко и се правеше тук - бг компютри и хладилници и перални и печки и телефони и телевизори, всичко. Техниката, която е поддържана, все още работи и е качествена. За разлика от западните еднодневки......То се вижда чак от Космоса кой реди тъпотиите и на кой му червенее *** от шумкарските логистики. Правешките придворни начело с лидера им Тошко съсипаха България, днешното и състояние е въз основа на БКП управлението! :))))) ...Няма как да се скриете!:)))

309

Анонимен

преди 2 години

Седят един два трола тука и плюят всичко създадено тогава,а статийката явно е писана с цел да могат да си вземат гранта с писане на коментари. Единият му личи на всеки коментар слага :)))) да могат да му ги изчисляват после. Така че за тоя специално, евтин си, тъпотиите и не минават. През соца имаше всичко и се правеше тук - бг компютри и хладилници и перални и печки и телефони и телевизори, всичко. Техниката, която е поддържана, все още работи и е качествена. За разлика от западните еднодневки......... Тезата ти отпада на секундата в която напиша думата Кореком! Ако българската техника беше к

308

11

преди 2 години

Аве, не знам за Правеца, ама знам, че туй пълния члeн го нямате за нищо.

307

Анонимен

преди 2 години

Ми това си е Apple II, ама краден и с по-грозни кутия и монитор. А авторката да се научи да членува, че само пълни членове са й в главата.