28

св. опашка

преди 2 години

Тоз на кораб качвал ли се е ве? Такова животно ,,борд,, не бяхме чували досега.Говорят глупости за да избегнат истината а тя е - не е открито отклонението от курса и лягането на опасен курс още в открито море.При мълчание на повикване от ГП и Трафик контрола се изпраща лодка или вертолет на ИАМА/ГП. Качване на кораба и констатация на причините,арест на кораба и капитана/по заповед на прокурора и предложение на ГП/ и отвеждане в най-близкия порт. Гърците имат мастърс за подобни действия.

27

Хахаха

преди 2 години

Пълни глупости говори тоя ***, че на вахта трябвало да има двама души. Май не е е чувал за BNWAS, алармата звъни на 12тата нинута ако офицерът на вахта зааспи, след още 3 минути звъни в каютата на капитана, а след още 3 минути из целият кораб. Къде ги намират такива експерти, тоя май никога е бачкал на кораб.

26

до 27

преди 2 години

само дето Суецкия канал е бъкан с влекачи, вълни колкото на Панчаревското езеро и пясъчно дъно не скали и вятър.

25

до 27

преди 2 години

абе лаик философстващ. България такова животно брегова охрана тип ЮСЕй няма има гранична полиция. Кораба е наблюдаван през цялото време от тези 20 мин в коуто се отклонява и се забива в скалите.За колко време мислиш най близкия катер от Балчик ще се снеме и ще иде до камен бряг. 30 минути минимум. И какво ще направи, дори и да го достигне на ход. Ще го гърми ли.....

24

Анонимен

преди 2 години

Ама разбира се, иначе как ще заседне?! И онзи в Суетския канал не беше подал сигнал за бедствие, преди да заседне и да го блокира!Тук въпросът е, защо нямаме морска охрана, която да следи трафика и да реагира на отклонения? Отговорът е - защото не ни трябва, Америка ни пази! А сега Америка да ви орати брегова охрана! УиУипути! Българското общество е дебuУно!

23

нн

преди 2 години

Държавата, гранична полиция трябваше на момента да са на мостика и да напишат акта за нарушение на границата на България и вероятните причини. Жалко, че България не може и да помогне, нито има влекач да го дръпне, нито има възможност да го разтовари, пълна скръб.

22

Анонимен

преди 2 години

Защо ние трябва да спасяваме кораба? Турция е близо, да идват и да си го спасяват.

21

Off

преди 2 години

Има версия, че е трябвало да изхвърлят едни чувалчета с бял прах близо до брега. Може и да са се поувлекли с това "близо"...

20

истина

преди 2 години

Радев държавата потопи, медиите само за Вера Су говорят.

19

Анонимен

преди 2 години

Много чудене с тоя кораб бе. Мудна работа, мъчителна. Ама чакаме собственика, ама не знам си какво. Стига с тоя цирк бе. Щом ти застрашава крайбрежието и териториалните води принуждаваш всички да се махат от кораба и действаш както си знаеш. Не да ги чакаш две седмици, ама ще сляза, ама няма да сляза. Европейско корабно право, морски права и какви ли не още клоунади.

18

Анонимен

преди 2 години

Че кой да подаде некакъв сигнал, като всички на вахта са били матрак-пияни, да не споменавам, че може и дрогирани да са били, а капитана /в най-добрата версия/ е спял )))

17

до Пешо

преди 2 години

абе чук, взимай магарето и отивай да го вадиш

16

Пешо

преди 2 години

Смятайте какъв майтап сме, след като сума ти време гледаме безпомощно как тая бангия си стои там вече повече от 10 дни. Бутафорна държава с комедианти управляващи. Господ да ни пази!

15

dakotabg

преди 2 години

Умишлено е заседнал и сега си чака застраховката!Нашите,какво чакаха и все още чакат?Това е въпроса!

14

Анонимен

преди 2 години

Мястото е далече от големите пристанища Варна и Бургас - където му е мястото на такъв кораб за товарна дейност. Как се е озовал там, само Господ знае. Прилича на съзнателна човешка намеса.

13

Анонимен

преди 2 години

Не си е платил на екипажа собственика и даже и сега не се появи на място. Това е некъв пишман собственик. Ако правиш вафли ти спират вафлите, а ако имаш кораби отиват в скалите- просто е. Не им е девал заплатите- очевидно е.

12

MaйMyнaтa

преди 2 години

Пушят диэеляците яку с корабна нафта

11

Анонимен

преди 2 години

Горивото не е проблем да източат..ама да се качат на борда времето е проблем...

10

Анонимен

преди 2 години

Може всичките да са били пияни?

9

Бетонни обувки?

преди 2 години

Знаете Омерта.