35

Анонимен

преди 2 години

Спиране на тока заплашва Европа. Пандемията от Covid-19 се превърна в безпрецедентна здравна криза, засягаща всички страни по света. И сега европейските държави се подготвят за нова криза, която също няма аналог. Става дума за недостиг на енергийни ресурси, който според експерти се очаква от няколко години. Континентът има остър недостиг на газ и въглища, което създава риск за мащабни прекъсвания на електроенергията, тъй като вятърните и слънчевите енергийни източници могат да осигурят не повече от 10-15% от необходимите мощности.

34

Pepi

преди 2 години

А какво ли ще стане ако резнем кабелите за износ и изведнъж търговците на ток останат в невъзможност да изнасят и целия този ток трябва да остане на българския пазар. Да се насити пазара и хоп- изненада. Цените надолу. Само питам. Всяко съвпадение с действителни случки не е случайна :)

33

Анонимен

преди 2 години

Кубрат Пулев: Имаме нужда от Ф-16, за да служим на майка България

32

Анонимен

преди 2 години

Слънчевите клетки и вятърните генератори не работят и балансът на германската енергетика е отрицателен? И кой ще отговаря? Ами американския или катарския втечнен природен газ? Защо не тече в Европа, а в Азия, където цената му е по-висока? Защо към европейските пазари тече руски газ, от Ямал, а не от Катар? Ами САЩ, къде е онази евроатлантическа солидарност, къде им е газа на свободата? Нито солидарност, нито газ. Единствено унгарците успяха през Турски поток, заобикаляйки Украйна да си набавят с договор на разумни цени.

31

Анонимен

преди 2 години

Калинките на Бойко хапят с отровни зъби.

30

Анонимен

преди 2 години

Когато Украйна реши да напусне СССР и стана независима държава, имаше промишлен потенциал значително превъзхождащ Германия (обединена Германия). Военно промишления потенциал на Украйна тогава превъзхождаше практически всяка страна в Европа, включително Франция. Що се отнася до корабостроенето, Украйна можеше да построи всякакви военни кораби. Украйна можеше да произвежда космическа техника, ракети, междуконтинентални балистични ракети и самолети. Автобуси. Сега Украйна е страна от Третия свят наред с България.

29

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен Тор М2 го видяхме на живо в Азеро-арменската. Най-напред го думнаха в гаража дето се скри с баражна от Байрактар, после когато живите излезаха да гасят с израелски и накрая за всеки случай с една управляема израелска от СУ24. Тор засича прекрасно боинги от 737 нагоре, както и ята гарги и щъркели. Засичаше понякога и използваните като ударни дронове от Азърбейджан АН2М, купени като скраб от Украйна, които се ползваха с дистанционно като дронове, но понеже са от плат не бяха сигурни

28

Споко

преди 2 години

До следващия месец западната наука ще измисли нови зелени енергии на вятърни перки и на соларни панели и цените на газта и нефта ще паднат и Русия ще фалира а цената на тока ще падне.

27

Анонимен

преди 2 години

Ако газът рязко не поевтинее, от 1 януари следва ново поскъпване на парното и тока, обяви пред ресорната комисия в Народното събрание председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов.

26

F-16 Block-70V

преди 2 години

Яжте американски изтребители!

25

...

преди 2 години

Значи в моя роден град налягането на водата е горе долу никакво! Поради това си направих хидрофор! И се изключих от Вик и си махнах водомерите! До тука добре, но идва един от часното ВиК и ми вика абе трябват водомери за да плащаш отходна вода! Викам покажи ми къде са отходните тръби на улицата за да се свържа и ще ви плащам отходна вода и ще си сложа водомери! Вика ми ей там са! Аз му разправям, че цял живот живея в този град и на таз улица никога е намало отходна канализация! Та 5лв на кубик?

24

Анонимен

преди 2 години

КЕВР е доказано неефективна комисия, защо хрантутим там сумати народ.

23

Анонимен

преди 2 години

Белорусия купува газта от Газпром за 157$ с дългосрочен договор. България купува на цени според сптовите борси, в момента 560$, другия месец може да са 700$, вече фючърсните сделки за газ стигнаха 1200$.

22

Анонимен

преди 2 години

България ще се оправи, когато закрием руското посолство у нас.

21

Анонимен

преди 2 години

Първата руска термоядрена електроцентрала в град Саров ще бъде няколко ХИЛЯДИ пъти по-мощна от атомните.

20

мак

преди 2 години

Край на инвестиции или подмяна на вик мрежа. Край на мечтите за по-добро качество на водата.

19

Анонимен

преди 2 години

Светът е на прага на глобален енергетическо колапс! Не само Европа, но и целия свят. Изключения са страни които имат собсвени енергоресурси като САЩ, Русия, Норвегия, Венецуела, Нигерия, но кризата по един или друг начин и тях ще ги засегне защото кризата ще промени не само енергийните пазари, но и цялата световна търговия.

18

Демократ

преди 2 години

Само преди 30 г бяхме в ямата на комунизма под руския ботуш, а днес при демокрацията и ЕС икономиката се развива, населението расте, заводите никнат като гъби, бизнесът търси служители, българинът се замогна, забогатя, прави деца, живее по 84г. купува амолед и кулед форка, пет ка и 8К да гледа мачовете, върти западна кола по магистралите и прави тапи по празниците като пътува за чужбина, а пенсионерите меткат пачки с хилядарки от балконите. В своята 1300г история българите не са живяли толкова добре както днес при демокрацията и ЕС, ЕС е най-прекрасното място за живот.

17

Анонимен

преди 2 години

Еесовците от Брюксел ще отпускат средства за възстановяване на икономиките от ковид кризата, но-о-ооо - само при условието че се използват за развитие на зелена икономика. Яжте въздух като патките и изграждайте вятърни перки у полето които произвеждат 7 до 9 пъти по скъп ток.

16

Анонимен

преди 2 години

И Ф16-ски и нови локомотиви Сименс си купихме. Магистрали си направихме и на учителите и в БАН вдигнахме заплатите. Как беше вашата червената песен? "Искат да го __ , да го ___ под вода, да ама не може НЯМАМЕ ВОДА!" За 10 месеца съсипахте държавата.