42

Майната ви Овце

преди 2 години

До 48 И 46 Има ли смисъл да гадаете?Толков али ви е скучен живота и толкова ли няма къде да си вложите енергията?

41

Анонимен

преди 2 години

Трагедия е безспорно, но защо тпябва да ни облъчвате с такива новини? В Зинзибар не е ли загинал някой трагично? Не се ограничавайте само на Балканския полуостров..

40

До 46 Ел.Техник

преди 2 години

Вероятно Ел.Техник като теб е причината.

39

Ники

преди 2 години

Напишете ги ковид нали с всички така пишете забравили сте

38

Ел. техник

преди 2 години

Вероятно таблет включен към ел. мрежа за да забавлява децата докато ги къпе ..... Не случайно не се съобщават подробности при подобни инциденти за да не се породят съмнения за умствения капацитет на хората .

37

У

преди 2 години

Лошо! Коментарите и те объркани. Значи, за да има каква да е защита, най важно е да има надеждно заземяване на ГРТ в сградата и добра поддръжка на захр трафопост. Ако е ново се прави трипроводно до всички консуматори съгласно стандартите. Ако сте с двупроводна инсталация като нас, може ДТЗ да се монтират на всеки излаз(контакт, група контакти или печка, бойлер). При двупроводната,най-важно да се оправят всички връзки на нулевия проводник от ГРТ до жилището... особено ако са пипали от ЕРПто.

36

Анонимен

преди 2 години

Ами не си занулявай контактите в къщи.Такъв като тебе няма да наема Майсторе.

35

Кунтьо

преди 2 години

И как тази новина случила се в чужда държава попада в наш сайт бе тъъъпири!??!?! Хайде другия път напишете как в битов инцидент в Шри Ланка са починали 3-***. За сензации и рейтинг сте първи лешояди!

34

електротехник

преди 2 години

има 27г в енергото стаж и цялото образование ми е по електротехника. Да ви споделя че зануляването е нож с две остриета. И пази и ...не. Когато прекъсне нулата на стълба отвън или в таблото става офазяване на всички занулени части. Това може да те убие директно. Дефекнотоковата защита и тя не е гаранция. Проточните бойлери са удобни но опасни. Аз ги махвах от домът си въпреки че бяхме доволни .Най-сигурно е да няма тока в бойлера докато се къпеш.

33

Анонимен

преди 2 години

За това се слага дефектнотокова защита.

32

...

преди 2 години

Когато се влиза под душа винаги се гаси бойлера.Бойлерите от едно време караха по 30 години, сега след 5-тата година почват да протичат.Не е кой знае какво усилие да щракнеш копчето преди душ.

31

Анонимен

преди 2 години

Спомням си 1994-5-та май беше като нямаше топла вода в СОфия. Какви ли не саморъчнонаправени и саморъчномонтирани проточни бойлери ползваха хората.

30

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 32 Бойлер с щепсел? Уау.

29

Анонимен

преди 2 години

Хора, настръхнах! Реших, че това се е случило в България! Бог да ги прости дечицата, ама кво ме интересува кво е станало в Сърбия дявол го взел! Нямаме ли достатъчно лоши новини и смърт на родна почва, че почнахте из чужбина да ровите?! Гнусни сте!!!

28

Анонимен

преди 2 години

Бойлерът го изключвате, докато се къпете, нали?

27

malart

преди 2 години

Значи липсва някаква битова драма в България и поглеждаме при съседите за семейни трагедии. Тази "новина" за кого е полезна и каква ценна информация носи? В Кипър мъж загина при падане на скала на пътя. Журналистиката ни е мисиркова

26

Анонимен

преди 2 години

Бог да прости дечицата. Такава съдба никой да не го стига.. Щом и майката не е била добре са минали часове преди да ги открият.

25

Яяяя

преди 2 години

Затова нормативните документи препоръчват поставянето на ДТЗ с ток на задействане максимум 30 *** и на инсталации с 2 проводника като временна мярка до генералния ремонт при който ще се сменя цялата инсталация. А той може и да е след 20-40 г.

24

Яяяя

преди 2 години

През мокрия човек и през защитното зануляване (заземяване). Защитното зануляване минава през много места и съединения и при идеално състояние трябва да поеме повече от 16А за да изгори бушона, така че една много малка, но фатална част минава през мокрия човек към мокрия под на банята. Знаете че тока удря стотици пъти по силно на мокра кожа. И това е при идеална двупроводна инсталация. А сега си погледнете връзките в бойлера след 5 г. работа във влажната баня.

23

Elektriker

преди 2 години

До 26 пич, за улавянето е забранено със закон поне от 10тина години, точно поради причината, че ток може да те удари и тогава. Истината е 3 привидна мрежа т.е заземяване и дефектни-токова защита минимум на лампи и контакти ( VDE 0100600) само и единствено тогава говорим за ефективна защита от токов удар. Другото води точно до подобни новини. Бог д ги прости децата.