162

Heater

преди 11 месеца

Така като гледам май ще има нова атракция за всичкото румънец по хубавото северно черноморие. За съжаление.

161

Анонимен

преди 11 месеца

Морска нация никога не сме били. От като се започне 7 век, че до момента. Тези соц. митове и легенди ги забравете. Морски нации са Британците, Нидерландци, Испанци, Португалци, Гърци и тн. Ние никога не сме били.

160

До До 157

преди 11 месеца

Преди 20 години при строителството на новия насипен терминал в Бургас, Перун го ползвахме няколко пъти. Не беше в цветущо състояние, но нито един път не аварира. Спомням си, че към края на проекта тръгна слух, дето щели да го продават, тъй като бил навършил пенсионна възраст. Какво и как е станало после, не знам.

159

Анонимен

преди 11 месеца

Това ако беше в Китай за две седмици щяха да построят пристанище там и да го разтоварят кораба. То той направо за скалите се е вързал. Тука една седмица се пазариха кой колко ще лапне от спасителната операция. После една седмица с минимални разходи да го разтоварят. Ама са толкова прости , че даже като са видели че ги снимат не са спрели разтоварването , да не се види теча от грайфера. Те пък и един грайфер немогат даже да наемат, мн са зле и некадърни. С една дума, некадърници.

158

Анонимен

преди 11 месеца

Този кораб има 3000 тона на борда си. 700 тона да разтоварят и ще излезе. С течащата кофа разтовариха 200 тона. Две седмици вече нищо не правят. За две седмици с лопати щяха да го разтоварят до сега. Неможе в цяла варна да няма един грайфер дето не тече. Ако няма пускат верижен багер в кораба, той пълни джъмбо бакс и се разтоварват на баржа без течове. С лопати да ги пълнят тези джъмбо бакс цяха да го разтоварят. В Тайланд съм товарил на рейд 36 000 тона ориз за две седмици с баржи, ориз в торби

157

ДжипкоБиБийтко

преди 11 месеца

А заради "Вине Ту" северна България е в транспортен апокалипсис.

156

Досега

преди 11 месеца

Видяхме само бездействие и некомпетентност от служебното на Радев, това ни чака, нали искахте промяна - на ви промянята !

155

До 157

преди 11 месеца

Преди 30 години имахме флот от купчина скрап и едно умиращо държавно предприятие БМФ!Корабът ти Перун не ставаше за нищо!На него ходеха да си поспиват шайка връзкари!А за опиянчените и свикнали да мързелуват по цял ден екипажи няма смисъл да ти обеснявам!Моряк беше синоним на алкохолик!Така че недей да ми разказваш измишльотини!

154

Анонимен

преди 11 месеца

А спасителният кораб "Перун", за скраб или в Гърция е?

153

Анонимен

преди 11 месеца

Служебното правителство с един кораб не може да се справи а ние чакаме държавата да ръководи! Ами тя инфлацията затова идва!

152

Анонимен

преди 11 месеца

Варненец, вероятно има възможности за получаване на европари за подпомагане и обновяване на техниката и капацитета ни за спасяване по море и предотвратяване на такива аварии. Но, да, никой не се е сетил или не е намерил за важно, че може да потрябват и не ги е поискал. Сега, след дъжд качулката...

151

До 153

преди 11 месеца

Traffic Separation Scheme за големите кораби там минава по карта на около 0.3 мили от брега, а ако погледнете кръговото, то очертанията му даже захващат нос Калиакра. Това обаче е друг въпрос, и защо минава така по картата, не е ясно. На този кораб му трябва време, за да завие, а ако изпусне завоя, няма никаъв шанс да го направи и да си влезе в "пътя". Това прави там, където е.

150

варненец

преди 11 месеца

Български морски флот преди 30 г. имаше кораб Перун-с капитан -капацитет по бедствия и аварии,ежегодни учения и оборудване достойно за една МОРСКА СТРАНА,КАКВАТО БЯХМЕ! Защо трябваше да се преватизири?Всичко се дължи на липсата на интерес от страна на новия собственик,който нямя нищо общо с МОРЕТО!Да не говорим за бивши министри,важното е да се строят МАГИСТРАЛИ-ТОЗИ БИЗНЕС БЕШЕ МНОГО ВАЖЕН ЗА Б-Я,ИМАХМЕ ФЕРИБОТИ ТИП РО-РО,ДВА,КОИТО КРЪСТОСВАХА СРЕДИЗЕМНО МОРЕ ОТ ИСПАНИЯ ДО ИЗРАЕЛ.Къде е сега.

149

Анонимен

преди 11 месеца

Какво се чудим? ТОЗИ ЗЛОБЕН НЕКАДЪРНИК НАЗНАЧИ ЗЛОБНИ НЕКАДЪРНИЦИ И ТОВА Е РЕЗУЛТАТА, МЕДИИТЕ МЪЛЧАТ, ЗАЩОТО ОТМЪЩЕНИЕТО Е ЖЕСТОКО?ТОВА НЕ Е ББ ДА МУ СКАЧАТЕ И ДА ЗЛОСЛОВИТЕ БЕЗНАКАЗАНО ?СТРАХ , ИНФЛАЦИЯ ,КАТАСТРОФА ЗДРАВНА,ИКОНОМИЧЕСКА,ЕКОЛОГИЧНА!НЕКАДЪРНИЦИ ИСКАТ ЦЯЛАТА ВЛАСТ! ПРОМЯНА КЪМ ГИБЕЛ !

148

Анонимен

преди 11 месеца

До 153 Добър въпрос captain hindsight. Ето още един. Как така може Ботев да не носи каска?

147

Анонимен

преди 11 месеца

'' Това, което видях там е една престъпна безотговорност години назад '' .................... тоест и тука Бойко е виновен ... сега тепърва ще разработват процедури и правила, а кораба сам да се разтоварва

146

Анонимен

преди 11 месеца

Какво прави този кораб толкова близо до брега?

145

Анонимен

преди 11 месеца

ФюДюшеш им дойде на плювачите тоя кораб да се дерат в заслепление срешу Р. Т. и лужебното правителство, които трябвале веднсга да се хвъркят по пюувки в морето и да теглят задружно кораба. Ето това е зорът: под вола теле няма.

144

До 150

преди 11 месеца

Няма::)))

143

Анонимен

преди 11 месеца

Имайте предвид, че за проблеми касаещи правителството, медиите смекчават истината. Сигурно положението е много по-зле...