162

Heater

преди 2 години

Така като гледам май ще има нова атракция за всичкото румънец по хубавото северно черноморие. За съжаление.

161

Анонимен

преди 2 години

Морска нация никога не сме били. От като се започне 7 век, че до момента. Тези соц. митове и легенди ги забравете. Морски нации са Британците, Нидерландци, Испанци, Португалци, Гърци и тн. Ние никога не сме били.

160

До До 157

преди 2 години

Преди 20 години при строителството на новия насипен терминал в Бургас, Перун го ползвахме няколко пъти. Не беше в цветущо състояние, но нито един път не аварира. Спомням си, че към края на проекта тръгна слух, дето щели да го продават, тъй като бил навършил пенсионна възраст. Какво и как е станало после, не знам.

159

Анонимен

преди 2 години

Това ако беше в Китай за две седмици щяха да построят пристанище там и да го разтоварят кораба. То той направо за скалите се е вързал. Тука една седмица се пазариха кой колко ще лапне от спасителната операция. После една седмица с минимални разходи да го разтоварят. Ама са толкова прости , че даже като са видели че ги снимат не са спрели разтоварването , да не се види теча от грайфера. Те пък и един грайфер немогат даже да наемат, мн са зле и некадърни. С една дума, некадърници.

158

Анонимен

преди 2 години

Този кораб има 3000 тона на борда си. 700 тона да разтоварят и ще излезе. С течащата кофа разтовариха 200 тона. Две седмици вече нищо не правят. За две седмици с лопати щяха да го разтоварят до сега. Неможе в цяла варна да няма един грайфер дето не тече. Ако няма пускат верижен багер в кораба, той пълни джъмбо бакс и се разтоварват на баржа без течове. С лопати да ги пълнят тези джъмбо бакс цяха да го разтоварят. В Тайланд съм товарил на рейд 36 000 тона ориз за две седмици с баржи, ориз в торби

157

ДжипкоБиБийтко

преди 2 години

А заради "Вине Ту" северна България е в транспортен апокалипсис.

156

Досега

преди 2 години

Видяхме само бездействие и некомпетентност от служебното на Радев, това ни чака, нали искахте промяна - на ви промянята !

155

До 157

преди 2 години

Преди 30 години имахме флот от купчина скрап и едно умиращо държавно предприятие БМФ!Корабът ти Перун не ставаше за нищо!На него ходеха да си поспиват шайка връзкари!А за опиянчените и свикнали да мързелуват по цял ден екипажи няма смисъл да ти обеснявам!Моряк беше синоним на алкохолик!Така че недей да ми разказваш измишльотини!

154

Анонимен

преди 2 години

А спасителният кораб "Перун", за скраб или в Гърция е?

153

Анонимен

преди 2 години

Служебното правителство с един кораб не може да се справи а ние чакаме държавата да ръководи! Ами тя инфлацията затова идва!

152

Анонимен

преди 2 години

Варненец, вероятно има възможности за получаване на европари за подпомагане и обновяване на техниката и капацитета ни за спасяване по море и предотвратяване на такива аварии. Но, да, никой не се е сетил или не е намерил за важно, че може да потрябват и не ги е поискал. Сега, след дъжд качулката...

151

До 153

преди 2 години

Traffic Separation Scheme за големите кораби там минава по карта на около 0.3 мили от брега, а ако погледнете кръговото, то очертанията му даже захващат нос Калиакра. Това обаче е друг въпрос, и защо минава така по картата, не е ясно. На този кораб му трябва време, за да завие, а ако изпусне завоя, няма никаъв шанс да го направи и да си влезе в "пътя". Това прави там, където е.

150

варненец

преди 2 години

Български морски флот преди 30 г. имаше кораб Перун-с капитан -капацитет по бедствия и аварии,ежегодни учения и оборудване достойно за една МОРСКА СТРАНА,КАКВАТО БЯХМЕ! Защо трябваше да се преватизири?Всичко се дължи на липсата на интерес от страна на новия собственик,който нямя нищо общо с МОРЕТО!Да не говорим за бивши министри,важното е да се строят МАГИСТРАЛИ-ТОЗИ БИЗНЕС БЕШЕ МНОГО ВАЖЕН ЗА Б-Я,ИМАХМЕ ФЕРИБОТИ ТИП РО-РО,ДВА,КОИТО КРЪСТОСВАХА СРЕДИЗЕМНО МОРЕ ОТ ИСПАНИЯ ДО ИЗРАЕЛ.Къде е сега.

149

Анонимен

преди 2 години

Какво се чудим? ТОЗИ ЗЛОБЕН НЕКАДЪРНИК НАЗНАЧИ ЗЛОБНИ НЕКАДЪРНИЦИ И ТОВА Е РЕЗУЛТАТА, МЕДИИТЕ МЪЛЧАТ, ЗАЩОТО ОТМЪЩЕНИЕТО Е ЖЕСТОКО?ТОВА НЕ Е ББ ДА МУ СКАЧАТЕ И ДА ЗЛОСЛОВИТЕ БЕЗНАКАЗАНО ?СТРАХ , ИНФЛАЦИЯ ,КАТАСТРОФА ЗДРАВНА,ИКОНОМИЧЕСКА,ЕКОЛОГИЧНА!НЕКАДЪРНИЦИ ИСКАТ ЦЯЛАТА ВЛАСТ! ПРОМЯНА КЪМ ГИБЕЛ !

148

Анонимен

преди 2 години

До 153 Добър въпрос captain hindsight. Ето още един. Как така може Ботев да не носи каска?

147

Анонимен

преди 2 години

'' Това, което видях там е една престъпна безотговорност години назад '' .................... тоест и тука Бойко е виновен ... сега тепърва ще разработват процедури и правила, а кораба сам да се разтоварва

146

Анонимен

преди 2 години

Какво прави този кораб толкова близо до брега?

145

Анонимен

преди 2 години

ФюДюшеш им дойде на плювачите тоя кораб да се дерат в заслепление срешу Р. Т. и лужебното правителство, които трябвале веднсга да се хвъркят по пюувки в морето и да теглят задружно кораба. Ето това е зорът: под вола теле няма.

144

До 150

преди 2 години

Няма::)))

143

Анонимен

преди 2 години

Имайте предвид, че за проблеми касаещи правителството, медиите смекчават истината. Сигурно положението е много по-зле...