45

до алекс

преди 2 години

Събирай си партакешите и заминавай за Виена. Па земи опъни една палатка там до паметника да му се радваш. Ние тук паметници на окупатори не искаме. Под ботуша на Червената армия бяхме по-зле откалката по турско. По времето на турското робство всеки българин е можел да пътува до където си иска. Български кервани са обикаляли не само цялата Османска империя, ходели са по северна Африка, по Близкия изток. Българи са ходели свободно да се учат по Париж и Лондон.

44

Анонимен

преди 2 години

Много се радвам, че в България има 4 американски бази. Да си има Путин обица на ухота ако реши пак да ни праща Червена армия. И Полша и Балтийските държави сега молят НАТО да усили присъствието си в техните държави, защото Русия е най-агресивната държава. Руски ботуш има в Крим, в Приднестровието, в Грузия, В Молдова, в Армения. в Чечня. където Путин плаща на Кадиров милиони да държи властта подчинена на Кремъл.

43

Алекс

преди 2 години

До Данко Харсъзина Три пъти съм бил във Виена и винаги паметника е бил в идеално състояние.Без боя и драсканици.Не правя манипулация.Просто посочих факта,че във Виена има такъв паметник.Който не вярва може да се качи на самолета и лично да се убеди.

42

А бе

преди 2 години

До до алексА бе аланкоолу,кога е загубена Македония?1913-а година още.

41

Тцтц

преди 2 години

Това е формулата за народен представител , боядисваш и си готов ! Верно че тоя Заимов го забравихме , и той взе че огладня и се показа като въшка на чело!

40

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 50 Да и то сериозен.

39

анонимен

преди 2 години

Освободете човека, съборете паметника на българското унижение.

38

Анонимен

преди 2 години

Това ли е по-голям проблем на България?

37

емигрант

преди 2 години

оставете ги тия паметници бе, оправяйте си икономиката, че съвсем сте я закъсали!!!!

36

до алекс

преди 2 години

Колко паметника на червената армия има в Австрия? Да им е жив и здрав паметника във Виена. Австрийците са член на Западна Европа и не са преживели ужасите на комунизма. Не са преживели Народен съд, не са преживели отродяването на 2 милиона българи, които Сталин нарече македонци. Няма в Европа по-пострадала държава от СССР от България. Ние загубихме заради продажните на Кремъл комунисти всичко - суверинитет, и достойнство, загубихме хиляди по концлагерите, загубихме Македония

35

Хм

преди 2 години

Тоя паметник(а и другите подобни) трябва да си стои на мястото и в задоволително състояние докато граничим с Турция.Ако в един момент вече нямаме обща граница-то тогава може да се премахне.Но не и по-рано.Ясно защо.

34

Мартине????

преди 2 години

Мартин Заимов е внук на героя на Съветския съюз генерал Владимир Заимов. Генерал Вл. Заимов е разстрелян през 1942 г. за дейност като резидент на мрежа на съветското разузнаване, работила в няколко страни в Източна Европа. Мрежата и участието на ген. Заимов в нея е разкрита от Гестапо, затова българските власти не са потулили случая. Съдът е издал смъртна присъда чрез разстрел, а не чрез обесване, тъй като не са намерени доказателства за материално стимулиране на дейността на ген. Вл. Заимов.

33

Abigejl

преди 2 години

Откачалка!

32

Алекс

преди 2 години

Малко информация за тези,които плюят срещу паметника и не са излизали от родното село.В центъра на Виена има паметник на Съветската армия в идеално състояние.Никой не го драска и боядисва.Благодарение на Съветската армия днес живеем в свободна Европа.

31

Анонимен

преди 2 години

Чехия събори паметника на генерал Конев. Същият генерал, който водеше Червената армия при окупацията на Полша през 1968вма година. Тогава Путин прати тролията си и потрошиха чехското посолство в Москва. Великите миролюбиви руснаци. Това е Русия, това е голямото им миролюбие. Русия е най-големия б--лклук на планетата.

30

Освободителите

преди 2 години

Дружбата ни беше свята, чиста. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

29

Освободителите

преди 2 години

Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата

28

Асан

преди 2 години

Да го предават на Съвецката армия :)))

27

Истината

преди 2 години

До Русия..... Русия е най-мръсната и до погнуса отвратителна страна в цялата световна история. Там са селекционирани чудовищни морални ypоди при, които понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки. През цялата си история тази нация се е въргаляла в клоаката, в които иска да потопи целия свят.

26

Анонимен

преди 2 години

Този паметник трябва да стои.А вие отпред добре наведени и без ***.Митрофанката ще ви праща секи ден по еди як богатир да проверява дали стоите наведени и който не седи............